אנדו חדש בשכונה

ליליקה28

New member
אנדו חדש בשכונה

הי שלום לכולם (כולן?), אני בת 28 חדשה כאן אבל כבר כמה שנים מאובחנת עם אנדו. האיבחון קרה ממש במקרה, לפני כארבע שנים, ונאמר לי למחרת על הבוקר להתייצב בתל השומר. מצאו אצלי בתחתית האגן מוקד חמוד (רקטו-וגינלי) של כ-5 ס"מ, כזה שהיה מסוכן מדי לנתח. במשך כשנה קיבלתי כל 3 חודשים זריקות שיקטינו את המוקד (והפסיקו את המחזור, וגרמו לשלל תופעות לוואי של גיל המעבר, כל הכיף הזה). כשהפסקתי עם הזריקות התחלתי לקחת גלולות ברצף, בלי הפסקה לוסת. אגב לפני שהאנדו אובחן, שנים סבלתי מכאבי בטן, בלי קשר למחזור, ומכיוון שהמוקד ישב גם על המעי, תמיד אחרי האוכל הייתי ממוטטת, יציאות או עצירות כמה ימים או שלשול פלאס בכי בשירותים, מחזור גיהינום שברגע שהתחיל התחלתי לסמם את עצמי עם משככי כאבים ושאר תופעות לוואי שעל כולן קיבלתי כמובן את התשובה שזה פסיכומסומטי. ברור) הניתוח נערך לפני שלוש שנים, בהצלחה, כמה חודשים אחרי הניתוח התחלתי באמת להרגיש יותר טוב, להוציא כאבים בקיום יחסי מין שרק גברו. טפו טפו טפו לא הייתה מעורבות של רחם/שחלות/חצוצרות/סקסופונים למיניהם ובכל בדיקות המעקב בשנים לאחר הניתוח הרופא שלי אמר שהגוף שלי מוכן להיכנס להיריון. תיאורטית כמובן. והנה הגיע היום לבדוק בפועל... לפני כמעט שלושה חודשים הפסקתי לקחת את הגלולות, ואני מנסה להיכנס להיריון. בעזרת השם, הביצית והזרע. זה חדשות טובות בהתחשב בכך שמאז שהאנדו אובחן הרופא שלי אמר לי שהיריון יכול לסדר קצת את העניינים. החדשות הפחות טובות הן שעכשיו זה החודש השלישי שאני מנסה (עוד כמה ימים רק אוכל לדעת), ואני יודעת שעד עכשיו זה רגיל גם אצל נשים בלי אנדו או כל בעיה שהיא, ומצד שני אני כל כך רוצה להרגיש נורמלית שאני מפחדת שאולי אני עוצמת עיניים ומתעלמת שבכל זאת לא מדובר במצב רגיל. בסך הכל אני די קול עם זה, ואם אני אומרת משהו על זה אז הפידבק הוא בדרך כלל שזה רגיל וש"אסור לעשות מזה אישו". קצת מאוחר מדי להגיד לי לא לעשות מזה אישו, כשמהשנייה שגילו לי את האנדו, היריון הפך לאישו, הרבה לפני שהייתי בכיוון של להתעבר... בנוסף, בחודש האחרון, כיוון שאני לא על גלולות, חזרו לי כאבים, כולל עצירות כולל תשישות כולל ייאוש עם קורט תיסכול. בהנחה שחברות הפורום כאן כי יש להן אנדו ולא סתם בגלל איזה אנדו-פיליה קינקית, כמה זמן לקח לכן להיכנס להיריון? עשיתן משהו מיוחד? גם במקרים שהשחלות והרחם בכלל לא מעורבים? תודה וגם שנה טובה ובעיקר פוריה

זואילי

New member
הי ליליקה ../images/Emo140.gif

את עדיין במעקבים אצל רופא אנדו? לא יכולה לענות על שאלותייך כי לא הריתי, אבל ממילא גילי מבוגר מגילך, עשיתי טיפולי IVF, וגם אצלי אין ממש מעורבות שחלות ורחם. לא חושבת שאפשר להשוות אף מקרה. את יכולה בינתיים לנסות למקסם את הנסיונות. לזוג בגילך, נטול אנדו, נותנים איזה שנה של נסיונות להרות. החל מגיל 35 נותנים כחצי שנה - עד שמתחילים בירורים. אבל מכיוון שאת מודעת להימצאות האנדו ברקע, כדאי להתחיל לשלול עניינים אחרים ולמקסם כל נסיון. החל בבדיקת זרע לבן הזוג ועד למעקב זקיקים. תמצאי רופא פריון ותדסקסי איתו את הנושא. (בדיקת פרופיל הורמונלי מלא לך, אולי צילום רחם לבדוק מעבר תקין בחצוצרות, והכי כדאי מעקב זקיקים מסודר כדי לתזמן ביוץ). יתרון גדול יש לך - את צעירה. ובתקופת הפוריות שלך. אז יש תקווה! וגם.. היית בדיכוי ושמרת על המצב רגוע. זה גם הישג. שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב

ליליקה28

New member
כבר הספקתי לשכוח מהדיכוי...

