אנה, יונג ואני

giulietta

New member
אנה, יונג ואני

"תשמעי משהו", אני אומרת לאנה, כשאנחנו יושבות יחד בשמחת חתונה ולוגמות בהנאה מהיין האדום, "לפני כמה שנים, יצאנו ממסעדה נחמדה בפיאצה נאבונה,ישר לתוך הכיכר ההומה תיירים ואיטלקים תאבי חיים שיצאו לטייל בסימטאות באותו רעב קייצי חם ובהיר. נעצרנו ממש ליד הפונטנה המרכזית. אישה אחת ישבה שם על כסא נמוך ושולחנון מתקפל והיציעה את שירותיה בקריאת כף יד. היינו נינוחים ועליזים והחלטנו להתבדר מעט. הושטתי לה את כף ידי והיא התחילה לחזות את עתידי,קודם בנוגע למספר הילדים (טעתה בגדול
)אחר כך אמרה שהיא צופה קריירה מזהירה שלי שתפרוץ בגיל 40 (טוב, נותרו כמה שנים) ואז היא קימטה את מצחה ואמרה: ´יש לך קשר זוגי טוב שיימשך הרבה זמן ןאחריו יתחיל קשר חדש ומצוין שימשך כעשר שנים...´...אני הצטחקתי, שילמתי לה את העשרים מילה, נדמה לי שזה מה שזה עלה והמשכתי ללכת משם, חובקת את האיש שלי בזחיחות דעת. ´אתה רואה´, אמרתי לו ´יש חיים אחריך, אז דירבלק´..." אני עוצרת ללגום מהגביע ארוך הרגל ואנה מחייכת לעצמה. "האמת", אני ממשיכה "שממש לא ייחסתי לזה חשיבות, את יודעת, קריאה בכף היד, נו, באמת...אפשר אולי לקרוא קווי אופי, אבל לחזות את העתיד? לא להיסחף בבקשה. אבל האיש שלי, שיהיה בריא, לא הפסיק להציק לי, ימים אחר כך בענין הזה, גם אחרי שאני שכחתי מזה". אנה, שמכירה אותו, מלכסנת אליו מבט ירוק עיניים וחוזרת אלי. "בקיצור, נזכרתי בזה פתאם כי לפני כמה ימים קראתי באיזשהו מקום שקרל גוסטב יונג בעצמו אמר שכל אדם, כל אדם, צריך, מה צריך? חייב, שיהיו לו שני בני זוג בחייו!! אה? מה את אומרת על זה? " אנה מתרווחת על הכסא ובוהה בחלל במתיקות : מה אני אומרת על זה? נשמע לא רע" ופורצת בצחוק מתגלגל..."תראי" אני רוכנת אליה "הוא אומר שהנישואים הראשונים שלנו הם בעצם מן התחברות בוסרית כזאת כי אנחנו בעצם מחפשים מישהו שישלים אותנו, מישהו שימלא חלל שיש בנו או מישהו שיעשה לנו חוויה מתקנת למשהו שאנחנו סוחבים מילדותינו. זאת אומרת שאנחנו לא בהכרח בוחרים מי ש"מתאים" לנו באופן רציונלי אלא מי שממלא אותנו ריגשית ושבעצם מסייע לנו בהמשך הצמיחה וההתפתחות וההתגבשות שלנו. רק אחרי שניים שלושה עשורים, על פי יונג, אנחנו מבוגרים עם ישות עצמאית והוא ממליץ לנו לבחור מחדש, שותף וחבר שקרוב לודאי יהיה טיפוס אחר מבן הזוג הראשון שלנו. לא מדהים, תגידי?" אנה מניחה את הגביע ברכות על השולחן ואומרת: "תראי... הייתי מסכימה עם היונג הזה שלך רק אם הייתי אדם לא אחראי שמתעלם לגמרי מהאנשים היקרים לו. הרי אנחנו לא לבד. יש לנו ילדים שיקבלו מאד קשה את רעיון ההתחדשות הזה...אז לא צריך ללכת כל כך רחוק..." היא מחייכת כאילו ממתיקה סוד "את יודעת, אפשר לעשות window shopping, לשטוף את העיניים, אבל בלי לגעת בסחורה..." "אנה?!" אני קצת מופתעת "תגידי, גדעון מכיר את הדעות האלה שלך?..." "ששש..ששש..." היא מצחקקת ומנערת את שיער הברונזה שלה "בואי נגיד ג´ול, שכדאי לעצור כאן, כי עוד כוס יין אחת ואת שומעת את כל התיאוריות שלי אבל אז אני אצטרך להרוג אותך..."
ג´ול

