אנדו ופוריות

ליליקה28

New member
אנדו ופוריות

היי. אני סובלת מאנדו כבר כמה שנים (אובחן עוד לפני שניסיתי להרות) וגם עברתי ניתוח. מנסה להרות כבר 9 חודשים (עד אז הייתי בדיכוי) בעלי בן 40 ובשתי בדיקות זרע שעשה יצא לו מורפולוגיה של 3% ואז 2% (שאר הערכים די גבוהים) נשמע מוכר למישהי...? אני מטופלת אצל ד"ר סוריאנו שבמייל כתב לי שכדאי לדבר על הזרעות. יש למישהי המלצה על רופא פוריות באזור ת"א? עדיף במכבי... מישהו המליץ לי על פואד עזאם, מכירות? קראתי בפורומים שהרבה בנות עם אנדו טענו שההזרעות כמעט תמיד לא רלבנטיות ולאנדואיות כדאי ישר לעבור להפריות. נראה לכן נכון?

liats80

New member
היי ליליקה

קודם קבלי חיבוק. אני יודעת מקרוב כמה קשים נסיונות הכניסה להריון. לאור זה שעברו תשעה חודשים ואת עם אנדו ולאור זה שידועה בעיה במורפולוגיה ההמלצה של סוריאנו לטיפולי פוריות היא הגיונית ומתבקשת. תראי, זה לא מדויק שהזרעות אינן רלוונטיות לאנדו. תלוי מאוד מה מצב האישה, מה מצב החצוצרות וכו'. אני לא יודעת מה קורה אצלך. דעתי האישית היא שבאופן כללי הזרעות ללא הורמונים אין בעיה לעשות לתקופה מסויימת. הזרעות עם הורמונים הייתי מגבילה לפעמיים שלוש בגלל העובדה שההורמונים מזיקים לאנדו ואחוזי ההצלחה של הזרעות סטטיסטית נמוכים ותר מאלו של הפריות. ואם כבר לוקחים הורמונים אז שיהיו סיכויים גבוהים יותר. ייתכן, ואין לי כוונה להפחיד אלא פשוט לומר לך ישירות את דעתי האישית (והלא מקצועית), שתאלצו בכל זאת לפנות לטיפולי הפריה בשל מצב הזרע של בעלך. באופן אישי, אנחנו עם בעיית זרע דומה (אבל ישנה גם בעייה כמותית ברמה בינונית) ונאלצנו לפנות למיקרומניפולציה. אבל זה המקרה שלנו והוא לאו דווקא משליך על שלכם. מצד שני יתכן שמיון זרע והזרעה יספיקו (זה בעיקר תלוי אז בכמות הזרע ובמצבך כמובן). אני בטוחה שרופא פוריות יוכל להנחות אתכם מה מתאים למקרה הספציפי שלכם ולכן חשוב לפנות למומחה. לא שמעתי על פואד עזאם. כדאי לפנות למומחה פוריות שמבין באנדו וגם יודע משהו על הזרע. בנושא של האנדו יש את משיח ושולמן. שניהם אני חושבת לא בתל אביב עצמה, אבל נראה לי ששווה לנסוע מעט ולהגיע למישהו שבאמת מבין באנדו. אולי כדאי לך גם להתייעץ בפורום פוריות לגבי הזרע. שם ידעו לענות לך יותר. מעבדות שונות מבצעות מיון זרע שונה וכדאי לברר קצת מה מתאים לכם. בהצלחה! ליאת.

יוסטיק27

New member
המון בהצלחה
|חיבוק

פז08

New member
הי ליליקה

קודם כל, חסרים הרבה פרטים אודותייך.... מה דרגת האנדו' שלך, איזה סוג אנדו' יש לך? מוקדים עמוקים?, אנדומטריומה? האם היו הדבקויות באגן שהיה צריך להפריד בניתוח? כמו כן, שאלה חשובה (ואת ממש לא חייבת לענות......הכוונה שלי שיש גורמים רבים שיש לשקול בהחלטה על סוג הטיפול) מהו גילך? מהי הרזרבה השחלתית? שוב - אני לא שואלת כדי שתעני, בוודאי שלא מעל דפי הפורום, אלא אלו גורמים שיש לקחת בחשבון כשבאים לדון בטיפול המתאים... עוד שאלה חשובה- באיזה הפרש ביצע בעלך את הבדיקות? שכן למיטב ידיעתי, אם לא עברו 3 חודשים בין בדיקה לבדיקה, לא בטוח איזה משמעות יש לתוצאות.... לפי הספרות, היום מדובר על ערך של 4% ומעלה, על מנת להגדיר מורפולוגיה תקינה. עם זאת, צריך גם לקחת בחשבון שמורפולוגיה של מעבדה אחת, זה לאו דווקא מורפולוגיה של מעבדה אחרת.... אם יש בעיה בכמות / איכות הזרע, אזי בהחלט יש מקום לבצע השבחה והזרעה. לגבי השאלה של הזרעה מול הפריה חוץ גופית- תראי, את תמיד תמצאי הרבה בנות שכותבות המלצות כאלו ואחרות, או על פרוטוקול כזה או אחר לטיפול. צריך לזכור שכל שיטת טיפול, וכל פרוטוקול, אמורים להיות ממש "תפורים" למידותיו של זוג שרוצה להרות. לכן אני לא מאמינה למשפט ש "הזרעות כמעט תמיד לא רלבנטיות".... זה מאוד תלוי. כל זוג- זה סיפור בפני עצמו. אני הייתי מתייעצת עם רופא מומחה בתחום, בהחלט רצוי שיהיה רופא פריון שמכיר ומבין באנדומטריוזיס. לגבי פואד עזאם- ידוע לי שהוא עובד באיכילוב. מעניין, דווקא השבוע שאלתי מישהי אם יש לה המלצה עבורי על מרצה טוב בתחום שימור פריון, והיא המליצה עליו....... זו הפעם הראשונה ששמעתי עליו, ושמעתי דברים טובים. לגבי האם מבין באנדו'? לא יודעת. לגבי רופאים במכבי- אני ממש לא מתמצאת. בכל מקרה- אני הייתי הולכת לשמוע חוות דעת של יותר מרופא אחד. תוכלי תמיד להתייעץ גם עם ד"ר סוריאנו, שהוא הרופא שעוקב אחרייך בתחום האנדו'. כמו שליאת כתבה- ד"ר שולמן בהחלט נחשב מומחה לפריון שמבין גם באנדו', ויש גם את ד"ר אליצור שמבין באנדו'. אני לא יודעת אם יש להם הסדר עם מכבי. אני הייתי בהחלט מבררת מי רופאי הפריון באזור המרכז במכבי, ואז תוכלי להתייעץ בפורום פוריות האם הם נחשבים טובים.... או שתוכלי להתייעץ עם ד"ר סוריאנו.... שיהיה לך המון בהצלחה!!

למעלה