אנדרויד למתחילים?

Or Amit

New member
אנדרויד למתחילים?

הגיע הזמן להתחיל למלא את הטאגליינס (או בשמם המעוברת - 'הודעות נבחרות') אז: נניח אני חדש בעולם האנדרויד, מה חשוב שאני אדע? באז וורדס, מושגים, לינקים, פורומים (חוץ מזה, כמובן, שהוא הצעד הראשון של כל משתמש אנדרויד. בעולם) הכל הולך אז יאללה - חלקו איתי מחוכמתכם!

Or Amit

New member
אז אני אתחיל

כמה מושגי ייסוד: אנדרויד - מערכת ההפעלה 'של גוגל', יצאו לה עד כה מספר גרסאות (ראו פירוט בהמשך). בניגוד לאייפון לא מדובר על מכשיר בודד הנושא את מערכת ההפעלה הזו, אלא במספר מכשירים של מספר יצרניות (בארץ בעיקר סמסונג, מוטורולה ו-HTC). המערכת עצמה היא מערכת פתוחה ובכך מאפשרת למפתחים עצמאיים אפשרות להרחיב ולשפר אותה. 27% מהסמארטפונים הנמכרים בארה"ב הם אנדרואידים, ארבעה אחוז יותר מכמות האייפונים. מרקט - ה'חנות' הוירטואלית של גוגל. ניתן להוריד משם אפליקציות למכשיר (חלקן בתשלום, חלקן בחינם). בניגוד לApp Store אין סינון אפליקציות שמועלות לשוק, כל אחד יכול להעלות אפליקציות, וזה אחד הגורמים לגודלו הגדול יחסית של השוק. ניתן להוריד אפליקציות מאתרים נוספים, לדוגמה AppBrain. הגרסאות (לקוח מויקיפדיה ישראל)
אנדרואיד 1.5 (Cupcake – מאפין) – מבוסס על ליבת לינוקס 2.6.27, שוחרר ב-30 באפריל 2009. נוספו הקלטה וצפייה בקטעי וידאו באמצעות מצלמת וידאו, העלאה של סרטונים ליוטיוב ותמונות לפיקאסה, מקלדת חדשה רכה עם יכולת חיזוי טקסט, תמיכת A2DP וAVRCP לבלוטות' במכשיר, אפשרות להתחבר אוטומטית לאוזניית בלוטות' ממרחק מסוים, יישומונים (ווידג'טים) ותיקיות במסכי הבית, אנימציית מסכי מעבר.
אנדרואיד 1.6 (Donut – סופגנייה) – מבוסס על ליבת לינוקס 2.6.29, שוחרר ב-15 בספטמבר 2009. שופרו המרקט, המצלמה, החיפוש הקולי וחיפוש גוגל. נוספו תמיכה בCDMA/EVDO, 802.1x, VPNs, מחוות, וגם מנוע טקסט-לדיבור, תמיכה לרזולוציית WVGA.
אנדרואיד 2.0/2.1 (Éclair – פחזנית) – מבוסס על ליבת לינוקס 2.6.29, שוחרר ב-26 באוקטובר 2009. הממשק כלל תמיכה בHTML5, רשימת אנשי קשר חדשה, תמיכה בMicrosoft Exchange, תמיכת פלאש מובנית למצלמה, זום דיגיטלי.
אנדרואיד 2.2 (FroYo – פרוזן יוגורט) מבוסס על ליבת לינוקס 2.6.32, שוחרר ב-20 במאי 2010. הממשק כלל שילוב של מנוע V8- ג'אווה סקריפט של כרום ליישום הדפדפן, סנכרון יישומים באמצעות האינטרנט, חיוג קולי, שיפור התמיכה בMicrosoft Exchange, קשירת USB ופונקציונליות של WiFi Hotspot, נוספה אפשרות של ביטול העברת נתונים דרך הרשת הסלולרית, שופרה חנות האפליקציות עם עדכונים אוטומטיים ואפשרות לשמירת אפליקציות על כרטיס הזיכרון, מעבר מהיר בין שפות המקלדת והמילונים שלהן, תמיכה בסיסמאות מספריות ואלפאבתיות, תמיכה בהעלאת קבצים באפליקציות רשת, הדפדפן עכשיו יכול להציג אנימציות GIF, תמיכה באדובי פלאש 10.1.
אנדרואיד 2.3 (Gingerbread – עוגיית זנגביל) מבוסס על ליבת לינוקס 2.6.35.7, שוחרר ב-6 בדצמבר 2010. שיפורים בגרסא זו כוללים: ממשק מעודכן, תמיכה בVoIP, תמיכה בNear Field Communication (לגעת בחפצים עם המכשיר ולקנות אותם דרך האינטרנט, תקשור בין מכשירים באמצעות מגע ביניהם וכו') תמיכה בפורמט WebM של גוגל, שיפור פונקציונליות ה"העתק-הדבק", מקלדת רב מגע (Multi Touch) מעוצבת מחדש, תמיכה משופרת בפיתוח קוד, שיפור השמע, גרפיקה והקלט למפתחים, תמיכה בחיישנים נוספים (כמו ג'ירוסקופ וברומטר), שיפור ניהול צריכת החשמל ושליטה באפליקציות, תמיכה במצלמות מרובות. הגרסאות החדשות:
אנדרויד 2.4 (Ice Cream) - אמורה להכנס בקיץ הקרוב (יוני או יולי) ולהיות מוכרזת במאי הקרוב. |* אנדרויד 3.0 (HoneyComb - חלת דבש) - תאריך שחרור משוער – מרץ 2011, תכונות- תמיכה בטאבלטים עם ממשק חדש‏[2], שולחן עבודה תלת מימדי עם ווידג'טים מעוצבים מחדש, ריבוי משימות משופר (שורת משימות בחלק התחתון של המסך), דפדפן משופר (גלישה פרטית, סנכרון מועדפים ועוד), Google Maps 5 עם מפות תלת מימדיות, גישה למעל 3 מיליון ספרים בGoogle eBooks, תמיכה בשיחות וידאו בGoogle Talk.

mmamaniac

New member
רגע אז זה אומר ש...??

אם אני מקבל מחר מכשיר חדש מפלאפון יש מצב שהוא כבר גרסת 2.3??? ומישהו יכול להסביר לי בבקשה מזה KARNEL ומה ההבדל בינו לROM..?

Or Amit

New member
למיטב ידיעתי

כרגע יש את ה2.3 רק לנקסוס S. אבל יש מצב שאני טועה.

morgani

New member
רק לנקקסוס s

כרגע עובד רק על הנקסוס s חלק מהיצרניות הצהירו על אפשרות שידרוג למכשירים שלהם ל 2.3 (galxsy s לדוגמא) אבל לא יצא עידכון עדיין. צריך גם לזכור שכאשר המכשיר ישודרג גירסה בעולם העידכון לא יתפוס למכשיר עם גירסה של אחת מהחברות בארץ כי צריך להתאים את הגירסה לגירסה הישראלית.

white star

New member
../images/Emo54.gif תודה ../images/Emo140.gif

עכשיו אני יודע למה יש לי לשאוף. יש לי על המכשיר את אנדרואיד 2.1, אני ממתין שסלקום יוציאו את הגרסה שלהם ל2.2 בהתחלה חשבתי לשדרג לבד אבל כששאלתי איך, נתנו לי תשובות שהיו לי כמו סינית מדוברת אז אני מעדיף לחכות ולא להסתכן להרוס את המכשיר.

למעלה