אנוסים או חרדים עם יצר?.

JOSHNY

New member
אנוסים או חרדים עם יצר?.

.קשה לי מאד להגדיר את עצמי אז אדלג לנושא בנתים לדעתי ה הגדרה אנוסים קשה מאוד ולא משקפת באמת את מה שרובנו מרגישים, תגידו לי אם אני טועה. לדעתי הבעיה הכי גדולה שלנו שמעולם לא בחרנו בדרך בה אנו חיים לעולם לא הסכמנו לקוד שמחייב את דרך החיים שלנו ולכן ה פתוחים שבינינו מרגישים בתוך כלוב של דת כשהסורגים הם המשפחה , קודם ההורים ואחכ האשה והילדים. .אבל השאלה היא לא מאמינים או לא מאמינים היו הוגנים עם עצמכם האם הפעם הראשונה שמעדתם היה דווקא אחרי ספיקות באמונה כאלו או אחרים , או שהספיקו באו בעקבות ההרגשה של נמאס לי ו ההרגשה של בא לי לחיות בלי העול הזה שמעולם לא בקשתי לעצמי עכשיו , תראו אין צדיק בארץ אש יעשהטוב ולא יחטא כולנו אנשים ארציים עם יצר קשה שעומל כל היום להחטיא אותנו, לא רק אנחנו חוטאים כל החרדים מסביבינו גם אלו שבטוחים באמונה שלהם ללא שום ספק כמעט עדיין חוטאים , ככה השם ברא אותנו . .תסתכלו היטיב סביבכם ביום כיפור ותראו המון עם מתייפח ומבקש סליחה ומבטיח לחזור בתשובה,תאמינו לי רובם לא בוכה על אבק לשון הרע כל אחד מועד בדרכו שלו וחוטא בדרגה שלו, יש סיבה למה תיקנו חזל את כל החטאים החמורים ב וודוי של יום כיפור זה לא בגלל ש האנוסים עושים את זה עזלדעתי כולנו אנשים עם יצר משהו יותר מתגבר ומשהו אחר פחות לא ממש קשור לאמונה תקנו אותי בבקשה אם אני טועה

טועה בגדול

אחת מהשטויות המרכזיות של הדת היא העדר הלגיטימציה של האדם הסביר מלדון בשאלה אם לקבל את דרכה או לחקור בעצמו הדת מציבה דמות דמיונית של צדיק שרק הוא רשאי לדון בשאלות של אמונה איננו מסכימים לזה בשום אופן אנחנו אנשים שפויים ובוגרים דעתנו דעת ממש ושאלתנו שאלה אין צורך להיות אדם יוצא דופן כדי לחשוב בדבר הגדוילים של הדת זה מצג שווא מי שחושב אחרת שיחשוב

תעיין בתקנון ואז

תעבור לפורום העולם החרדי.... שם נמצאים חרדים שלא מתגברים על היצר (ואיפה מוצאים חרדים בלי יצר? ? ?)

סוג ב

New member
כמה שאתה טועה

בנאדם מאמין, לעולם יקשה עליו להבין, איך בנאדם אחר יכול שלא להאמין. זה הבסיס. לשאלתך, אנוסים לא שבבניקים.. כולם כאן הגיעו לאן שהגיעו, בגלל מחסור באמונה. יש כמוני, שהפסיקו לקיים מצוות כשהגיח הספק הראשון ויש כמו רבים וטובים אחרים, שהפסיקו לקיים מצוות, רק כששוכנעו סופית שמישהו עובד עליך בעניים בשם אלוהים..

לתקן אותך אם אתה טועה?

זה לא מוגזם לדרוש מימנו לכתוב כתבה חדשה?הכול אוסף שטויות מגובב. סורי.

שאלתך בעייתית מבחינה לוגית (כשל לוגי)

טענה: כולם חוטאים כל הזמן- לפי הגדרתך. שאלתך: האם קודם כפרתם באלהים ואחר כך ביצעתם את החטאים? לאיזה תשובה אתה מצפה, שבשקיעת החמה ביום מלאות לי גיל 13 כפרתי עוד לפני שהיה סיפק בידי לחטוא את החטא הראשון ? או שמא אתה מדבר על חטאים כבדים שחילונים רגילים בהן (רצח גילוי עריות וכד') שעדיין לא יצא לי לחטוא בהן?

אגס 10

New member
מה???אני פשוט בהלם

עוד לא רצחת ואנסת וגנבת?איזה מין לא דתי אתה?אתה לא יודע שרק דתיים לא עושים את זה?

../images/Emo8.gif זה לא שלא ניסיתי,אני פשוט לא טוב בזה.

אני כבר חושב לחזור בתשובה, כי אם אני לא רוצח ולא אונס אז למה לי כל זאת?

למעלה