אנדו' חדשה

חבובות

New member
אנדו' חדשה

שלום לכולם ...בעבר נכנסתי לפורום עקב חשש לאנדו' וכעת אני מאד רוצה להתייעץ איתכם בעניין די מהותי. הריתי פעמיים בצורה טבעית ,בפעם הראשונה היתה לי הפלה טבעית בשבוע 6 ובפעם השניה העובר מת ובשבוע 9 עברתי גרידא. מאז הגרידא שהיתה ביולי 2005 לא הצלחתי להרות. לאחר שהרופא שלי מצא גוש לא ברור מאחורי צוואר הרחם/הרחם ,הלכתי לפרופ' אחד שלאחר בדיקה מעמיקה טען שיתכן ומדובר באנדו' אך בכל מקרה הדבר אינו מפריע לכניסה להריון. לאחר חודשיים נוספים של חוסר הצלחה החלטתי ללכת לפרופ' משיח ,שעשה לי את כל הבדיקות (כולל ה CA125 שיצאה 23) שהיו תקינות ולבסוף אף היסטרוסקופיה - תקינה לחלוטין ללא הדבקויות ברחם ולקיחת ביופסיה מהגוש . חשוב לציין שלאורך כל הזמן לא האמנתי שמדובר באנדו' ,גם לאור תוצאות ה CA125 וגם לאור העובדה שאני לא סובלת מכאבים (גם לא במחזור) כפי שמאד אופייני לחולות אנדו'.. לאחר ההתעוררות מההרדמה אמר לי פרופ' משיח כי הכל תקין ונראה שזה אנדו' (לפי המרקם?!) ובכל מקרה מרגע שאני מקבלת מחזור אני צריכה לבוא לסדרה של 3 חודשים זריקות של GONAL F והזרעות ואם זה לא ילך IVF ...את האמת הייתי בשוק והתחלתי לבכות ,גם בגלל שלא האמנתי שאני אגיע למצב שאצטרך זריקות וגם כי הריתי בעבר באופן טבעי ולא הבנתי למה זה לא הולך לי עכשיו.. בכל מקרה הגעתי הביתה חשבתי על הדברים והגעתי למסקנה שאני צריכה להרגע ,לקחת פסק זמן ולחכות לתוצאות הביופסיה ...היום משיח מסר לי שהתוצאות מראות כי אכן מדובר באנדו' (הם הגיעו לקליניקה של משיח ישירות) - ולכן הוא מעוניין כמה שיותר מהר להתחיל בטיפולים לפני שזה יתפשט ,ואנחנו גם לא יודעים מה קורה בשחלות/חצוצרות (כי לא עשו לי צילום רחם) ולכן יש למהר כל עוד אפשר... נלחצתי מאד מהדברים שלו ...וגם העובדה שהוא לא ענה לי על השאלות שלי בצורה ברורה קצת תיסכלה אותי אני סובלת מאז הגרידא מכתמים חומים מעצבנים כשבוע עד 10 ימים לפני המחזור ולא ברור לי ממה זה מגיע - כששאלתי אותו הוא טען שכנראה משהו הורמונלי וזהו ,בלי שום פיתרון מוצע -תחיי עם זה ,אני רוצה להתחיל בטיפולים ... איך זה שיש לי אנדו' אם התוצאות הראו ערכים סבירים ובנוסף אין לי כאבים ????? יכול להיות שהתוצאות שהוא נתן לי (טלפונית) אינן משקפות את המציאות ורק באות להאיץ אותי להכנס לטיפול??? הביופסיה נלקחה בבי"ח אסותא וכשהתקשרתי אליהם הם אמרו לי תפני לרופא לקבלת התוצאות - ומשיח אמר לי את התוצאה כאמור והוסיף כי ישאיר את האבחנה אצלו(????!!!!!) האם ידועה לכם דרך אחרת לקבל את התוצאה המדויקת מאסותא? אני אודה לכם על כל מידע או תשובה ...אני ממש על סף ייאוש.

לגבי הערכים והיעדר הכאבים

זה לא אומר שאין לך אנדו' דבר שהוכח בבדיקה היסטולוגית כפי שכתבת. הכתמים החומים הם חלק מעסקת החבילה שנקראת אנדו'.. לגבי קבלת התוצאות - יותר פשוט לבקש את התוצאות ממשיח לא? זה שהוא אמר שהוא ישאיר את האבחנה אצלו לא אומר שהוא לא יכול להעביר לך אותה גם בפקס. את כותבת דברים קשים על אחד מרופאי הפיריון המבינים ביותר בעולם הפיריון ואחד מהמיומנים ואני מציעה לך להיזהר בלשונך כי כתבת כאן דברים שגובלים בלשון הרע.רופא בסדר גודל של משיח לא מתפרנס מ"להאיץ בך להיכנס לטיפול"... את יכולה לכתוב דברים כרצונך אבל למה לחשוף שם של רופא? הודעות מסוג זה ימחקו בעתיד לפי כללי הפרסום של "תפוז". בהצלחה עם כל רופא שתבחרי

חבובות

New member
בואינג היקרה

קודם כל יש להבין כי במהלך כתיבת הדברים הייתי לאחר קבלת התוצאות ובחוסר וודאות מסוים לגבי ההמשך לכן יתכן והדברים יתפרשו כקשים מעט אך אין המטרה לפגוע שמו הטוב של רופא זה או אחר... מה גם שהדברים נכתבו בלשון שואלת ומתייעצת ולא כקביעה ... עצם הפניה שלי למשיח היתה מאחר ושמעתי עליו דברים מאד חיוביים ואין בכלל ספק כי מדובר בשם דבר בתחום הפריון ,אך יש מקרים מסוימים בהם הדברים נאמרים בצורה שגורמת למטופל לחוש תחת לחץ מסוים ולתהות על קנם... דבר נוסף הפניה לפורום נעשתה למטרת התיעצות איתכן מאחר ויש לכן התנסות קצת יותר רחבה עם האנדו' וידע נרחב בנושא... לגבי הערכים של הCA125 לא ציינת אם לפי הערכים ניתן לקבוע את דרגת האנדו' או השלב שלו? האם הטיפול בגונל F מזיק לאנדו' או מאיץ אותו ? והאם יש טיפול מומלץ של פוריות שעדיף לעבור כשיש אנדו'? אני מודה על תשובתך ושוב מתנצלת אם הדברים הובנו או פורשו כפי שכתבת ואין במטרתי לפגוע בשמו של איש...

לא ניתן לקבוע לפי הערכים

וכל ההורמונים המגרים את השחלות, מלבים את מוקדי המחלה. לרוב טיפולי פיריון מכל סוג מחמירים את מצב האנדו' ומשום כך ההמלצה היא על דיכוי ארוך טווח בין הטיפולים ובמסגרת הטיפול. בהצלחה

חבובות

New member
פרופוליס וצמח אברהם

תודה על התשובה ...קראתי על מחקר שפרופוליס מעלה את הסיכויים פי 3 להרות לנשים עם אנדו' - שמעתם משהו לגבי זה או אם יש מישהי שהשתמשה בזה אני אשמח לשמוע תגובות ..לגבי צמח אברהם (ויטקס) קראתי שהוא עוזר לאיזון הורמונלי וגם כן מומלץ לנשים עם אנדו' . אם יש מישהי שיכולה לספר לי על התנסות אני אשמח
תודה

למעלה