אנדו' וצילום רחם

optimit13

New member
אנדו' וצילום רחם

שלום לכולן, אני חדשה בפורום..גיליתי שיש לי אנדו' לפני כ- 4 חודשים. מנסה להכנס להיריון כבר למעלה משנה וחצי. לפני שגילו לי את האנדו', עשיתי צילום רחם שלא הראה שום סימנים...ולכן לא חשבתי שיש בעיה. רק אחרי שעשיתי אולטרסאונד כמה פעמים גילו לי. לי אין את הסימפטומים שאתן מתארות בפורום ומה שמתואר במאמרים שקראתי על המחלה. המחזור שלי היה סדיר, 5 ימים, עם כאבים ביום הראשון. לא מעבר לזה..ולכן לא הלכתי להבדק בקשר לזה... רציתי לשאול: ,1. מדוע צילום רחם לא עלה על המחלה? 2. בבדיקות u.s שאני עושה למעקב זקיקים כל פעם הציסטה עוברת משחלה לשחלה ומשנה גודל- האם זה מוכר לכן? 3. איזה בדיקה בודקת האם יש אנדו' גם ברחם/חצוצרות? - כרגע יש לי רק בשחלה ( כל חודש זה בצד אחר ), האם זה נבדק גם בבדיקת u.s? אני רק בתחילת הדרך עם טיפולי פוריות..מנסה להיות אופטימית אך לצערי מקריאה של בנות בפורום המחלה הזו עושה רושם מאוד כבד ולא אופטימי. רופא הנשים שלי ( מומחה לפיריון) לא רוצה לשלוח אותי לניתוח עדיין, עשינו 2 הזרעות עד כה וכנראה נעבור ל -ivf אם ההזרעה הבאה לא תצליח האם רק בניתוח אפשר לאמוד את חומרת המחלה? האם מישהי מכירה את ד"ר גולדברג המתמחה לאנדומטריומה? אשמח מאוד אם תוכלו לשתף אותי בידע שלכן ובניסיון שלכן... בהצלחה לכולכן

זואילי

New member
../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif

בצילום רחם לא רואים מוקדי אנדו כי הם מפוזרים בעיקר בחלל האגן. הצילום בודק במיוחד שהחצוצרות תקינות ויש בהן מעבר תקין, כדי לשלול בעייה מכאנית במפגש זרע - ביצית (שמתקיים בחצוצרה באופן נורמלי). השאלה אם אכן מדובר בציסטות אנדומטריומה שנצפות אצלך באולט'? כי יש ציסטות רגילות פיזיולוגיות ויש ציסטות של אנדומטריוזיס, ואלו 2 דברים שונים. אנדומטריומות (ציסטות שוקולד) בד"כ נשארות במקום... נוטות לגדול אם אינך על דיכוי ולפעמים הן נוטות להצטמצם (לא תמיד) ע"י דיכויים למיניהם. לצערי לפעמים טכנאיות גם טועות באיבחון הציסטות. ואם אומרים להן מראש שיש לך אנדו אז ישר הן רואות משהו
ואז הן גם מתחילות להגיד כל מיני דברים שעדיף שלא ייאמרו... מעקב על אנדומטריומות רצוי לעשות בלי קשר, ובנוסף לטיפולי פוריות - אצל רופא מומחה לאנדו. בתוך הרחם מדובר על משהו אחר לגמרי ואמנם השם של זה דומה לאנדומטריוזיס (אדנומיוזיס), אבל זה לא קשור בהכרח. הבדיקה שמסתכלת על חלל הרחם היא היסטרוסקופיה. אני עוד לא שמעתי על מוקדי אנדו בתוך החצוצרה אבל בהחלט שמעתי על הידבקויות של החצוצרה, שזה גם משהו שלהרבה אנדואיות יש (הידבקויות, בגלל שכשמוקד אנדו שנמצא בחלל הבטן מדמם בזמן ווסת, אין לדם לאן ללכת וככה נוצרות הידבקויות). לכן לפעמים את תשמעי/ תקראי על חצוצרות "קבורות" מתחת להידבקויות... מבטיחה לך שאם יום אחד יעיפו מהגוף שלי לפחות חצוצרה אחת... אז אשאל (אם אזכור) מה מצאו בתוכה ואעדכן
אכן בניתוח ניתן לאמוד את חומרת המחלה כי פשוט מסתכלים לך לתוך הבטן ורואים מה המצב שם בפנים. ובשביל זה צריך רופא מיומן, שכבר ראה הרבה "אינסייד" של אנדואיות. גולדנברג הוא שם ידוע פה בפורום וכירורג מומלץ.
בהזרעה הבאה ושיהיו בשורות טובות

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מה שאת מתארת עם הציסטות מוזר מאוד. אנדומטריומות לא עוברות מצד לצד כל חודש, הציסטה קבועה באותה שחלה ובדר"כ גודלת מחודש לחודש, יכול להיות שיש הבדלי מדידות בין הטכנאיות ולכן לפעמים נדמה שהציסטה קטנה. גולדנברג אכן מומלץ מאוד. ועל כל השאר זואילי ענתה לך.

liats80

New member
יש ציסטות שיכולות להעלם במחזור

ואז יכול להיות שבמחזור אחד יש ציסטה בצד ימין ובאחר בצד שמאל. הנה לינק לאתר של דר' סוריאנו בו הוא מסביר קצת על סוגי ציסטות:

optimit13

New member
תודה על המענה

אני פשוט קבלתי אבחנה מכל טכנאיות האולטרסאונד וגם מהרופא שיש לי אנדומטריומה.וזה קצת מוזר לי שכל פעם רואים "מבנה ציסטי עכור" בשחלה אחרת. אם מדובר בהידבקויות , זה לא אמור להשאר בשחלה באופן קבוע? השאלות שלי מבטאות חוסר ידע בתחום..אני חדשה בפורום אז תסלחו לי... האם ידוע לך האם גם איכות הביציות נפגעת כתוצאה מאנדומטריומה? תודה רבה, אופטימית13

זואילי

New member
הידבקויות זה דבר אחד

וציסטות זה דבר אחר. קראי את הלינק שרשמה לך קודמתי. אם איכות הביציות נפגעת? שאלה טובה. אין לי מושג אם הציסטות - אנדומטריומות פוגעות באיכות הביציות, אבל אנדומטריוזיס בגדול יכול לפגוע באיכות הביציות, רק שלא יודעים על כך מספיק. לכן גם אין הסברים מספקים.

למעלה