אנוכי (הקטן)

qwerim

New member
אנוכי (הקטן)

כתבתי סדרת מכתבים ובהם טענות שונות על הכתוב באתרכם. המכתבים האלו הגיעו ל"שירה מאתר חופש". קיוותי כמובן למצוא תשובות הולמות לטענותיי, במידה ואני כותב אל בני אדם רציונליים. התשובה שקיבלתי הייתה: (הדבקה): "אין לי צורך בעוד זאטוט זב חוטם בן 16" אפס התייחסות לטענותיי (הלגיטימיות) אפס רצינות - אתר "חופש" וחבריו מביישים את הכפירה, וגם אנוכי הקטן מתבייש בעובדת היותי שגרירכם בעבר. מצפה למחיקה, יחיאל.

alon14

New member
לינק, בבקשה

ואגב, אתה כרגע אומר ששמך יחיאל, אבל בכרטיס האישי שלך כתוב חגי והאימייל שלך מדבר בכלל על אופיר. לא, אין קשר לטיעונים שלך.

qwerim

New member
אלון ואילת

אלון - שמי האמיתי יחיאל, ושאר השמות - בדויים (אך הם שלי) מנהלת פורום - אוכל לשלול לך את כל הדיסקסיון באופן פרטי אם תרצי.

chan

New member
הבעייה היא...

שאין להם תשובות למאמרים באתר משום שהם מפריכים את כל הדמגוגיה שלהם.

begone

New member
אתה באמת קטן מאוד

"במידה ואני כותב אל בני אדם רציונליים" האם *אתה* בן-אדם רציונלי? האם אמונה ברוח רפאים שאינה נראית לעין היא רציונלית? האם צום ביום הכיפורים הוא מעשה רציונלי? האם להתפלל זה רציונלי? האם לשבת כל היום בישיבה ולקרוא גמרא - זה רציונלי? האם לסמוך על אלוהים שרצח שישה מליון יהודים זה רציונלי? אתה לא רציונלי. ולכן אל תצפה שיתייחסו אליך כרציונלי. "אנוכי הקטן מתבייש בעובדת היותי שגרירכם בעבר" לא ברור לי איך אתה, חרדי קטן, היית פעם שגריר של אתר חופש.

begone

New member
הוא לא חזר בתשובה

הוא התחרד - דהיינו הפך מאדם חופשי לעבד של רבנים. אתה לא תאמין, אבל יש פסקי דין של בית המשפט העליון משנות החמישים, השישים והשבעים, שבהם שופטים עליונים כתבו על אנשים שונים ´חזר בתשובה´ כסוג של מטבע-לשון לאדם שהיטיב את דרכיו, או התחרט, או התנצל. אבל בשנות השמונים והתשעים כבר אין זכר למטבע הלשון הזה. והמבין יבין מדוע זה קרה.

benji999

New member
כן - אתה צודק

הוא הפך לעבד. כן, גם אני עבד. אנחנו עבדים של הקב"ה. האם אתה חופשי? אתה משועבד למשהו שהייתי מתבייש להשתעבד אליו. אתה משועבד לגוף שלך. ליצרים שלך לתאות המין שלך לתאוה שלך לאכול. אם הגוף שלך מחליט שבא לו עכשיו, ברגע זה על מישהי, אתה אבוד. אין לך מה לעשות. אתה חייב ללכת על זה. אתה אסיר של הגוף שלך. האם מי שמעשן קרא אדם חופשי?? נכון הוא חופשי לעשן. נו אז מה. האם הוא חופשי לא לעשן? עקרונית כן. יש לו בחירה חופשי אבל לדאבונו גופו שולט בו. או לא יכול להחליט. או יצטרך להתגבר על יצרו כדי להפסיק לעשן כך גם אלכוהוליסט כך גם פדופיל וכך כל אדם בכל פן בחיים היהדות מלמדת את האדם לעשות את זה היהדות היא הוראות היצרן איך להפעיל את הגוף בצורה הנכונה גם לך יש בחירה חופשית אם להשתמש בהוראות או לא גם לי יש את הבחירה אף אחד לא כופה עלי מאומה אני בחרתי להיות עבד של הקב"ה ולשעבד לו את גופי ע"י הבלטת הנשמה שבי אתה בחרת להיות עבד של הגוף שלך ולשעבד את כל נשמתך אליו כל חיים מוקדשים לקיום מצוות הקב"ה כל חייך מוקדשים למלא את תאוותיו של הגוף שלך

Dorfl

New member
מפגר...

