אנונימיות

rocinante

New member
אנונימיות

שלום,

רבות הן הפעמים בהן אני נתקף חרדה שמא גורם עוין או נמרץ דיו יוכל להתחקות אחר שוטטותי באינטרנט (למרות שאני לא פדופיל שרוצה לגלוש בדארקנט או אשה שרוצה לרצוח את בעלה, אלא סתם בחור שגולש בYNET ועושה לייק לטוקבקים ומתייאש כמו כולם) ואף לעתים קיים בי הפחד שמא מישהו לא יאהב את דעותיי ובמספיק כישרון ידע לאתר את זהותי...

תהייתי היא כזו -
מוכרת לי תוכנת TOR המאפשרת גלישה אנונימית כביכול ברחבי הרשת, הנטען לגביה לעתים כי אין היא מאפשרת התחקות אפקטיבית אחר משתמשיה.
בשימוש בדפדפן הייעודי המגיע עם התוכנה ראיתי ששמירת קוקיז אופשרה כברירת מחדל, אך תמיד חשבתי כי עניין הקוקיז פוגע באנונימיות הגולש (?). כיביתי את האופציה הזו והמשכתי לגלוש. במבחן פשוט מול אתר PANOPTICLICK הבנתי שניתן עדיין לראות את הדפדפן בו אני משתמש, מערכת ההפעלה ודברים נוספים.

- לא הצלחתי להבין האם ניתן לתחקות אחר כתובת המאק של כרטיס הרשת שלי, למרות הTOR (?).
- ניסיתי ליצור תיבת דואר אלקטרוני בכמה מהאתרים הגדולים (ג'יימיל ושות'), אך ללא הואיל. האתרים סירבו לתת לי להמשיך ברישום לתיבת דואר ללא אופציית הקוקיז פעילה - ושוב אשאל, האם איפשור הקוקיז (ללא שמירתן לאחר סגירת הדפדפן) פוגע באנונימיות שלי או לא, ו/או מאפשר התחקות אחריי?
- האם עליי לנקוט באמצעים נוספים אם ברצוני לגלוש באנונימיות ברשת?

אני מבקש שוב להדגיש שאני לא סוטה או סוחר אוקראיניות, אלא סתם אדם שאוהב את הפרטיות שלו ולעתים חושש מתלעות המאה ה-21

תודה ויום טוב

למעלה