אנדו- כמה ולמה?

אנדו- כמה ולמה?

היי לכולן, אני פשוט מיואשת!!! הייתי שבוע שעבר במרפאה בתה"ש אצל ד"ר רון.. שם המשפחה פרח מזכרוני הרגע.. אני סובלת כל החיים מכאבי מחזור נוראיים כל כך.. 7 ימים ו7 לילות של שכרון חושים.. דימום חזק ותופעות קיבתיות מגוונות אחרי ובמהלך.. עברתי לידה אחת ב"ה ככה שבעיית פוריות לא נראית לי קיימת.. יש לי כח סבל מצוין ואני הכי לא מפונקת בעולם אבל ברצינות שבא לי לירות בעצמי, ואולי.. אפילו להוריד איזה רחם או משהו (אל תשפטו אותי, אני מדברת כרגע בעיצומו של מחזור אימים ,עם התכווצויות וכאבים שלעומתם הלידה נראית ממש סבבה (לפחות בצירי לידה לא מצפים ממני לתפקד ..)) בקיצור משהו גדול לא מצאו אצלי, את בדיקת הca125 עוד לא עשיתי אבל מהרופא הבנתי שאין יותר מידי מה לעשות ושלא כדאי לעשות לפרפסקופיה.. סיכמנו שאני לוקחת את הגלולות ברצף ושזה יעזור, אבל יום אחרי הבדיקה אצלו (שזה היה 3 חודשים של רצף הגלולות) התחילו כאבים ואח"כ גם דימום, בקיצור- קיבלתי למרות הכל.. איזה יאוש!! אני לא יודעת מתי זה ייגמר וכמה ימי דימום וכאבים יהיו לי!! אפילו שזה פעם ב3 חודשים אני לא יכולה להרשות לעצמי לא לתפקד 7 ימים ולא לישון בלילות!! מה עושים? בכלל, זה נשמע לכן שאולי זה לא אנדומטריוזיס וזהו? מה שהכי מעצבן , זה שזה תמיד מקביל להליכה לשירותים. כלומר- אם אני צריכה לשירותים, הכאבים יותר חזקים, ומצד שני- הכאבים גורמים לי להצטרך לשירותים.. סליחה ממש על התיאורים המוחשיים.. האם מישהי ניסתה דיקור וכאלה? שמעתי שלזריקות יש תופעות לוואי ממש לא משהו.. אשמח לשמוע ממכן...

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

היית אצל רון שיינמן. רופא מצוין. אם הגלולות לא עוזרות אז סביר להניח שכדאי שתחזרי לשיינמן ותבקשי דיכוי חזק יותר (דקא, לוקרין) ואז לחזור לגלולות. אכן יש לריקות תופעות לוואי כמו לכל תרופה (הרי גם לגלולולת יש). אלו הרי הורמונים במינון גבוה יותר אבל אם זה רק לתקופה וזה יעזור, לא כדאי? תרגישי טוב.

היי

תודה על התגובות.. דווקא החלפתי כדורים כמה פעמים ותמיד אחרי 3 חודשים זה כבר לא עבד וקיבלתי.. אבל לגלולות היו תופעות לוואי סבילות.. שמעתי שלזריקות יש תופעות לוואי ממש מזעזעות..האמנם? חוץ מזה- אפשר בכלל להשיג את ד"ר שיינמן בחוה"מ?? תודה...

galim29

New member
לגבי שיינמן

אין לי מושג איך להשיג אותו מאחר ולא עובדת בשיבא. סבאם הם לא פעילים אז פשוט תחכי ליום ראשון אחרי החג ותדברי איתו. אולי תנסי דרך הפורום באתר של מרפאת האנדו. תראי אם יענה לך שם. לגבי הזריקות, זה מאוד אינדווידואלי וכל אחת מגיבה בצורה אחרת כך שאי אפשר לדעת אילו תוםעות לוואי אם בכלל יהיו לך. אז עד שלא תנסי לא תדעי. תופעות לוואי לרוב עוברות אחרי תקופה, ושוב, ברמת כאבים וסבל כזו גבוהה כמו שאת מתארת, למה לא לנסות אם זה יעזור.

