אנדו וכליות

זהבית37

New member
אנדו וכליות

היי בנות, חזרתי שנית, מעט יותר רגועה מהפעם הראשונה (בסה"כ לפני שבוע- נראה כמו נצח...), אך לא פחות מוטרדת. נראה לי שאני מתחילה להפנים שיש לי את זה וזה לא הולך להיעלם מחר (אוף!!) אמתול היה היום הראשון ללא נרות ולטרן וירידה בכאבים, אך היום הלכתי לעשות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן. חזרתי כעבור 3 שעות במצב שאילץ אותי לזחול למיטה ולקחת נר...מה בסה"כ עשיתי, הסתובבתי מעט?! האולטרסאונד יצא תקין. רציתי לדעת מה זה אומר לגבי האנדו- אם יש מעורבות כלייתית רואים את זה באולטרא? יכול להיות שתהיה מעורבות ולא יראו את זה בבדיקה? עוד שאלה אחת לגבי כאבי ראש. הם גם חלק מהחבילה? אני כבר לא יודעת למה לייחס אותם... אשמח לשמוע מנסיונכן...

זואילי

New member
כאבי ראש

לא סגורה על זה במאה אחוז אבל נראה לי שכן - זה גם חלק מהעיסקה.
בנערותי סבלתי המון מכאבי ראש ומיגרנות. (כמובן עברתי נוירולוג וכו') גם היום - יש פה ושם כאבי ראש. בד"כ לא ברמה של לקחת כדור, אלא אני מעדיפה לישון את הכאב... התקפי המיגרנה פחתו לשניים שלושה בשנה. ב-מ-ק-ר-ה עכשיו כואב לי, אבל אני מייחסת את זה למזג האויר הזוועתי שבחוץ. אופטלגין והרבה מים, וזה כבר חולף לו. באחת הפגישות עם סוריאנו הוא שאל אותי על כאבי ראש ולא טרחתי לשאול אותו מדוע. תשתי הרבה מים בינתיים.

זהבית37

New member
אופ...ממש מרגיז

לא מספיק כאבי בטן ועוד כמה מקומות... אז גם הראש?!

זואילי

New member
../images/Emo201.gif מסכימה איתך.

אני בטוחה שגם בעיות הזיכרון הקשות שלי מקורן באנדו'... וזה שכל יום נשברת לי ציפורן. אינני יודעת בעניין הכליות. בטח בנות שמכירות את הנושא יענו לך, מה שכן - אצלי הבדיקה הזו גילתה מוקד בשלפוחית השתן. יותר נכון על דופן השלפוחית. זה היה מפתיע מאוד והרופא של האולט' שאל אותי כל מיני שאלות ואיך שאמרתי לו אנדו' - הוא ישר אמר שזה זה.
אח"כ היה לי מאוד ברור מדוע 2 ליטר המים ששתיתי לא יצאו, ורק לאחר 3 שעות של כאבי תופת, הצלחתי להשתחרר מאותה כמות נכבדה. ואז גם נפל לי האסימון על כל מיני תופעות אחרות באותה צנרת, שפשוט למדתי לחיות איתן ולא קישרתי לאנדו.

wali36

New member
כאבי ראש

כאבי ראש זה באמת חלק מהתופעה, תבדקי אם אצלך הורמון החלב (פרולקטין) ברמה גבוהה,. ואצלי לא תמיד תרופות משכחי כאבים עוזרים, אך אופטלגין נוזלי - 50 טיפות בכוס מים תמיד עוזר

בלגן2

New member
תראי

את שניהם יש לי מיגרנות מאז שאני זוכרת את עצמי וכליות נהיו בעיה בתקופה האחרונה. להגיד לך שזה קשור בוודאות לאנדו? לא יודעת. אבל אחרי כל הצרות שהוא עושה לנו, מה אכפת לי להאשים אותו גם בזה?

