אנה פרנק

sserez

New member
אנה פרנק

היוזמה של קרן לעסוק ביום השואה יפה ומבורכת. אשמח אם תקדישו קצת זמן גם לאנה פרנק. אחד הדברים הבולטים לעין הוא צפיפות השורות וכמעט העדר השוליים. הדבר אולי מעיד על החסכנות הרבה בה הם חיו ו/או על נסיונה לחסוך בדפים.

kraveh

New member
האם אתה בטוח שדוגמאות 2 ו-3

שתיהן שלה? הן נראות שונות למדי...

sserez

New member
כן

בדוגמא שתיים, ניתן לקרוא את השילוט מעל היומן. דוגמא שלוש נלקחה מהקישור הזה. עם זאת, באמת יש הבדל בכתב משתי הדוגמאות.

graphein

New member
אמת קצת מבלבל. סרקתי שתי דוגמאות

מתוך ספר שקניתי בבית אנה פרנק שגם בהם רואים הבדלים. ניסיתי לבדוק תאריכים וכנראה זה כתוב באותה שנה (כתבה את היומן בין יוני 1942 ל-1 באוגוסט 1944) כך שאני נוטה לחשוב שההבדלים נובעים אולי מתנאי כתיבה שונים ולא תמיד נוחים.

graphein

New member
ולקינוח דוגמית מכתב ידו של אביה

Otto Frank - מתוך מכתב שכתב מפולין לאחייניותו מילי בבריטניה לאחר שחרורו.

kraveh

New member
לא עלתה דוגמת הכתב של אביה

אבל ההבדלים בכתב שלה הם קיצוניים, ממש. הם מישהו יכול לסדר את הדוגמאות שפה מבחינת תאריכים?

האבא נראה לי איש רציני ומצניע לכת

איש של עקרונות ומחויבות ומהות לפני חומרניות, שטחיות וחצנויותם של דברים, אדם עקבי, שפחות מכריז ויותר עושה, ונותן דגמא אישית למה שהוא תובע ומצפה מאחרים. חסכן ומסתפק במועט לגבי עצמו ומנצל את זמנו לצורך העמקת הכרות וידע, ועדין חש שזה לא מספיק. איש משפחה מסור ששקד על טיפוח הרוחניות והערכים שדבק מלכד של התא המשפחתי חברתי.

graphein

New member
קודם כל תודה לשמעון על הזמן והרצון

לעזור. דבר שני - הסברון: מצאתי כאן שני עמודים עוקבים בהם אפשר לראות את שתי דוגמאות הכתב.

kraveh

New member
זה נכון אבל בכל זאת מדהימה התופעה

של השוני בין הכתבים. האם ייתכן שהיא אימצה לעצמה מעין זהות שאולה נוספת אשר תעזור לה להתמודד עם הקושי הנורא? אני חושבת שהיתה לה חברה דמיונית שהיא קראה לה "קיטי", אם אני לא מתבלבלת. יש שוני כה מהותי בין סוגי כתב שכנראה היו בכל זאת סמוכים בזמן.. הייתכן סוג של פיצול אישיות, אם ננסה פסיכולוגיה בגרוש?

sserez

New member
שאלה לאודי ../images/Emo35.gif

מעניין אותי לדעת היכן אתה רואה את החסכנות וההסתפקות במועט שלו?
ארז

הי ארז

רואים זאת בצורות צרות וצמוקות נפח, בעיקר באיזור אמצעי + תחתון, כתב מבוקר, אליפסות צרות, סיומים נחסמים בגדם ו 'קיר' עד כאן 'מהזכרון'. היעדר כוון ימני וגודל מורים על צמצום והסתפקות בהיבטים של רווחה, נוחות, 'עינים לא גדולות' וחוסר להיטות לעוד שמגולם בצורות. יחד עם זאת, זה בחוש מדה והבחנה כך שזו לא קמצנות או שלילה טוטאלית, רק הפניית המשאבים לדברים האמיתיים וןהחשובים באמת. התוספת של קרן, וגם של גרפיין ( אתמול אלי ) מקובלת עלי ויש כנראה סוג של מתיחות, דאגה וחרדה לגבי עתיד צופן אי וודאויות. להשתמע

kraveh

New member
איש רגיש ביותר, אפילו חרד

המושפע בקלות מכל תנועה של אחר, ומסווה זאת במעט קשיחות (ראו את המשולשים הרועדים באזור התחתון). לא קל לו..

למעלה