אנדו ו- IVF

ShirYaki

New member
אנדו ו- IVF

אז אחרי ההזרעות חסרות התועלת, דלקת באגן, 4 חודשי מנוחה ודיקור, התחלתי להזריק לקראת IVF ראשון. כשעברתי את ההזרעות, אמרתן לי פה שזה די חסר סיכוי במקרה שך אנדו'. אז עכשיו אני שוב שואלת - האם יש כאן בנות שהצליחו ב- IVF? באיזה טיפול? רוצה רק לציין שלא עשו לי לפרוסקופיה מעולם ולא ידועה לי דרגת האנדו'. אני רק יודעת להגיד שאני סובלת ממנו מאוד רק בימי המחזור. המון תודה!

ר ו מ י ה

New member
אנדו' ו-IVF

ברוכה השבה
הסיבה שכתבנו לך בעבר שהזרעות הן ,קרוב לוודאי, חסרות סיכוי במצב של אנדו' היא בשל העובדה שהמחלה יוצרת, בין היתר, הידבקויות שמקשות על הזרע והביצית להיפגש. הזרעה לא פותרת את הבעיה כי היא מחקה את התהליך הטבעי. IVF אמור לעקוף את בעיית האנדו' ובהרבה מקרים אכן נרשמת הצלחה גם לנשים עם אנדומטריוזיס בדרגתו הגבוהה. תוכלי למצוא את חלקן פה, רשימה חלקית-
ליהיS
בלגן 2
BIGjungleman
רוית ב'
קלייאו
טל249 הרשימה כאמור חלקית ואני נתקלתי בעוד מקרים של נשים עם אנדו' שהרו וילדו. אני יודעת שלפעמים נראה כי הדרך מתארכת, אך חשוב שתדעי שיש הרבה הצלחות.

ShirYaki

New member
תודה!

אני אנסה לעשות חיפוש כאן ולבדוק מה היה הטיפול המנצח.

טל249

New member
אני בספק אם יש לעניין "נוסחה מנצחת"

אני יכולה רק להציע את הפרוטוקול שלי, אבל כמו כל דבר - זה לדעתי מורכב מעוד מליון פונקציות שרק לחלק מהן אנחנו מודעות. אפשר לנסות להריץ "סקר" אבל אני חושדת שלכל אחת היה פרוטוקול אחר.. אני טופלתי אצל שולמן - כשעוד היה רופא בתה"ש (וממש לפני שעבר לנהל את מחלקת פריון ב"מאיר") הפרוטוקול שלי היה: 3 מ"ג דקא ארוך לדיכוי מהיום הראשון למחזור. אח"כ 150 יחידות של גונאל F (התעקשתי על העט) ואז מעקב וכשהחליטו שהגיע הזמן- זריקת פרגניל לפני השאיבה (הצליחו לשאוב 7 ביציות, אמנם 5 הופרו אבל רק 2 היו במצב טוב והוחזרו). ואז קרינון לתמיכה (מומלץ בחום). בעיקרון הרעיון היה שאם אנחנו לא מצליחים, אחרי שני סיבובים - שולמן הציע לכרות את החצוצרות כי לפעמים הן מפרישות חמרים שמפריעים לקליטת העובר (או להתפתחות, לא זוכרת). ואז ממשיכים לנסות. אשמח לעזור אם יש לך עוד שאלות. ומאחלת המון בהצלחה ! טלי

למעלה