אנדו וקפה - מה הקשר?

Opinionated

New member
אנדו וקפה - מה הקשר?

אהלן בנות יקרות. לפני כמה חודשים התחלתי דיאטה באופן כללי ודיאטת אנדו בפרט. לא שתיתי קפה כבר ארבעה חודשים, בגלל הנחייה של הדיאטנית מתה"ש. לאחרונה התחלתי עם הרבה ספקות בנושא הקפה (עם הדיאטה אני ממשיכה..) , גם ככה דיאטה זה אתגר רציני שדורש הרבה כוח רצון והתמדה. קפה תמיד היה דבר שטעים לשתות והוא לא משמין. ניסיתי את כל תחלפי הקפה וזה אף פעם לא סיפק אותי, מה גם שבעלי חובב קפה רציני והריחות תמיד משגעים אותי. זה לא שהרגשתי הקלה משמעותית מאז הדיאטה אז אני גם לא מרגישה כ"כ את הצורך בהימנעות מקפה. השאלה היא, מדוע אסור לשתות קפה בצורה כ"כ גורפת, והאם כוס קפה כל יומיים תהיה כ"כ מזיקה עבורי? אשמח לתובנות! תודה רבה דעתנית.

זואילי

New member
אני באופן אישי לא רואה בזה כזו "סכנה"

אי אפשר להיות כ"כ קיצוניים. ז'תומרת אפשר... אבל אם מדובר רק בכוס קפה פעם ביומיים אז שטויות לדעתי. אלא אם תראי שזה ממש משפיע עלייך לרעה ואז כבר תדעי שעבורך זה ממש לא טוב (אולי חוויית קפה רעה תעזור לך להתגבר על הרצון). אבל אם הכל יהיה סבבה וגם תהני על הדרך - אז לכי על זה בכיף.

שלום לך ובוקר טוב

מתנצלת מראש אך מכיוון שנוכחותי בפורום הייתה דלה לאחרונה לא זוכרת את הניק שלך ... אולי כבר הצגת את עצמך ואם כן אשמח לרענון ואם לא נשמח שתציגי את עצמך. לשאלתך - אישית מעולם לא קיבלתי איסור על שתיית קפה כלשהו...אך קפה גם לאנשים שאין אנדו מעולם לא היה הכי בריא ...לדעתי זה יותר ההמנעות מקפאין ומחלב...... כשאני הפסקתי עם הקפה ועברתי לתה צמחים ללא סוכר וללא ממתיק הנטרופטית היתה מאוד מרוצה אבל אני הייתי שפוכה ....כרגע חזרתי לקפה (לא שותה חלב) ...וכמובן זה גם עניין של הרגל למה שתרגילי את הגוף בסוף הוא יהיה שלם איתו....זה ממש לא קל לא הדיאטה ובטח לא הורדת הקפה.....מרגישה את זה על בשרי אבל כדי לקבל שינוי צריך זמן והמון המון סבלנות..... ובהחלט כשמשנים בבת אחת זה עוד יותר קשה גם לגוף שהיה רגיל למשהו וגם לך שפתאום חסרה לך הכוס קפה ביד.... אולי אם תורידי את הקפה בהדרגה עד שלא יחסר לך בכלל יעשה את העבודה אבל - תתייעצי איתה שוב .....אולי הייתה לה סיבה.....או לפחות תעדכני אותה שקשה לך ושאת רוצה להוריד בהדרגה..... בהצלחה