../images/Emo48.gif

מקווה ששתיתן עוד אחת כי זה בדיוק התחיל להיות מעניין.... (אהבתי, כרגיל)

sahr12

New member
איזה יופיייייייי.(כמו היפאנית ..חח)

בנישואים הראשונים הוא אומר אנו נישאים עם המשלים שלנו...עם החוסר שהיה לנו...עם האחת-ד שמשלים אותך... ובסביבות 40-50 לאחר שעיצבנו את זהותנו השלמנו חוסרים..אז יבוא "השבר" הגדול והתהיות...ואז יבוא הפרק השני..של השותף..לא האהבה...אלא השותף הזה..שיחיה איתך מתוך תובנה שהוא לא משלים אותך ולא את אותו..אלא הוא מן ליווי..כל אחד-ת בדרכו שלו... אני בעיקרון חולק עליו.. אבל מי אני???

sahr12

New member
איזה יופיייייייי.(כמו היפאנית ..חח)

בנישואים הראשונים הוא אומר אנו נישאים עם המשלים שלנו...עם החוסר שהיה לנו...עם האחת-ד שמשלים אותך... ובסביבות 40-50 לאחר שעיצבנו את זהותנו השלמנו חוסרים..אז יבוא "השבר" הגדול והתהיות...ואז יבוא הפרק השני..של השותף..לא האהבה...אלא השותף הזה..שיחיה איתך מתוך תובנה שהוא לא משלים אותך ולא את אותו..אלא הוא מן ליווי..כל אחד-ת בדרכו שלו... אני בעיקרון חולק עליו.. אבל מי אני???

גילית.

New member
תגידי ג´ול אני ממש מוטרדת מה יונג

מה יונג אמר לגבי אנשים שמצאו את ההשלמה שלהם, כבר בבן זוג הראשון, תגידי, ניראה לך שזו בעייה? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יש התייחסות שלו לכך? גילית

נעמי 1

New member
תראי גילית...

אם יונג היה חי היום... אז אולי הוא היה אומר שהדברים הוצאו מהקשרם

נעמי 1

New member
ג´ול... ../images/Emo142.gif

כמו תמיד כותבת נפלא עם הרבה חומר למחשבה.

giulietta

New member
../images/Emo6.gif

בהחלט יכול להיות... אני לא קראתי את יונג במקור, רק ציטטתי מישהו שבטח ציטט מישהו שאולי ציטט מישהו... אז לכי תדעי...

גילית.

New member
חחחחחחחחחחחח הצחקתיני נעמי

תודה לך על החיוך, שהעלית על פני, היום יש לי יום שממש לא מתאים לי, בעלי הלך להעביר את האוטו שלי טסט, לא עבר, צמיגים שחייבים להחליף, טוב אז האוטו במוסך, אני מקורקעת, בצהריים מוציאה מהמוסך והולכת פעם ראשונה להעביר את האוטו טסט, אני מה זה מוטרדת, עד כה בעלי שיחייה עשה זאת. ועכשו ברצינות, זה מסובך הדבר הזה להעביר טסט,? בעלי כל שנה משכנע אותי ללכת, וטוען שיש מלא בחורות באות, להעביר טסט, אז זה רק אני המפונקת? גילית נ.ב אמרתי לבעלי שלא מפריע לי לבשל במטבח שלוש שעות רק לא להעביר את האוטו טסט - חחחחחחחחחחחחחחחחחח"

giulietta

New member
גילית, בודאי שזו בעיה ../images/Emo8.gif

תגידי, רק זה מטריד אותך? אני, למשל, מוטרדת מזה שאני חד מינית, שלא היו לי התנסויות חריגות, שאין בעברי 28 מערכות יחסים, אלא רק כאלה שאפשר לספור על יד אחת (טוב, נו, על שלוש אצבעות), שהאיש שלי יוצא בבוקר לעבודה במשרד והוא לא שחקן או זמר או גנן, שהילדים לומדים בבית ספר ולא בבית, שזה הטרנד החדש, שלא יצאנו כמשפחה למסע של חיפוש עצמי במזרח הרחוק... ´זתומרת... פתאם מי שאין לו איזו סטיה קטנה, כבר לא נחשב
כלומר... הוא סתם בנאדם סטנדרטי, שזה במילים אחרות, מ ש ע מ ם
תגידי, זה לא מטריד?
ערב טוב

