אנדו' ו-IVF

אנדו' ו-IVF

שלום בנות מתוקות אני חדשה כאן בפורום, נכנסת לקרוא לפעמים אבל פעם ראשונה שאני כותבת לכן. אני בת 30 ונשואה כשנה וחצי, (שנה וחצי של ניסיונות להרות) לפני כשנה עברתי לפרסקופיה להוצאות ציסטות משתי השחלות שאובחנו כמובן כאנדו', ואחרי הניתוח נתנו לי דיכוי של דקא' למשך חצי שנה, ואחר כך הרופא אמר לנסות חצי שנה באופן טבעי. אני חוששת שהוא שגה בהחלטתו בכך שנתן זמן לניסיון טבעי ולא ישר אחרי הדיכוי הכניס אותי ל-IVF. אני אחרי IVF שני, בפעם הראושנה הוציאו לי 11 ביציות, מתוכם 4 לא היו תקינות, ומתוך ה-7 הנותרות רק אחת הופרת (עובר באיכות ביננוית), ההחזרה שלו כל כך כאבה לי, כולי הייתי מכווצת ובכיתי בהיסטריה, ולא כל כך התפלאתי שלא הצליח, וכמובן שלא היו לי מוקפאים. בפעם השניה שאבו 10 ביציות, גם הפעם 4 לא היו תקינות, ומתוך ה- 6 הנותרות הצליחו להפרות 4 - הפעם בשיטת המיקרומניפולציה (למי שלא יודעת אז בשיטה זו מזריקים את הזרע לתוך הביצית במקום לטפטף את הזרע ליד הביצית), הרופא אמר שיצאו עוברים "יפייפים", החזירו לי 2 עוברים (הפעם ההחזרה היתה בהרדמה מלאה לאור הסיוט הקודם) והקפיאו 2. חלף שבוע וחצי מאז ההחזרה, ובכל הזמן הזה הרגשתי כאבי מחזור קלים יחסית, אבל ביומים האחרונים יש לי כאבי מחזור ממש מודגשים, עדיין אין דימום אבל אני בבית מחכה לו שיגיע...אפילו לא חלפו עוד שבועיים מאז ההחזרה, אבל אני מרגישה אותו חזק בפתח. למישהי היו תחושות דומות של כאבי מחזור ולמרות זאת הבטא היתה חיובית? מישהי יכולה לתאר מה היא הרגישה בשבועיים מיום ההחזרה עד לקבלת התשובה החיובית? למישהי יש איזה שהיא עיצה טובה - מה עוד אפשר לעשות כדי שה- IVF יצליח? אני לא רוצה להרגיז אף אחת, אבל אני קצת מתחילה לאבד תקווה, אם הכל היה בסדר, ויצאו עוברים "יפייפים", ורירית הרחם נראת טוב, אז למה בכל זאת זה לא מצליח? כל כך לא נעים לי מבעלי, אני ממש לא יודעת איך לספר לו, הוא כל כך מלא תקווה וכל כך מייחל לילדים שממש נקרע לי הלב לספר לו שגם הפעם זה לא הצליח. אני יודעת שזה לא באשמתי, אבל בכל זאת, בגללי עדיין אין לו ילדים..

panda321

New member
אל תספידי עדיין!

כאבי מחזור אינם סימן לכשלון הטיפול - לפעמים הם דווקא סימן להריון. שום תחושה שיש לך לא יכולה להגיד לך אם העוברים נקלטו או לא, ואין ברירה אלא לחכות לדקא. האם את מקבלת פרדניזון? אלא כדורים שעשויים לשפר את איכות הביציות, ומקובלים בטיפולי IVF. אני מקווה מאוד שתצליחו כבר בטיפול הזה, אבל גם אם חלילה זה לא יצליח הפעם, תזכרי שזה "רק" IVF שני, ואין שום סיבה להתייאש, למרות שאני מאוד מבינה את ההרגשה שלך.

כדורי פרדניזון

תודה על התייחסותך, זו הפעם הראשונה שאני שומעת את השם של הכדורים האלה ויודעת על עצם קיומם. אני לא קיבלתי אותם, האם את קיבלת אותם? הם עזרו לך?

panda321

New member
אני מקבלת אותם

עשיתי עד היום שתי שאיבות, ובשתיהן קיבלתי את הכדורים המינון של 5 מ"ג. בשתי השאיבות היה אחוז הפריות גבוה (בממוצע 11 מתוך 13, ומתוכן 4 עוברים של 8 תאים ללא שברים), אבל אין לי מושג אם הפרדניזון שיפר או לא כי לא עברתי מעולם שאיבה בלי הכדורים. אני יודעת מהפורום הזה שזה טיפול מקובל לשיפור הביציות. לא בטוח שזה יעזור אבל יש סיכוי.

lee E

New member
אלו סטרואידים אשר

מחלישים מעט את המע' החיסונית. חלק מהרופאים מאמינים שזה מעלה את הסיכוי לקליטת העוברים. פרופ' דור נתן לי אותם באחת מההפריות-אז זה עוד היה בגדר ניסוי-אבל דווקא בסבב הזה לא נקלטתי.