Opinionated

New member
תודה על התגובה../images/Emo24.gif

אני לא מאד פעילה בפורום, יותר מקבלת מידע ומתייעצת כשצריך, אז אל תרגישי רע שאת לא זוכרת...
בעיקרון עברתי לפרוסקופיה לפני כחצי שנה בתה"ש בעקבות בעיות בפריון. מצב הכאבים שלי מעולם לא היה חמור מידי ביחס למה שקראתי כאן בפורום. הייתה החמרה ממש גדולה מאז שהתחלתי לקחת הורמונים. לפני שאובחנתי זכורה לי התקפה אחת לפני כמה שנים, ואחרי ההורמונים המחזורים נעשו קשים מנשוא והתחילו התקפות של כאבים גם סתם כך באמצע החיים. התחלתי את הדיאטה מתוך רצון להוריד במשקל ולטפל בחוסר האיזון ההורמונלי שהיה לי. כיוון שגם כך התחלתי דיאטה, הלכתי לייעוץ אצל דיאטנית בתה"ש כדי לשלב גם דיאטת אנדו (אם כבר...) היא אסרה עלי באופן גורף לשתות קפאין והאמת שלא זכור לי הסבר לעניין. קפאין או חלב או כל סוג של אוכל אף פעם לא השפיע עלי לרעה (חוץ ממשקל כמובן
) כך שאין לי בעיה לפחות לא בתחושה עם קפה או חלב. האמת שהיום שתיתי כוס קפה אחרי כמה חודשים וגם זה לא השפיע עלי מבחינה גופנית כמו שחשבתי (לא הרגשתי מרץ או סחרחורת, סתם נהניתי מהטעם...) המטרה שלי היא לא לשתות קפה כל יום, אלא סתם שמתחשק לי, ביאס אותי מאד שלא יכולתי לשבת בבית קפה סתם כך ולשתות קפה... שוב תודה על התגובות

galim29

New member
../images/Emo140.gifהיי

את יכולה לשתות קפה אחד לדעתי. אני עושה את התזונה שדומה לאנדו ושותה בבוקר קפה. אומנם הפשוט של עלית שהוא חלש אבל שותה אותו כמו גדולה ואין שום בעיה. יש הרגלים שקשה להיפטר מהם ולא ממש רוצים ולא עושים נזק אז למה להתעקש? אני לוקחת בעירבון מוגבל כל דבר שאומרים לי ומתאימה אותו ליכולות שלי (בתנאי שלא סתם מתעצלת לעשות) כך החיים הרבה יותר נסבלים, לפחות מבחינת אוכל. בהצלחה עם התזונה. אל תתייאשי. כשמתרגלים זה עושה פלאים והרגשה נהדרת.

כזכור לי

או נכון יותר להגיד קפאין מעודד מצבי דלקת ועל כן חולות אנדו' נדרשות להפסיק עם הקפה... אותי נעמי העבירה לנטול קפאין כי לא הסכמתי לא לשתות קפה אבל זה היה כזה דוחה שחזרתי לקפה הרגיל. אני חושבת שכוס ביום לא ממש מזיקה.

בכל שיטות התזונה

ה"בריאות" מומלץ לא לצרוך קפה. אם את ממש מהמחמירות אבל ממש קשה לך, את יכולה להתרגל לשחור בלי חלב, הקפה השחור הוא פחות מעובד ולכן פחות מזיק. אל תהיי קיצונית, אחרת לא תשרדי הרבה זמן-מנסיון. תזונת האנדו כוללת הרבה איסורים שקשה לעמוד בהם לאורך זמן בדווקנות. לא יקרה שום דבר מכוס קפה פעם ב.. בהצלחה

jons16

New member
מסכימה עם בואינג

בכל הגישות הדוגלות בתזונה בריאה אסור קופאין, שתייה מתוקה, סוכר לבן, קמח מלא מוצרי חלב פרה.... לא משנה איך קוראים לגישה ולאיזו מטרה בריאותית היא מכוונת. השאלה כמה קיצוני ופנטי אפשר להיות... אני חייתי על כלכלה כזו כמה שנים אבל לא לגמרי. היה לי קפה, מדי פעם מתוק... מצבי ההורמונלי היה מעולה, רזיתי, דלקת הפרקים נעלמה. כמובן שברגע שהתחלתי טיפולים ולא שמרתי על תזונה+ההורמונים שלקחתי, הכל ירד לטמיון.

למעלה