אנדו' וזוגיות ....

eran211

New member
אנדו' וזוגיות ....

שלום אני חדש כאן בפורום ... יש לי בת זוג חדשה ומהממת עם אנדו' .. אנחנו בניי 33 , רציתי לקבל קצת יותר הבנה/טיפים לגביי המחלה איך להתייחס למחלה , במה אני יכול להיות לעזר האם נוכל להביא ילדים סליחה על הבורות ואודה על תגובות בוגרות ..

liats80

New member
היי ערן

ברוך הבא! ומזל טוב על בת הזוג המהממת
כדיי להבין יותר על המחלה אני ממליצה לך לקרוא בנבכי הפורום ממש מהתחלתו עד בופו. הפורום מכיל המון המון אינפורמציה. באופן אישי קצת קשה לי לעזור לך עם טיפים או מידע כיוון שאני לא יודעת מה מעניין אותך, כמה אתה כבר יודע וכו'. לשאלותייך: חשוב מאוד (לדעתי) להיות במעקב של מומחה אנדו. אם יש שינוי בתסמינים או בעוצמתם חשוב לעדכן את הרופא וכו'. באופן אישי אני מאמינה שההתמודדות עם המחלה (כמו גם המחלה עצמה ותסמיניה) היא שונה מאחת לאחת. אבל לדעתי בכל מקרה צריך ללמוד איך המחלה משפיעה עלינו באופן אישי, לנסות לשמור על אורך חיינו הרגיל ככל האפשר אך בו בזמן לקבל את המגבלות שהמחלה מציבה ולנסות להקל על עצמנו היכן שאפשר (למשל העובדה שאנו נוטות להיות עייפות יותר - אם נאט את הקצב מעט יהיה לנו קל יותר מאשר לנסות וחיות את חיינו כבעבר). איך אתה יכול לעזור? - לדעתי האישית פשוט להיות שם ולתמוך. לקבל בהבנה את העובדה שלפעמים אנחנו עייפות או כואבות מאוד. לדעת שאם אנחנו מבטלות תוכניות בגלל זה אז כנראה שבאמת אנחנו לא מסוגלות לעמוד בהן וזה לא בגלל שאנחנו מתפנקות. חיבוק אוהב תמיד עוזר! וזהו בעצם... פשוט לאהוב ולקבל את בת הזוג. זה לא תמיד קל ולפעמים העובדה שאתם לא יכולים לפתור את הכל בהנף יד מאוד מתסכלת (אני יודעת מבעלי) אבל זה בסדר. העיקר שאתם שם. בקשר לילדים - זה נושא מורכב. יש בנת עם אנדו שנכנסו להריון טבעי וספונטני ללא כל בעיה. יש בנות שנזקקו לטיפולים ויש בנות שמנסות כבר תקופה ארוכה. לעיתים אנדו מאובחן תוך כדיי בירור של אי פריון. כך שכן קיים קשר בין אנדו ואי פריון. אבל הקשר הזה לא ברור ואינו חד משמעי. בעקרון עד שלא תנסו לא תדעו, למרות שרופא מומחה אולי יוכל לתת לכם איזשהו מושג לפחות לגבי המצב מהבחינה המכנית. בנושא פריון באופן כללי רב הנסתר על הגלוי... יש הרבה דרכים להיות הורים - טבעי, הזרעות, הפריות, תרומת ביצית (או זרע כשמדובר בבעיות פריון אצל הגבר), פונדקאות, אימוץ... ושוב יכול מאוד להיות שחברתך תכנס להריון באופן טבעי ובקלות. זה משהו מאוד אינבדיאולי ולכן קשה לענות על זה. אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות אשמח לענות. ליאת.

skylee

New member
היי

קודם כל יישר כוח על הרצון ללמוד ולהבין על המחלה. שנית , באמת כמו שליאת כתבה לך ההתמודדות היא שונה מאחת לאחת , . אני נחשבת למקרה קשה של אנדו אגרסיבי לדברי הרופא. ןלמרות זאת אני משתדלת לא לתת למחלה יותר מידי תשומת לב , לא במובן הרפואי כמובן אלא במובן היומיומי. בעלי ואני נמצאים כבר כמעט שנה בתוך טיפולי הפוריות. אם תרצה תוכל ליצור איתו קשר, שלחתי לך מסר בפרטי ותבין פחות או יותר מה קורה ממישהו שנמצא שם בעצמו. ושוב אם יש לך שאלות , תרגיש חופשי לשאול.

ברוך הבא !