galim29

New member
זהבית יקרה... ../images/Emo24.gif

כשמדובר באנדו הכל יכול להיות. אצלי למשל, רק בבדיקת רנטגן לפני הניתוח גילו שיש לי אבנים בכיס במרה וכרתו לי אותו בניתוח. בגלל שההידבקויות מתלבשות על איברים בגוף והרבה פעמים באיזור המעי, אז יכול מאוד להיות שגם הכליות מצטרפות לחגיגה.... אם ההידבקות באיזור הכליות אז לא יראו כלום ברנטגן או אולטרסאונד אלא אם כן זאת ציסטה גדולה.... אני חזרתי תמיד עם תוצאות תקינות באללטרסאונד שתן וכליות... וזה בזמן שהיה לי אנדו חמור. רק בלפרוסקופיה שהיא קודם כל אבחנתית כדי לזהות את המוקדים, הרופא יראה ויוכל לטפל... לגבי כאבי הראש, הרבה פעמים הם כתוצאה מגלולות. אני יודעת שיש להרבה בנות מיגרנות כשלוקחות יסמין. זה מעין תופעות לוואי להורמונים.... תטפלי בעצמך.... תגשי למרפאה בתל השומר ותראי מה הרופאים אומרים. חשוב מאוד לא להזניח.

זהבית37

New member
תודה, כן

יש לי תור לסוריאנו בשבוע הבא, ומקווה לקבוע תור לניתוח בהקדם. הבנתי שבמוקדם או במאוחר אגיע לניתוח, אז עדיף מוקדם, לא? בכל מקרה הרי המוקדים רק הולכים וגדלים. מה זמן ההמתנה של תור לניתוח בתל השומר, מניסיון שלכן?

galim29

New member
תלוי בדחיפות ../images/Emo140.gif

סוריאנו יחליט כמה דחוף הצורך בניתוח. זמן ממוצע אם אני לא טועה זה בערך חודש אבל אם יש צורך דחוף אז מקדימים. את בידיים מצוינות.... תהיי שקטה לפחות בבחירה.

מישמש33

New member
כאבי ראש וכליות

מנסיוני כאבי ראש באים יותר בתקופות של מתח ומזג אויר מסוג כזה, בעבר סבלתי פחות אך היום אחרי שנים של גלולות ואנדו' שמחמיר גם כאבי הראש באים יותר ולא עוברים בקלות. לגבי הכליות, באולטראסאונד שעשיתי לפני שבועיים ראו סוג של חסימה בכליה השמאלית, אך הרופא לא ידע לומר מה זה בדיוק ולכן שלחו אותי לCT בטן אגן וכליות, שם נראתה בבירור חסימה של האורטר ואיזה שהיא ציסטה בסמוך לכליה שמאלית. עדיין לא יודעים בודאות לומר שזה האנדו', אבל רוב הסיכויים שאכן זה הוא ולא אחר, כי כל האגן שלי מלא בו מהמעי ועד רקטום ונרתיק וכמו שכבר רובינו מכירות או מתחילות להפנים.... נסתרות דרכי האנדו' בכל אופן תלחצי לקבל בדיקת CT או MRI של חלל הבטן, אל תוותרי ותרגישי טוב.

מה בא בחבילת האנדו

קיבלת מגוון תשובות ועכשיו משהו ממני אנדו יכול להגיע לכל מקום........באולטראסאונד אפשר לראות חסימה של אורטר אפשר לראות ציסטות. בדר"כ כדי לוודא היכן החסימה שולחים לעשות בדיקת VIP. אם יש מעורבות של כליות בדר"כ זה מלווה בכאבים בגב התחתון - לא דומים בכלל לכאבי ווסת המוכרים לנו. הכאבים הם כאבים תמדיים ללא הפסקה. לגבי כאבי הראש - אני התחלתי לסבול ממגרנות מאז התחלתי עם הגלולות.....ואמרתי העלנו את הכאבים בדרגה מהבטן לראש ........ השאלה האם אלו כאבי ראש רגילים מיגרנות מתי התחלת לסבול מהם וכל כמה זמן? הרבה מים ... ואם צריך משככים. תרגישי טוב אנחנו כאן