ברגע שהגוף שלו מחליט ללכת על מישהי הוא אבוד? אתה נורמלי? אולי אתה היית כזה, אבל אם אכן היית כזה, אני מסופק אם ההתחרדות שינתה אותך. החרדים כפופים לתאוות בדיוק כמו החילוניים, ההבדל הוא שהחילונים מחליטים שלא לספק מידית חלק מהתאוות, והחרדים מחליטים את אותה החלטה יותר בתכיפות. בנוסף, החרדים מחליטים לא לספק תאוות מסוימות (אכילה) בזמנים מאוד מוזרים לפעמים (בזמן שכדור הארץ בנקודה מסוימת סביב השמש, AKA בתאריך מסוים). ואין חרדים שמעשנים? אני ראיתי לא מעט כאלו. וגם ראיתי, תתפלא, חילוניים שלא מעשנים.

ofir_y

New member
שטויות.

אני לא יכול להיות משועבד לגוף שלי. אני כולל את הגוף שלי, באותה מילה. ומה שאמרת בקשר לבנות - זה שטויות. אנחנו, לעומתכם, שולטים ביצרים שלנו. אם לא היינו שולטים ביצרים שלנו, היינו צריכים להפריד את הגברים מהנשים, להכריח אותם לכסות את הגוף, לעשות סופרמרקטים לנשים ולגברים וכל מיני שטויות כאלה. אבל מישום מה, זה קורה רק אצלכם... שמת לב?

אמיר.

New member
עבדי הזמן - עבדי עבדים הם

רק עבד ה´ הוא לבדו חופשי. ריה"ל.

פגעסוס

Well-known member
עקרונית..

עקרונית אני לא מסכים עם הקביעה שהחרדים הם משועבדים. הם חופשיים לבחור את מה שהם מעוניינים לעשות והם בחרו את בחירתם לעבוד את האלוהים (השאלה האם האלוהים קיים, זו שאלה אחרת והיא אינה רלוונטית לויכוח זה). לעומת זאת, לקבוע כי החילוניים/אתאיסטים משועבדים לגופם, או כמו שמשתמע מדבריך, מכוים לעישון,סקס, וכל תאווה גופנית אחרת, זו קביעה חסרת ביסוס וחסרת הגיון מינמלי. בניגוד למה שאתה חושב יש לרובם שליטה עצמית רבה יותר משל רוב החרדים שאני מכיר. דווקא בשל העובדה שהם נחשפים לאותן תאוות על בסיס יומי, הם מפתחים שליטה עצמית רבה יותר... בנוגע להיותה של היהדות מדריך להפעלת הגוף בצורה נכונה. אינני רואה כיצד חבישת כיסוי ראש, תפילה שלוש פעמים ביממה (או יותר), צום (מספר פעמים בשנה), חוסר הדלקת חשמל בשבת וכו´, קשורים להפעלת הגוף בצורה נכונה... לדעתי האישית, ה"הוראות להפעלת הגוף" שאתה מתאר, הן הוראות הפעלה שמטרתן לגרום לך להשתמש רק בחצי ממה שהגוף שלך מסוגל להגיע. המוח שלך הוא כלי מרשים ביותר, מדוע לא להשתמש בו ולהבין דברים חדשים במקום להפעילו בצורה מונוטונית לקריאת חוזרת של דברים שנכתבו בעבר ונקראו על ידך פעמים רבות.