קבל שאפו על היוזמה לחפש מידע ברשת אודות האנדו', זה לא מובן בכלל, אני בטוחה שזוגתך מהממת. הפורום עמוס במידע מכל מין וסוג וגם תוכל לקרוא אודות הריונות הפורום בקישורים בבאנר העליון של הפורום. יש כאן אנדואיות מכל הסוגים - כאלה שהסתבכו עד הצואר וזה בעיקר בגלל אבחון מאוחר וכאלה שאובחנו יחסית מוקדם. חומרת המחלה והסימפטומים משתנים אצל כל אחת ואחת ואין איזו רשימה שחלה כאן על כולן. יש כאן נשים שעובדות במשרה מלאה, יש כאלה שלא יש נשים מאמצות, יש נשים שעברו הריון יש נשים יחידניות, יש נשים עם בני זוג יש נשים שהרו ספונטאנית ללא בעיה לפני או אחרי ניתוח ויש נשים שהרו לאחר אינספור טיפולי IVF יש נשים עם איכות חיים טובה, יש נשים עם איכות חיים מזוויעה מתי חברתך אובחנה? היכן מטופלת? מציעה שתתלווה איתה לרופא שמבין באנדו עם דגש על המבין כדי שתוכל להבין בעצמך מה המצב נכון להיום. ממליצה כהרגלי על המרפאה בתל השומר. בהצלחה לכם !

זואילי

New member
הלו הלו

בת הזוג שלך זכתה! עצם זה שנכנסת לכאן, להבין ולשאול - זה כבר הדבר הראשון שאני הייתי מצפה מבנזוג לעשות. אז שאפו. אין לי ספק שזוגתך מהממת כמוך. אז לגבי המחלה, מן הסתם גיגלת ובטח קראת המון. כאן בפורום ניתנת לך הצצה חיה ליומיום של אנדואיות. אז ממליצה לך לחרוש את הפורום. כמו כן, אם היא מבקשת ואתה יכול ורוצה - תהיה איתה בבדיקות, תשמע מה היא מספרת לרופא ומה הרופא מסביר. כמובן, אתה יכול תמיד להציע להצטרף, אבל בלי ללחוץ. גם לנו לוקח זמן לעכל את מה שנחת עלינו, מה זה עושה לגוף ולנפש. תתאים את עצמך לקצב שלה. גם כשהחיים עם האנדו ולצד האנדו הופכים לשיגרה, תמיד תזכור שזה לא בראש שלנו. לפעמים אנחנו יכולות להגיע לרמות כאבים שמהצד נראים לא הגיוניים, לפעמים הנפש מתרסקת. הכל אמיתי. וצריך לקבל את זה. תהיה בטוח שגם אנחנו רוצות להשקיע בעצמנו, בזוגיות, בחיים - אבל לפעמים קצת קשה לנו. תאהב אותה ותהיה שם בשבילה, בטוב וברע. וכשטוב - תעשו את זה להכי טוב. כי גם אם יש ויהיו ימים קשים, תזכרו שיש לאן לשאוף. אה, ועוזרת פעם בשבועיים זה רעיון נהדר... מאוד מקל על חיי אנדואית..
לגבי ילדים - תמיד אפשר ובכל דרך. אבל צריך פשוט לקפוץ למים ולנסות, ואז לראות. ואם תמצאו את עצמכם בעולם הטיפולים, תזכור - שניכם שם יחד מתוך בחירה. האישה היא זאת שעוברת פיזית את התהליך, אך לך יש תפקיד חשוב לא פחות במסע להורות ובהורות עצמה. אז תירתם לכך במלוא הכוח, לכשיגיע הזמן. תהיה פתוח לכל מה שעומד בפניכם, תעבדו את הדברים יחד וגם עם עזרה חיצונית אם צריך (ייעוץ זוגי וכו') ואם אפשר, שאלה אליך - תהינו כאן בעבר לגבי מתי לספר... ואני כרווקה אשמח לשמוע ממך, כמובן אם אתה מוכן לשתף, מתי היא סיפרה לך על האנדו, באיזה שלב ואיך היא הציגה את זה. ומה היתה התגובה הראשונית שלך. מאחלת לשניכם אהבה ואושר ובריאות והרבה ממנה.

eran211

New member
....

תודה על התגובות החמות ועל המידע. .... שלאלתך זואילי יקרה , אני לא חושב שיש חוקים מתי לספר ומתי לא המהממת שלי
סיפרה לי בדייט השני כשישבנו בבית שלי על הספה ונכנסנו לשיחת עומק מרתקת עד 3 לפנות בוקר ואני שאלתי בתמימות "אז מה עבר עליך בשנתיים האחרונות" ? אני הגבתי בסקרנות רבה , לא שמעתי לפניי זה שם כל כך יפה למחלה ... היא סיפרה על שנתיים נוראיות עם כאבים ו 3 ניתוחים פולשניים ולא נעימים אני הקשבתי ומדיי פעם שאלתי ..... סה"כ אני בטוח שיש גברים שיכולים להיבהל מהסיפור , ואז את יכולה להבין ישר שיש בהם אטימות ושהם לא בשבילך , אני לא חושב שצריך להחביא שלדים בארון . המהממת שלי קיבלה מלאאא נקודות זכות על כך ששיתפה אותי , על הכינות שאני מאד מעריך ועל כך שהרגישה מספיק נוח לשתף אותי במשהו כל כך אינטימי שגרם לי להתאהב בה

זואילי

New member
מקסים!!

