אנדו' חדשה

חבובות

New member
אנדו' חדשה

שלום לכולן יש לי שאלה די חשובה ...אני בת 26 לאחר שני הריונות שהסתיימו לצערי בהפלות ,אחת בשבוע 6 והשניה גרידא בשבוע 8 .לאחר הגרידא נעשו נסיונות להרות שוב...עד עתה ללא הצלחה(במשך 5 חודשים),למרות שלהריונות הראשונים נכנסתי בנסיון שני.בחודש שעבר הרופא שלי חש בגוש קשה ברחם(הוא לא ראה אותו בעין אלא רק ע"י בדיקה ידנית מקיפה) והפנה אותי לוגינוסקופיה ,מאחר והחשש בי גדל,הלכתי להתיעץ עם רופא מומחה שבדק ולטענתו יתכן ומדובר באנדו'..כמו כן הוא הדגיש בביטחון רב שאין קשר בין האנדו' לבין הכניסה להריון ו/או ההפלות וציין שמדובר בחוסר מזל בלבד.. יש לציין כי החלטתי לא לעשות את הוגינוסקופיה כי הוא אמר שהוא ספקן אם בכלל יראו את זה בבדיקה. התסמינים שלי הם בעיקר הפרשות חומות כשבוע וחצי לפני המחזור וכאבי מחזור די רגילים (כואבים אך נסבלים). 1. האם האנדו' אכן גורמת לאי פריון? 2. האם יש קשר בין קיום האנדו' להפלות? 3. האם אתן מכירות רופא מומחה שיכול לייעץ בנושא וגם לעזור בפתירת הבעיה?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קודם כל מצטערת על ההפלות שעברת
. לצערי, המידע שקיבלת הוא פשוט אינו נכון- אנדומטריוזיס בהחלט עלול לגרום לקשיי פוריות. ההנחה היא כי כ-20% מהנשים המתקשות להרות סובלות מאנדומטריוזיס, כך שלא ברורה לי כלל טענתו של הרופא שעוד נאמרה בבטחון רב! גם קביעתו , על סמך גוש קשה בודד ברחם נראת לי נמהרת. בד"כ אנדו' מתפשט באיברי האגן ולא בתוך הרחם (למרות שיש מקרים), האם אותו מומחה טרח לקחת ביופסיה מהגוש ולשלוח אותו למעבדה ההיסטולוגית לשם איבחון מדוייק? האם נשללו הידבקויות תוך רחמיות (צלקות בחלל הרחם)שאולי נותרו מהגרידא ויכולות להפריע להשתרשות תקינה של עובר? האם נעשו לך בירורים בנוגע להפלות כגון בדיקת "קריוטיפ"? אינני יודעת מי הרופא שלך, אך כפי שאמרתי על סמך הנתונים שנתת יש קושי לקבוע שאכן מדובר באנדומטריוזיס. במידה ואת מעונינת ברופאי פיריון מומלצים ישנם הרופאים ה"גדולים" כמו משיח, שולמן וזיידמן. במידה ואת מעונינת להתייעץ על הנושא עם כירורג גניקולוגי שגם מבין דבר או שניים באנדומטריוזיס , "גושים" וממצאים ברחם את יכולה להתייעץ עם ד"ר סוריאנו. במידה ויש לך שאלות נוספות את כמובן מוזמנת לשאול. מאחלת לך הצלחה

חבובות

New member
לרומיה היקרה

באשר לשאלותייך - התשובה לכולן היא לא! כפי שציינתי הבדיקה אצל הרופא מומחה היתה רק כדי לקבל חוו"ד נוספת הייתי אמורה ללכת לבדיקת וגינוסקופיה אך לא הלכתי מאחר והרופא הביע ספק אם אכן הראו את האנדו בבדיקה זו.. כמו כן ,הרופא הניח שמדובר באנדו' אך לא קבע זאת עדיין... לעומת זאת הרופא שלי כלל לא שיתף אותי באפשרות שמדובר באנדו' (אין לי מישהי במשפחה עם זה-אם זה קשור).. מה זו הבדיקה שציינת? והיכן ניתן לעבור אותה (זה כואב?)והאם זה הכרחי - אני אחרי סדרת בדיקות מכאיבות ולא בא לי לעבור בדיקה חודרנית נוספת .. לפני הגרידא לא היה לי את הגוש הזה ... תודה על תשובתך!

ר ו מ י ה

New member
בדיקות

"קריוטיפ" הנה בדיקה גנטית המבוצעת בד"כ לאחר מספר הפלות. מטרתה לבדוק האם ישנה בעיה כרומזומלית אצל אחד מבני הזוג שבשלה מתרחשת הפלה. הבדיקה הינה יקרה ונוטים לאשר אותה רק לאישה שחוותה מספר הפלות. בדיקה נוספת שמקובל לעשות הינה קרישיות יתר- ע"פ מחקרים עולה כי חלק ניכר מההפלות בישראל התרחש בשל קרישות יתר של הדם. טיפול בחומר נוגד קרישה בשם "קלקסאן" אמור לפתור את הבעיה. אולטראסאונד אצל מומחה- הבדיקה המומלצת ביותר לבדוק את תקינות חלל הרחם לאחר הגרידא הנה היסטורוסקופיה. יחד עם זאת לפני שעושים מהלך כזה מומלץ לעשות אולטראסאונד שיבצע מומחה (שולמן/אחירון וכו') . רופא טוב יכול לתת לך את המלצתו לגבי הצורך בביצוע היסטרוסקופיה. לגבי החשד לאנדו'- האם הגוש זוהה בתוך הרחם עצמו? אם כן איך? אנדומטריוזיס לא הוכח כמחלה גנטית, אם כי ישנה סברה כזאת.

חבובות

New member
חשד לאנדו'

הגוש זוהה בתוך הרחם באמצעות בדיקה ידנית בלבד ודי מקיפה.. הנחה היתה כי מדובר באנדו' אך זוהי רק דעה של רופא אחד כי טרם נבדקתי אצל רופאים נוספים ובתקווה שלא אצטרך להיבדק שוב.. באשר לבדיקות להפלות חוזרות -מאחר ומדובר בשני מקרי הפלה שונים(אחד היה שק הריון שנפל לבד והשני היה עובר עם דופק שפסק כיוון שהפסיק להתפתח -ונעשתה גרידא) הרופאים סבורים כי מדובר במקריות בלבד ..מה גם שהגוש התגלה רק לאחר הגרידא.. האם יתכן שהגוש נוצר בעקבות הגרידא ? והאם יתכן שאנדו' נוצרת בעקבות גרידא?

ר ו מ י ה

New member
אנדו'

במידה והגוש נוצר בעקבות הגרידא, יש להניח שמדובר ברקמה צלקתית ולאו דווקא באנדו'. האם את בטוחה שמדובר בגוש בתוך הרחם(זוהה ע"י בדיקה ידנית ???) או האם המיקום שלו הוא הצוואר הרחם, מה שעשוי לשנות את התמונה? אנדומטריוזיס לא יכול להיווצר בעקבות גרידא. בדיקת דם שעשויה לתת לך אינדיקציה מסוייגת בנוגע להתכנות המחלה אצלך נקראת CA-125 .

למעלה