נעמי 1

New member
ג´ול ... רוצה שאני אסדר לך

איזו בגידה קטנה... (חבל שיונג מת)
רק תגידי... הרבה קופצים יהיו... גם יפה, גם חכמה, גם שנונה, וגם פעילה
תשמחי בפינה שלך. זה הכי חשוב. נעמי

גילית.

New member
ג´ול , ג´ול אני שלמה עם עצמי וככה

ככה זה גם יוצא החוצה. זה גם מה שאני מקרינה כלפי חוץ. פעם בעלי סיפר לחבר שהגענו למלון ליד זלבורג ,והייתה איזה בעייה בחדר,ואני ירדתי וטיפלתי בעניין, ואז חברו של בעלי אמר לו:"בחייך, אשתך היא רק מחייכת מסוגלת להזיז הרים-יעשו בשבילה הכל." מאז בעלי דרך אגב מעריץ אותי אחרי מה שהחבר שלו אמר לו חחחחחחחחחחחחחח אבל ברגע רצינות, אני מאמינה שאם תחייך אל העולם- העולם יחייך אליך חזרה. ובעולם כל כך מורכב כעולמנו, החוכמה היא להשתדל להיות מרוצה ממה שאתה עושה. אם אתה לא מרוצה ממקום עבודה כי אתה חש שפוף, לא מוערך כראוי, אז התשובה היא לחפש מקום אחר שיעשה לך כיף. אם את חושבת שאת רוצה להיות שחקנית, או זמרת זה אף פעם לא מאוחר. ולגבי המסע לחיפוש ה"עצמי" במזרח הרחוק, תאמיני לי שאם מישהו מבני המשפחה ירצה לצאת למסע כזה, יהיה לך די קשה לעצור אותו. אני מאמינה בתהליכים שאנשים עוברים, ולא כל מה שמתאים לשכן שלי ברגע נתון מתאים גם לי ולהפך. אני מזמן הפנמתי שהדשא אצל השכן שלי אננו ירוק יותר כי אני לדוגמא, בכלל אלרגית לדשא חחחחחח יכול להיות שלנסוע למזרח לא מתאים לך עכשו אבל בעוד מספר שנים, כן תרצי להתנסות יותר, ללמוד על תרבויות אחרות משלנו, לאו דווקא בקטע של האשרמים בהודו. אני לא מאמינה שיש בן אדם סטאנדרטי, לכל אדם יש הדברים שמאפיינים רק אותו. אפילו אם תסתכלי בין ילדייך, אין אחד דומה למישנהו. מאחלת לך, ג´ול שתסירי דאגה מליבך, ושיהיו לך חיים מאושרים, גילית

נשית~37

New member
אהבתי מאוד..

ומה אתם חושבים באמת? אני חושבת שיש משהו בדבריו של יונג, למרות שזו אמירה גורפת לאמר שכל הזוגות המתחתנים בפעם הראשונה מתאימים להגדרה שלו. מימד לא פחות חשוב הוא גם בגרות נפשית של הזוג כזוג וכאינדבדואל. יכול להיות שזו אמירה נכונה לאמר על זוגות שמתחתנים בגיל צעיר לעומת זוגות שמתחתנים בגיל מאוחר יחסית והספיקו לפתח אישיות מגובשת יותר. יש פרק ב´ להפסקת היין שלכן?
(הולכת להתחדש במקלחת וחוזרת...כי הבטיחו הצפה של כתיבה איכותית
).

מו שיקו

New member
אהבתי מאוד

לקרוא חושב שיש המון בתיאוריה הזו עצם זה שהיא שנויה במחלוקת,עושה אותה למעניינת יותר.

ק-ס-ו-מ-ה

New member
לגבי התיאוריה, זה קצת מוזר

כי מחקרים מראים שיותר מ- 50% זוגות בנישואים שניים מתגרשים (ראה כתבה בידיעות אחרונות, 7 ימים שבוע שעבר).... מה שנוגד את היאנג הזה.........

למעלה