אנוכית שכמוני

• פותח הנושא SSnow
  • פורסם בתאריך

SSnow

New member
אנוכית שכמוני

היי, יש משהו שמציק לי מאוד.... אני מאוד אנוכית ואני מגלה את זה לאחרונה וזה כל הזמן מתחדד לי יותר ויותר... ואני לא אוהבת את זה... חזרתי עכשיו מחברה, שבאיזשהו שלב של הערב סיפרה לי על אירוע של ריב/ויכוח בינה לבין אמה, והיא באמת נפתחה ושפכה את הלב (והנושאים אכן כואבים) ולמרות שכל הזמן הקשבתי ותמכתי וניסיתי לעזור ולהיות אוזן קשבת... מצאתי את עצמי חושבת (לצערי הרב) " לפחות יש לך אמא לריב איתה, או להיפגע ממנה"... ואני ממש שונאת את עצמי על כך, אני משום מה תמיד מצליחה להפוך כל דבר לאיכשהו ממוקד בי, גם כשזה הכי שבעולם לא קשור אלי או לזה... כאילו הנה חברה שלי באה לקבל ממני תמיכה ולשפוך את מה שמעיק לה על הלב ואני אנוכית שכמוני מרוכזת בי ובבעיות שלי... איזה מין חברה אני? כמובן שלא אמרתי שום דבר אבל אני כל הזמן חושבת ככה ולפעמים אומרת דברים שאני בטוחה שפוגעים באחרים... למה אני כזאת? למה אני חייבת שהעולם יסבוב סביבי? למה אני מרגישה ככה וממשיכה להרגיש ככה למרות שזה גורם לי להרגיש הכי רע שבעולם??? סליחה על האורך והפריקה, לילה טוב וסופ"ש נעים

eieee

New member
הי חמודה...

יש הרבה טיבעי במה שאת מרגישה. אני חושבת שאת פשוט כועסת על דברים בחייך אם זה אמא או כל דבר אחרת. אז מה שאני מציעה (אם את מזדהה אם דבריי כמובן) הוא לקרוא כל מיני דברים על כעס ואיך אפשר לפרק אותו. יש אתר נהדר שגם יש משהו מזה אם אני לא טועה ובכלל בתור אתר הוא נפלא. תנסי אותו.www.haderech.co.il אנחנו כאן אם תרצי עוד לפרט. חיבוק גדול. eieee

דואבת

New member
סנו..

"אנחנו רק בני אדם", לגטימי שנחוש את הכאב של עצמנו כמוחשי וכחזק ביותר, גם אם סובייקטיבית אינו כזה. בגיל הבגרות, מצאתי את עצמי לא אחת כועסת על חברות שלי שדיברו בצורה לא יפה לאימא שלהן, או שרבו איתן. כאב לי שאינן מעריכות את הזכות הגדולה הזו של לגדול עם אמא. אל תהיי קשה עם עצמך, האובדן הזה שינה את נקודת השקפתך והערכתך לגבי הדברים החשובים ביותר בעולם, במקרה הנדון -אמא. טבעי שלפיכך תראי דברים אחרת, ואולי זה פוגם ביכולת שלך להזדהות עם חברתך, אבל אין זה הופך אותך לאנוכית..אלא לאנושית :) שבת שלום

אדם בתוך עצמו הוא גר

מה שתארת פה, זו השתלשלות של כל אינטראקציה באשר היא. חברות נפגשות,חולקות אחת עם השנייה מידע על כל מיניי ארועים-טובים יותר וטובים פחות. לרובנו יש יכולות להקשיב ולגלות אמפטיה ותוך כדי להפליג גם למקומות אישיים עם אסוציאציות פרטיות. זה הכי אנושי בעולם וממש לא שייך לנושא שהועלה. זה שאני אשב עם חברה והיא תקטר על בן הזוג שלה, שוואלה כרגע מעצבן אותה ואני אוטומטית אתחבר גם לעצמי ואחשוב על זה שאין לי אפילו על מי לקטר...לא אומר שאני לא קשובה לה, זה אומר שאני בנאדם. אז גברת יקרה, תורידי ממך את עומס ה"אנוכיות" שהפלת על עצמך. מותר לך ואפילו רצוי גם למען חברותייך שתהיי אנושית. ואני אגדיל ואספר לך, שחברה מהעבודה החליטה לחלוק איתי כמה אמא שלה מקסימה באמת..והיא לא יודעת מה היא היתה עושה בלעדיה...או אז, מצטערת, בקושי הצלחתי לחייך. ואת יודעת מה, מי שאנוכית פה, ממש לא היתה אני. כך שלדעתי צריך לקחת את כל הסיטואציות האלה בפרופורציות המתאימות.

ושוב מסכימה ...

אני חושבת שה"קינאה" הזו, אך טבעית היא. אם ככה תסתכלי על זה, תוכלי להפסיק להאשים את עצמך. ואז גם תהיי יותר פנויה לההקשיב.

SSnow

New member
תודה לכולכן...

המון תודות על ההבנה והתמיכה.... לצערי הרב הידיעה לא פותרת מהכאב, ואני מרגישה שאני אכשהו מאכזבת חברות שלי כי אני לא יכולה להיות ב-100% שם בשבילן... למרות שאני לא אומרת כלום, אני תמיד מרגישה שכולם יודעים טוב מאוד מה חושבת ומרגישה... בכל מצב, אין לי שליטה על ההרגשות הללו, ואני נאלצת לסבול אותן, אני רק מקווה שזה לא יראה כל כך שקוף כלפי חוץ... שיהיה לכם אחלה שבוע ומוצ"ש נעים

למעלה