זואילי

New member
../images/Emo245.gif ../images/Emo140.gif

האם ד"ר שינמן ביקש שתחזרי אליהם לביקורת בעוד כמה חודשים? מציעה לך לקחת חודש אחד - ולנהל יומן כאב. בלי לפספס ימים
אולי יש כאבים שאת "רגילה" אליהם, אולי יש מיחושים שאת מתעלמת או פשוט חיה איתם, אולי מיני סימפטומים נראים לך לא קשורים... כשיש יומן את מגלה עולם שלם ואת פשוט לא מאמינה כמה אינפורמציה זה נותן לך ולרופא. עם היומן ותלונותייך על הגלולות תחזרי למרפאה ותשאלי אותם על אופציות אחרות - לשנות סוג גלולה/ מדבקה/ טבעת/ התקן וכו'. תקראי קצת בפורום, כמה וכמה מאיתנו עשו/עושות דיקור. אני יכולה לספר מנסיוני שזה בהחלט עזר לכמה סימפטומים. אבל כמובן עשיתי דיקור בשילוב עם הטיפול הקונבנציונאלי. תרגישי טוב

היי זואילי

תודה על התגובה.. מה זה טבעת או מדבקה? כן, קבעתי עם ד"ר שיינמן עוד 3 חודשים- את אומרת שכדאי לחכות עד אז? (כמו שאמרתי, בעיקרון 3 חודשים הגוף שלי כנראה כן מסוגל לסחוב בלי לקבל..) מה הכוונה ביומן כאב?- לרשום סימפטומים בכל החודש, כמו כל כאב ראש ומיחוש אקראי או רק בימי מחזור? תודה...

זואילי

New member
זה עוד סוגי דיכוי

ואם תרשמי את המילים במנוע החיפוש אז תראי שירשורים בנושא. כך שתוכלי להתרשם או לתכנן שאלות.. בדיוק - יומן כאב הוא יומיומי. לא רק בזמן ווסת. כי אחרי שממלאים יומן כזה של חודש, פתאום שום דבר לא אקראי
ולגבי מה שכתבת על תופעות הלוואי מהזריקות - הכל כ"כ שונה מאישה לאישה. לי לא היו תופעות. רק שקט מבורך. אח"כ בדקתי צפיפות עצם ושם התחילה נסיגה... אז זו התופעה שהייתה לי. לעולם אין לדעת, עד שמנסים.

צפיפות עצם??

איזה פחד.. מה זה?? את רואה, אין לי מושג על כלום.. אני רק סובלת כבר שנים (בכלל, הגיוני שיש לי אנדו קטן שיושב אצלי כבר מהיום הראשון של המחזור ונהיה אפילו גרוע יותר אחרי לידה??) דווקא אני ממש יודעת ומודעת לכל שאר התופעות שיש לי כל שאר החודש (קמה בלילות עם כאבי בטן, משלשלת ומקיאה..) אבל ד"ר שיינמן לא כ"כ התרגש מזה.. (וזה דווקא מרגש מאוד) יואווו אני קוראת פה דברים בפורום ובשוק!! עד עכשיו חשבתי שאני כמעט היחידה בעולם שבשבילה המחזור הוא מכשפה רעה כל כך.. מסתבר שיש חיים על המאדים.. (..)