הי זואילי ראשית תודה על תגובתך. אני אכן במעקבים אצל רופא אנדו. בנזוגי מבוגר ממני, בן 40, ויש לו ילדה, אז לפחות לפני שבע שמונה שנים הכל היה תקין. יש לי תור לרופא שלי עוד שבועיים. יודעת אם כל מי שיש לה אנדו מומלץ לשלול בעיות אחרות?

זואילי

New member
ממה שאני יודעת

לאור מה שאמרו לי כל רופאיי - אז בהחלט, רצוי מאוד לשלול בעיות אחרות ולו בגלל שאם אכן תימצא איזו בעייה, אפילו אם מדובר בבעייה קלה אצל בן הזוג (שיכולה להיות פתירה למשל ב IVF) - עדיף לגלות את זה בשלב מוקדם בנסיונות להרות ואז לחסוך את ההלקאה העצמית של "למה לא בדקתי את זה קודם". (וכמובן, לחסוך ווסתות, שליליים וכאבי גוף ונפש). מן הסתם, לאור גילך - סביר שתשמעי (בטח מרופאי פריון) שיש לך עוד זמן לנסות כדי לעמוד בסטטיסטיקת הנסיונות תלויי גילך הצעיר. אז הכל תלוי בך, בגישה שלך ובסדרי העדיפויות שלך (הריון ובריאות הגוף).

מסק28

New member
שאלה

אני אמורה לעבור ניתוח חודש הבא על חשד לנגע כמו שלך היה -רקטו ואגינלי... איך אמרו או ידעו שמסוכן מדי לנתח ? ואיך עשית שיראו אותך מהר בלי לחכות יותר מדי... והאם הוא הקרין לך לרגל?? מה עוד הרגשת לפני? האם גם לך היה ישבן כואב ומתכווץ במחזור ומקרין לכל הרגל? אני לפעמים צולעת מזה.... ואני מפחדת שזה גם לא מסוכן מדי בגלל קרבה לעצם זנב..... האם קיבלת יחס רגיל של אנדו או בגלל הנגע הזה הרגשת שמזרזים לך את תהליך התור וכדומה?? שיהיה לך המון המון בהצלחה בהשגת ההריון. ושהכל יעבור לך בקלות! תהיי חזקה!

ליליקה28

New member
הי מסק28

כדי שיראו אותי מהר עשיתי דבר מאוד פשוט בניתוח... עשיתי אותו פרטי. זה היה באסותא בפ"ת לפני שעברו לרמת החייל וקיבלתי החזר מהביטוח (לקח זמן והרבה בירוקרטיה אבל בסוף זה קרה. חלק מהקופה וחלק מהביטוח אם אני לא טועה). סוריאנו ניתח אותי והיה מאוד אדיב מקצועי וגם לא השאיר בכלל צלקות של הלפרו'. הניתוח היה מורכב ולקח כמה שעות בגלל הרגישות של האיזור- בנוסף הוא עירב גם את המעיים, והיה צריך לחתוך במשנה זהירות מחשש לזיהום... המוקד שלי היה 5 ס"מ ואפשר היה ממש להרגיש אותו גם בלי לאבחן בלפרוסקופיה. קיבלתי שנה וחצי זריקות שהקטינו את המוקד לסביבות 3 סמ אם אני זוכרת נכון- ורק אז ניתוח. 5 סמ- במקרה שלי, זה כמובן לא נכון לכל אחת- היה קצת מסוכן לניתוח. מה שהם עושים בניתוחים זה אם כבר נכנסים אז בודקים את הכל, לראות שאין עוד דלקות והידבקויות. שמעי הניתוח שינה לי את החיים. לטובה כמובן. שיפר את איכות חיי, לא למושלם אבל באמת הרבה יותר טוב. תהיי חזקה ותתייעצי כמה שאת רוצה ותשאלי כמה שאת רוצה!!! לא זוכרת שהיו לי הקרנות לרגל, לפחות לא משהו שמערב צליעה כמו שאת מספרת. לעומת זאת, בעיות במעיים, עצירויות/שלשולים- כל הזמן. תבדקי את עצם הזנב... אצל כל אישה האנדו שונה.

למעלה