אנדרואיד ו-GMAIL

מלח מים1

New member
אנדרואיד ו-GMAIL

בבקשה לא לצחוק על השאלה.... רק עכשיו עברתי לסמארטפון כי לא הייתי זקוקה כיוון שאני כל שעות היום מול מחשב. אין לי גימייל מתוך עיקרון להיות מנותקת מגוגל וכל הפרטיות שמוטלת בספק. השאלה שלי האם יש דרך לגלוש באינטרנט באנדרואיד ללא פתיחת חשבון גימייל?

etal2

New member
לגלוש אפשר גם בלי חשבון

אין קשר בין גלישה באינטרנט לבין חשבון הגוגל שאליו מחובר (או לא מחובר) המכשיר.

יש דברים אחרים (כמו התקנת אפליקציות) שבלי חשבון גוגל קשה לעשות ויהיה צריך להתעקש ולמצוא דרכים עוקפות אם זה מספיק חשוב לך. דרך ביניים שאנשים משתמשים בה היא לפתוח חשבון גוגל רק למטרה הזו, לקשר אליו את הטלפון ולא להשתמש בו לעולם לאף מטרה אחרת (בטח לא להשתמש בו במחשב או לשליחת דואר דרך גימייל), ככה גוגל לא יכולים לקשר בינך ובין הטלפון ואובדן הפרטיות נשאר מינימלי.

מלח מים1

New member
אוקיי זה בערך מה שחשבתי

מה הכוונה שלך במילים "לקשר אליו את הטלפון"? אתה מתכוון שלפתוח את החשבון גוגל מהסמארטפון עצמו??
והשלב השני מן הסתם לא להכנס במחשב הנייח/הנייד לגמייל (שברור שאין לי צורך בו חוץ מבסלולר)

אני בכל זאת רוצה להתייחס לחלק הראשון של התשובה שלך. אתמול שפתחתי את הטלפון לראשונה וניסיתי לגלוש בכרום הוא שאל אותי האם לקשר אותך לחשבון גימייל קיים או חדש?. ז"א שהוא חייב אותי להשתמש בגימייל ולא איפשר לי לעשות כלום ללא תשובה ומכאן עלתה השאלה שלי.

BravoMan

Active member
הוא לא "חייב".

Chrome כברירת מחדל מציע להתחבר לחשבון Google (שהוא היום חשבון אחיד לכל השירותים שלהם) כדי לסנכרן את המועדפים שלך ואפילו את הטאבים הפתוחים בין כל המכשירים ומחשבים שולניים.

אינך חייב לאפשר לו, אמור להיות שם כפתור או קישור בנוסך "לא תודה".

אם בכלל לא הגעת לChrome אלא אתה עדיין במסכי הפעלת המכשיר (אקטיבציה), אז הבחירה לא ליצור חשבון לפעמים מסתתרת תחת "חשבון חדש".

המסכים האלה יכולים להשתנות בהתאם לדגם המכשיר הספציפי, אבל תמיד יש אפשרות לא להכניס שום חשבון.
למעשה, השתמשתי תקופה ב-Nexus 7 שלי בלי חשבון Gmail.
ע"י כניסה להגדרות והפעלת "מקורות לא בטוחים" (זה לא מפחיד כמו שזה נשמע) ניתן להתקין חנויות חלופיות, כמו החנות החופשית הזו שכלל לא דורשת שום הרשמה:
https://f-droid.org/repository/browse/?fdid=com.gpl.rpg.AndorsTrail

או החנות של Amazon:
https://www.amazon.com/gp/feature.html?ie=UTF8&docId=1000626391&ref_=mas_dl_appstore_rr

כאן כמובן תצטרך להירשם ולתת פרטים לתאגיד גדול ופולשני, אבל לפחות הם לא Google.

בהצלחה!

BobboVilla

New member
אם את חוששת מגוגל - אל תשתמשי בכרום

כשהפעלתי את כרום על אחד המכשירים שלי הופיעה לי הסכם משתמש באורך הגלות שהייתי צריך לאשר שאני מסכים לתנאיו. מכיוון שאני לא סומך על גוגל כדי לאשר כזה מסמך בלי לקרוא אותו ולא היה לי זמן (או סבלנות) אז פשוט וויתרתי על הקריאה הזו. בהמשך גם "ביטלתי" את כרום כך שלא יוצג לי במכשיר. כאשר קניתי טאבלט נקסוס 7, המגיע רק עם דפדפן כרום, אחד הדברים הראשונים שעשיתי זה התקנה של דפדפן חלופי, מאותה סיבה בדיוק.

מלח מים1

New member
כמו איזה דפדפן?

לא זכור לי הסכם התקשרות שצריך היה לאשר בנייד או בנייח ואני מקווה שאני זוכרת נכון.... העניין שכרום מאד נוח ומהיר (לפחות לפי מחשב נייד ונייח) אבל בכיף מוכנה לנסות משהו אחר.
אגב תודה גם לזה מעלייך עדיין לא מצאתי את האפשרות לגלישה ללא הרשמה לGMAIL. מחפשת...

BobboVilla

New member
למשל פיירפוקס (Firefox)

גם במחשב אני משתמש כמעט רק בו. אפשרות אחרת זה דפדפן בשם Lightning browser שהוא מאוד קטן וקל ומהיר, אבל אין לו הרבה פונקציונליות.

CrH

New member
מחזק את ההמלצה

LIGHTNING דפדפן מעולה לאנדרואיד.

מלח מים1

New member
אז עכשיו הבנתי

אכן רק באפליקציה/בPLAY STORE הוא מבקש להרשם לגוגל. אכן באייקון של כרום הצלחתי לגלוש. עכשיו פשוט אשחק עם זה קצת כדי להבין יותר את העולם הזה. ואבדוק דפדפנים שונים. בינתיים תודה ואם יעלו שאלות בהמשך אעלה כאן

etal2

New member
גלישה ללא הרשמה

אצלי דף ההרשמה של כרום לא חוסם את שורת הכתובת למעלה, פשוט מכניסים כתובת וגולשים.

BravoMan

Active member
איזה מכשיר יש לך?

אם תספרי אפשר יהיה להסביר לך איך מצלמים מסך (למשל power + home במכשירי Samsung או Power + Volume down ב-nexus 4), ואז תוכלי להעלות צילום מסך וככה יהיה לנו קל יותר להבין מה נחסם שם ואיך לעבור את זה.

נ.ב.
סליחה שההודעה הקודמת היית בלשון זכר, לא שמתי לב ללשון השאלה.

למעלה