מניחה שאם גבר היה שואל אותי מה עבר עלי בשנתיים האחרונות הוא היה נרדם אחרי 3 דקות חחחחח.
בהחלט מעורר השראה ותקווה

שלום לך

בהחלט רואים שאתה מאוהב......ואתה כבר מדבר על ילדים... וללא ספק גם אתה קיבלת נקודות זכות על הרצון להבין לתמוך ולהיות שם עבורה. מאחלת לכם בכל ליבי המון המון מהאהבה הזו ולהינות מכל רגע ביחד....כי כשמגיעים הילדים הכל משתנה .
.....ומגלים אהבה אחרת

במבי999

New member
הי ערן

ראשית אני מורידה את הכובע בפניך על הרצון ללמוד על המחלה ועל ההתמודדות היומיומית איתה. קיבלת פה הרבה עצות טובות וכנות מהבנות ואין לי הרבה מה להוסיף, פרט למשהו קטן שלפי מה שאני "שומעת" ממך כבר יישמתם לגמרי- תהייה חבר הנפש שלה. אני אומרת זאת מתוך נסיון של התמודדות והשלמה עם המחלה והסימפטומים הנוראיים שלה- בעלי הוא החבר הכי טוב שלי וחבר הנפש שלי, אליו אני פונה כשקשה לי ועצוב לי, הוא תומך בי ב- 200% ותמיד אוכל למצוא אצלו אוזן קשבת גם לפרטים הכי מביכים. לצערי, הסביבה שלי לא ידעה איך להתמודד עם המחלה שלי והרבה זמן מצאתי את עצמי לבד, חוץ מבנות הפורום המדהימות !!! אשמח לעזור בכל שאלה יותר ספציפית אם תהייה לך ובעלי מוסר שאם תרצה לדבר עם הצד הגברי בסיפור הזה הוא ישמח.

דסי31

New member
היי ערן

אתה נשמע לי בחור מקסים, כל הכבוד על ההתעניינות הרבה במישהי שרק התחלת לצאת איתה, זה לא טריוויאלי בכלל ואני מאחלת לכם עתיד מדהים ביחד! לשאלותייך - הבנות די ענו לך ולא רוצה לחזור על הדברים, ורק להוסיף כמה. אנחנו בתור המין הנשי צריכות בעיקר מישהו שיקשיב לנו ולא יחשוב שאנחנו פסיכיות, בעיקר עם המחלה הארורה הזאת, ובעיקר שרוב הגברים רק שומעים את המילים "רירית הרחם" ורוצים לברוח, אז חשוב מאוד להבין במה מדובר בכלל ולדעת כמה שיותר על המחלה וההשלכות שלה. אני לא מכירה את האופי שלך, אבל אם לעשות הכללות גסות, רוב הגברים אוהבים לחשוב בצורה לוגית ועניינית וזה עוזר להם להתמודד בדר"כ, מאוד שונה מהנשים. אז מצד אחד הקשבה ותמיכה, כולל הקשבה לאינסטינקטים שלה כי היא מכירה הכי טוב את הגוף שלה ואת היכולות שלה, ומצד שני לעזור להכניס לפרופורציות, לראות את הדברים הטובים שיש בחיים ולתת תקווה להמשך ולהתמודדויות הבאות, בעיקר אם אתם כבר מדברים על ילדים. לפעמים אנחנו כל כך בתוך הסבל והדיכאון, ואנחנו פשוט צריכות מישהו שידע להוציא אותנו מזה. תלמד מה עושה לה טוב אינדיבידואלית מבחינה פיזית ונפשית, שיהיו לך כלים לתמיכה בשעת הצורך. ילדים אתם תביאו, זה אין ספק. אבל יש הרבה דרכים להביא ילדים לעולם, וצריך להיות פתוחים לכל צורה, ולהיות מוכנים לאתגר לא פשוט. הלוואי שלא תצטרכו בכלל להכיר את כל השיטות, ויהיה לכם קל וטבעי, כי גם זה קורה! אם אתה/אתם רוצים לקבל יותר פרטים על המחלה, אז אני באמת מציעה לקרוא באינטרנט במקומות מהימנים, לראות הרצאות ולקרוא ספרים בנושא (בספרים טובים על הריון ולידה יש חלק, קטן אמנם אבל יש, על אנדומטריוזיס). וכמובן גם לקרוא פה בפורום, למרות שהייתי מציעה לא לחפור יותר מידי בסיפורים כי לפעמים זה מכניס לדיכאון ולא עוזר. אבל אין ספק שידע זה כוח, עוזר בהתמודדות עם הסיטואציה, הסביבה הקרובה ואפילו הרופאים. שיהיה המון בהצלחה עם הקשר החדש, הלוואי שכל בני הזוג היו מתעניינים כמוך. אנחנו תמיד פה לייעוץ ושאלות נוספות.

למעלה