זואילי

New member
חח, אין מה לפחד

את מפחדת מחוסר ידיעה, אבל ככל שתלמדי יותר תראי שידע הוא כוח. מן הסתם דיכויים ארוכים שבגללם איננו מבייצות, מביאים את הגוף למן בלות. אז צריך לעקוב אחרי צפיפות העצם, וזה בסה"כ צילום רנטגן. לוקחים תוסף סידן ואם יש כוח אז עושים התעמלות בונת עצם ושומרים על הגוף. לפעמים הגניקולוג יתן טיפול של דיכוי משולב עם קצת אסטרוגן. הכל תלוי בסוג הדיכוי ובמשכו.
דרך אגב, זה גם חשוב לכל הבנות בטיפולים ש"שותות" דקא מדי חודש...
ברוכה הבאה לכוכב הכי פסיכי שקיים.

חח..תודהרבה

אכן, נעים להיות פה.. (אגב, אני בכוכב הפסיכי הזה כבר שנים רבות ואולי קיומן של עוד ישויות עליו יהפוך אותו לפחות פסיכי?..)

זהבה240

New member
הזריקות מכניסות אותך לכאילו מנפאוזה

ואז יש את התופעות של מנפאוזה. אצל חלק כלום, ואצל חלק הרבה יותר קשות. לדעתי, למרות שלא עברתי את זה בעצמי, שווה לבדוק אם מרפאת האנדו' את כל האפשרויות. אולי בכל זאת יש סוג של גלולה שכן תעזור לך, אולי יש מדבקות/ התקנים שיכולים לעזור. וחוץ מזה, האם סיפרת לו שהכאבים מתגברים עם ההליכה לשירותים. את צריכה באמת לנהל יומן שבו תכתבי כל יום ואת כל הסימפטומים, ואיזה יום של המחזור זה היה [אם זה במחזור]. כל דבר שעולה אצלך תכתבי. יש דברים שנראים לך כרגע שלא קשורים להורמונים, אבל הם כן קשורים לאנדו'. אז תרשמי. וחוץ מזה תחפשי בפורום מה כתוב על דיאטת האנדו'. מאוד יכול לעזור לך לשנות את התזונה. בהצלחה זהבה

לדעתי הדיאטה מאוד קשה ולא מחזיקה הרבה זמן

אני ניסיתי אותה וממש היה לי קשה לעבור מאוכל רגיל לאוכל שכולו עשוי ממזון שאני כלל לא נוגעת בו ביומיום. מה שכן,באמת הצלחתי להחליף את החלב-בחלב סויה ומידי פעם אני חוטאת בנס קפה רגיל רק כשאני לא נמצאת בבית. אני בהחלט אוהבת את הלחם הבריא הרבה יותר מלחם רגיל,אבל גם פה קשה מאוד להתמיד. בקיצור,לאנדואיות ,התפקיד החשוב ביותר בחיים ,הוא לדעתי,להתעמל,לאכול נכון,ולחשוב חיובי
איזה קטעים פה-ברוכה הבאה לכדור שלנו
מקווה בשבילך שאחרי צפייה בפורום,תקראי קצת,תשוטטי בקישורים מאמרים ועוד...בהתחלה זה נראה דיי מפחיד,אני בעצמי נבהלת כל פעם שאני נכנסת לפה (במיוחד מזואילי והתיאורים שלה חחח) אבל בסך הכל הפורום דיי מלמד ויעיל,נותן אינפורמציה ענקית של מידע שמחולק חופשי,וכדאי ללמוד,גם אם זה נראה הכי גרוע שבעולם זה עדיין לא אומר שאי אפשר לעבור את זה בשלום יש פה גם קצת עניין רגשי וחשיבתי נכונים. מקווה בשבילך ,שאנרגיות חיוביות יש לך,ואם לא,אז קבלי ממני
חלבית