מינה29

New member
כמה שזה נשמע מוכר

אני כותבת רק עכשיו לאחר שראיתי את ההודעה שלך. אני לא יכולה להגיד לך אם זה סימן שאת בהריון או לא, את כנראה כבר יודעת. אני לא יכולה להגיד לך שלהמתין חצי שנה זה היה בזבוז זמן בתור אחת שעברה 2 ניתוחים אצל סוריאנו בתקווה שחצי שנה לאחר כל ניתוח יהיה לי את הסיכוי להיכנס להריון ספונטני (ככה עברה שנה), אולי כן אולי לא, זה לא משנה כרגע. עברתי מחזור אחד של IVF שלא הצליח ובדיוק כמו שאת מתארת ההחזרה היתה קשה מכל, מלווה בכאבים ואפילו דימום. אני רק יכולה להגיד לך שאת לא לבד ויש עוד הרבה כמוך ואחד הדברים שעוזרים לי בימים אלו להאמין שזה יקרה אבל לא ממש כרגע, אולי בשנה הקרובה. ולעולם, לא להפסיק להאמין שזה גם יכול לקרות גם ספונטנית, מנסיון אישי זה קרה לי בעבר (הדבר הכי טוב שקרה לי). מאחלת המון הצלחה וחיבוק גדול.

קלייאו

New member
כאבי מחזור

מנסיון אני יכולה לספר לך שלי היו כאבי בטן בכל השבוע לפני המחזור. בימים לפני שהייתי צריכה לקבל היו לי כאבים חזקים בדיוק כמו אלו לפני מחזור. בדיוק אותו כאב, באותו מקום, עם אותו לחץ על רגל ימין שאני מכירה שנים עם אותה הרגשה שעוד מעט אני מקבלת מחזור והבטא היתה חיובית! אל תספידי, תחשבי חיובי, תחכי עד הבטא! משהו נוסף, אל, אבל בבקשה אל, תעשי בדיקה ביתית להריון (אני עשיתי שלוש בדיקות, יום אחרי יום, אחרי שכבר היה איחור וכולן היו שליליות והבטא היתה חיובית). חבל על העצבים שלך ועל הכסף. אם ההפריה הצליחה או לא, זה לא בידיים שלך, הלוואי שהיה לי מה ליעץ לך מה לעשות, ההשרשה כבר היתה ועכשיו נשאר להחזיק אצבעות (מחזיקה לך) ולחכות בסבלנות. שתי מילים בנוגע לבעלך, זה לא אשמתך, זה מצב ששניכם נמצאים בו יחד ואין בו אשמים. את צריכה אותו בתקופה הקרובה והוא אותך, ממליצה לך לשתף אותו בכל החששות שלך ובכל מה שעובר עלייך. חייב להיות לך נעים ממנו ולו ממך. אתם שניכם ביחד ושניכם תצליחו. מאחלת המון בהצלחה!

תודה תודה

אני מאוד מודה על התייחסותך,מאוד מעודד לשמוע שכאבים כמו של מחזור בדיוק יכולים להיות למעשה סימני הריון. בנתיים, מהזמן שבו כתבתי את ההודעה הראשונה, ועד עכשיו, הספקתי גם לקבל דימום קל, שמאוד מסתמן שהולך להיות דימום קשה. זה כנראה הסימן הסופי שהפעם זה לא הצליח. סליחה על הפאסימיות, אבל אני כל היום הולכת עצובה ובוכה, ממש הרגשה מרסקת, היתה לי תחושה שהפעם זה ילך, שהפעם זה יצליח, ואני ממש מרוסקת. שוב סליחה.

מקוה שלמרות הכל ..

התשובה חיובית
ממשיכה להחזיק אצבעות

liatsw1

New member
החזרות וכאבים

בס"ד אני גם סובלת מ-א-ו-ד בהחזרות עוברים ולכן בחלק מהמקרים ההחזרות היו בהרדמה מלאה. אולם בעצת הרופא, בהחזרה האחרונה לקחתי ואליום וזה עזר מאוד. גם נמנעתי שוב פעם מהרדמה וגם לא הרגשתי כ"כ כאבים. מומלץ!!!

למעלה