זואילי

New member
ועכשיו נלחצתי

כי איך שדיברת על כאבי הגב התחתון... תמידיים ללא הפסקה... נראה לי שלד"ר נאדו תהיה חגיגה בניתוח שלי (אם הוא ינתח בסופו של דבר..)
אבל חוץ מבשלפוחית לא ראו כלום בכל נושא מערכת השתן!!!!!! ובכלל בסיטי בטן לא ראו שום דבר מכל מה שמצאו בכל בדיקה אחרת. אוווווווווווווףףףףףףףף והכאב ראש שלי היום לא עבר מאז הצהריים. (2 אופטלגין ושינה) - מן יום מבאס כזה.

זואילי

New member
רומיה

זה קטע מטורף. כמעט חודשיים שהכל סבבה, וכל מיחוש נראה מינורי ונסבל. ובצורה שלא תיאמן אני מתחילה לשכוח את הכאבים המטורפים שהיו יום יום שנה שנה, ואז אם נופל עלי יום עם איזה כאב חזק או איזה תופעה מוכרת שנעלמה לה לאחרונה - אז הדאון הנפשי שבא בעקבותיו חזק הרבה יותר! אז אחלה שלא קיבלתי בסופ"ש מחזור הודות ללוקרין, (באמת הגיע הזמן, כן??) אבל כמו שעון - התופעות שליוו את המחזור פתאום נחתו עלי ככה בבום. ועוד בלי מחזור! מה אכפת לאנדו שאין מחזור,הוא אומר לעצמו - יאללה היום יום שלישי - הגיע הזמן להזכיר לזואי שאני פה.

בזה הרגע

אכלת עוגת שוקולד שעד אלי הגיע הריח......... וזה לא הרגיע אותך דרך אגב שוקולד וכאבי ראש לא הולכים טוב ביחד..........אהההה לגבי הכאב ראש עכשיו בזה הרגע אני שומעת פיצוצים בראש בנוסף לגרון המחרחר ולאף שנוזל..... אז קבלי טיפ קחי מגבת רטובה (במים קרים) ותנחי על הראש ותשכבי במקום חשוך......מאוד מרגיע

זהבית37

New member
תודה רבה על כל התמיכה

העידוד והמידע. שוב אני לא מצליחה לדמיין את ההתמודדות הלא פשוטה של השבועיים האחרונים בלי הפורום!! איזה מזל שאתן פה!!! אתמול נרדמתי כ"כ מוקדם, שלא ראיתי את כל התשובות.... לגבי כאבי הראש- לא מדובר בכאבי ראש חזקים מאוד, לרוב לא כאלה שהייתי לוקחת בגללם כדור, אבל כל הזמן, או רובו, מלווה אותי מאיין תחושת אי-נוחות/מיחושים בראש, שאני מנסה להתעלם מהם. זה התחיל בערך מהמחזור הנוראי האחרון לפני שבועיים וחצי, שבעיקבותיו עלו על האנדו. בכל מקרה, באמת אנסה היום את עניין השתיה של המים. אולי אני לא שותה מספיק.

כאבי ראש...../images/Emo122.gif

לאחרונה התחילו לי ברמות שלא יתואר... וכן זה תמיד בערך כ- 10 ימים לפני המחזור, כאב ראש שדורש כדור משכך כאבים... דבר שבד"כ איני עושה. היו לי בעבר כאבי ראש רגילים כאלה, לא הייתי לוקחת כדורים, לא יודעת גם אם זה קשור לאנדו.. אבל הכאבי ראש בתקופה אחרונה, כאבים חזקים במיוחד.... לא יודעת איך זה שהתחיל דווקא בתקופה האחרונה

למעלה