אנדו ווהריון

maya0007

New member
אנדו ווהריון

היי לכן, אובחנתי עם אנדומטריוזיס בשני מוקדים. אחד בחלל הבטן וחד לי פי הטבעת. בת 39 אחרי שני הריונות ספונטנים. אני קוראת הרבה על הקושי להרות. כמה מכן עברו הריונות ספונטניים לאחר אבחון וללא ניתוח?

liats80

New member
היי מאיה

ברוכה הבאה
אני מאלו עם קשיים. אבל גם אצל הבעל אז לא ממש טובה לסטטיסטיקה. בכל אופן, אנדו לא אומר בהכרח קשיים בכניסה להריון, אבל כן ידוע על קשר בין קשיים להרות ואנדו. תקחי בחשבון גם שהפורום הוא לא לגמרי מדגם מייצג כיוון שבנות שילדו ללא בעיה ולא סובלות או סבלו בעבר מכאבים אולי לא נמצאות פה. את שואלת בשביל עצמך או באופן כללי? כי אם מדובר עלייך אז הרי שכבר הוכחת שאת מסוגלת להכנס להריון באופן ספונטני ואני מניחה שכרגע זה יותר עניין של מרוץ כנגד הזמן מאשר נגד האנדו. האם אובחנת בלפרוסקופיה? או..?

בלגן2

New member
אני גם וגם

הריון ראשון בעזרת IVF ולאחר מכן 2 הריונות נוספים טבעיים. במקרה אחד של הריון טבעי - נכנסתי להריון עם ציסטה גדולה באחת השחלות (11 ס"מ) ובמקרה השני - עם הדבקויות באזור הנרתיק והאגן. אני חושבת שאי אפשר לדעת. זה כ"כ שונה מאחת לשניה וכל גוף מגיב אחרת. אצלי ההריונות הטבעיים הנ"ל התרחשו אחרי הפסקה פתאומית וחדה בתרופות הדיכוי שלקחתי במשך שנים באופן רצוף. (הרופא שלי טען שזה קשור אחד לשני, כי זה גירה לי את הרחם או משהו כזה. אני לא מבינה בזה יותר מדי ובכל מקרה זה לא נעשה באופן מכוון, אז אני לא יודעת לשחזר)

למעלה