galim29

New member
חלבית, חולקת עלייך לגבי התזונה../images/Emo8.gif

אם יש מישהו בעולם שקשה לו לוותר על מתוקים ופחמימות זאת אני
אבל כנראה שיש זמן בחיים שאם מתעקשים אז התזונה מתאימנ ואחר קשה מאוד לחזור לדרך הקודמת. כיום, אני הולכת לפיה כמעט ביום יום, ואם חוטאת אז מרגישה כל כך לא טוב שזה מזכיר לי למה כבר לא נמצאת שם. זה תלוי מאוד בגישה, בדיוק כמו ספורט- אם מתשכנכעים שזה טוב לנו ואני אישית מרגישה את ההבדל כאשר אוכלת מתוק או פחמימות וישר מתחילים לי כאבי אנדו, אז מעדיפה לוותר ולא לסבול. אבל ברור שיש ימי שבירה. פשוט התרגלתי לדרך חיים מסוימת ונוח לי איתה. ולא קוראת לזה דיאטה כי זה ממש לא. אני מאמינה שאם לא הולכים בקיצוניות ומוצאים את הדרך האישית שלך למצוא דברים שטובים לך, אז ניתן בהחלט לעשות זאת.

גלי 39

New member
"אוכלת מתוק או פחמימות וישר מתחילים לי ..."

אני בשוק!!!!! אני רק בתחילת הגילוי על "המתנה האנדואית שקיבלתי" (יש לי איז ה "ממצא" 35 מ"מ בשחלה השמאלית.. שנים שאני מתה מכאבי מחזור מתה! והקשר בין כאב במחזור לאכילת מתוק!!- חשבתי שזה רק אצלי... אבל אם אני במחזור ואוכלת חצי ענב, או נוגעת במתוק אז אני יכולה לאמר שזו חצי התאבדות והמחיר שאני משלמת זה כאבי תופת ופתאום אני פה רואה שאני לא לבד!!! galim הייתי בשוק מהתיאור שלך לגבי אכילת מתוקים - וכאבי מחזור בילתי ניסבלים!! חשבתי שזו רק אני פה ביקום עם מתוקים וכאבים.... זה לא קורה לי עם פחמימות (אני חושבת...) - אבל שווה בדיקה. מה שאני יודעת שכל פירור סוכר שאני מכניסה לפה - זה חטא שהעונש לא פוסח עלי...

kikona126

New member
לי הדיאטה הזאת עוזרת

והרגיעה לי כאבים כרוניים שהיו... בחג כשרציתי לאכול רגיל (כי זה חג) פשוט לא היה בא לי על שאר הדברים... ואכלתי רק את האוכל שלי... משתדלת שלא לחטוא, ובונה לעצמי מערך יום מתאים. כן עושה ספורט (ולא יודעת אבל לא עובד עלי הקטע הזה שאם עושים ספורט לא כואב... אני עושה ספורט כל יום! וגם תחרותי...) בקשר לחלב סוייה, זה לא עושה לך כואב? אני יודעת שהדבר הראשון שאמרו לי בקשר לתזונה של האנדו זה: "אל תגעי בסוייה!" אז במקרה של הסויה אין חטאים...

bella1978

New member
בנות, סויה זה לא טוב לנו

סויה זה פיטואסטרוגנים, כלומר חומרים צמחיים דמויי אסטרוגן. ואסטרוגן מחמיר את האנדו. בקיצור, עדיף לא לגעת.

זואילי

New member
הרגע סיימתי שניצלוני טבעול שאני מתה עליהם

חחח, ממילא אצלי כלום לא נספג...

פיצ 50

New member
אני בדעה

שאם מאכל מסוים עושה לי טוב על הנשמה אז לאכול, והכל בפרופורציות כדי שאח"כ לא יהיה צורך לפרוע את החשבון... אז זואילי אני שמחה בשבילך, וקיקונית דיברנו על זה: מעריכה את הרצון וההתמדה שפו!! ולכל הבנות אני מעריצה אתכן!! לי קשה לשנות את החיים בשביל האנדו' הזה למרות שהוא שינה לי.....אבל אני בכללי אוכלת בריא כי אני מאמינה שזה חשוב מאוד!!

galim29

New member
מסכימה איתך../images/Emo140.gif

מתה על הפולי סויה עם מלח אבל זה רעל עבורי, כנ"ל כל מוצרי הסויה. אבל חיה מצוין בלי זה

למעלה