benji999

New member
זה שאתה לא רואה

זה אומר שזה לא ככה. זה הרעיון שיש כמה דברים שאתה לא יודע ומי שברא אותך כן יודע. בגלל זה אני עושה מה שהוא אמר לי לעשות ולא מה שאני מבין לבד. ברור שאם תציד את הדת היהודית בתור סתם איסורים חסרי כל משמעות, אין שום מטרה בקיום שלהם. ולכן, לפני שאתה משמיץ את היהדות, אני מציע לך ללמוד קצת יותר, ואחרי שתדע ותבין, תוכל להתחיל לדבר בגנותה. דבר נוסף, אין שום איסור ללמוד דברים אחרים חוץ מהתורה. היהדות דוגלת בניצול מירבי של הגוף למטרות חיוביות. אני מצטער, אבל כשאני לומד תורה אני לא קורא קטע מאה פעמים סתם. אגב, גם כשלומדים שיר שנכתב על ידי בן אדם אפשר להתעמק בו הרבה ולהבין אותו לעומק. קו"ח יצירה שנכתבה על ידי בורא העולם. חבל שאתה משמיץ סתם לפני שאתה יודע את העובדות. נראה שהידיעות היחידות שלך על היהדות נלקחו מהעיתונות. נורא ואיום. אדם שלא מכיר את המסורת של בני עמו.

begone

New member
אני שמח שאתה חושב שאני צודק

"האם אתה חופשי?" לא באופן מוחלט. אבל אם משווים, באופן יחסי, אני הרבה יותר חופשי מן החרדים ומן הדתיים. "אתה משועבד לגוף שלך" הגוף שלי הוא אני. אני לא יכול להיות משועבד לעצמי. "אם הגוף שלך מחליט שבא לו עכשיו, ברגע זה על מישהי, אתה אבוד" ועכשיו לעובדות: המון פעמים ראיתי בחורות מדהימות שרציתי להתחיל איתן, ועדיין הצלחתי להתאפק. ולכן אתה טוען טענה מופרכת. "אתה אסיר של הגוף שלך" אי אפשר להיות אסיר של עצמך. "היהדות היא הוראות היצרן איך להפעיל את הגוף בצורה הנכונה" א) היהדות איננה הדת היהודית. אתה מבלבל בין המושגים. ב) הוראות היצרן? אין יצרן. ג) להפעיל את הגוף בצורה נכונה? אין חרדים באולימפיאדה (עובדה) "אף אחד לא כופה עלי מאומה" תחשוב טוב-טוב אם זה אכן כך. "אני בחרתי להיות עבד של הקב"ה ולשעבד לו את גופי ע"י הבלטת הנשמה שבי" אין דבר כזה - נשמה. "אתה בחרת להיות עבד של הגוף שלך ולשעבד את כל נשמתך אליו" אין כזה דבר נשמה. אין לי נשמה. "כל חייך מוקדשים למלא את תאוותיו של הגוף שלך" זה דווקא נכון - התאווה לכוח, התאווה לכסף, התאווה לידע, התאווה למשפחה, התאווה לסקס, התאווה להנאות, התאווה לאוכל ושתייה, התאווה לצדק, התאווה לשוויון, התאווה לקידמה והתאווה לאושר. אני מסכים איתך.

The_Mighty_Perr

New member
אתה אידיוט!

בס"ד 1. אתה מעליב סתם כך... זה רציונאלי? 2. למה צום זה דבר לה רציונאלי? 3. למה להתפלל זה לא רצוינאלי? 4. מי יושב כל היום לומד גמרא? עובדה שהוא גולש באינטרנט... 5. לא אלוהים אלא הנאצין הרגו 6 מיליון יהודים, ועוד הרבה יותר... לא ברור לי איך אתה, שמלאני אתאיסט מטומטם קטן עלוב ונכה שכלית, יכול לדבר על אחרים... מקווה שנעלבת מאוד...

Dorfl

New member
???

למה כללת את "שמאלני" ברשימה? אה? בלי קשר להשקפה הפוליטית שלי, אני לא מבין איך אתה יכול לעשות דבר כזה, ועדיין לצפות ליחס רציני. אני לא הייתי חולם על לדבר ככה על המחנה השני, בין אם אני ימני או שמאלני.

The_Mighty_Perr

New member
זה היה כדי להוכיח נקודה...

בס"ד ונדמה לי שהוכחתי... 1. אם לך מותר לדבר באופן שדיברת, אז גם לי מותר. 2. אם מותר בפורום לשקר, ולטעון שאחרים משקרים, אז גם לי מותר. או שאני טועה?

למעלה