אנדו והריון

איילת80

New member
אנדו והריון

שלום בנות אני כתבתי כבר כאן כמה פעמים שיש לי חשד לאנדו. הייתי ביום רביעי בתה"ש אצל זלוטי. הוא אמר לי לפי בדיקה ידנית שיש לי אנדו ברמה קטנה. CA125=51 ובדיקה ידנית נתנו לו מספיק כי הוא אמר שאנדו קיים. בגלל שאני גם ככה רוצה להיכנס להריון הוא אמר שממליץ על זה
יותר בפירוט הוא כתב בהפנייה לרופא נשים ש"יש ממצא ציסטי משמאל + קיצור אוטרו אובריאן ללא מעורבות נוספת" לפי גוגל אוטרו אובריאן זה רחם שחלה. אני חייבת לציין שדר' זולטי היה מאוד אדיב וגם כשהבדיקה כאבה הוא דאג ליידע לפני זה. בדיקה הייתה הרבה יותר כואבת מבדיקה רגילה אצל רופא נשים אבל יצאתי ממנו בהרגשה פי כמה יותר טובה מאשר אני יוצאת. והשאלה שלי אליכן... ובכן אני בהריון
בדיקת בטא הראתה היום הריון מאוד מוקדם. אני רוצה לשאול אתכן כמה שאלות שנראות לי חשובות: 1. אני יודעת שאנדו פוגע בפוריות. האם הוא מפריע גם כשיש כבר הריון? 2. ההריון הושג בצורה טבעית. האם עדיין צריך ללכת לרופא שמבין באנדו? (או כמו שאחת הבנות כתבה כאן "לא רק שמע על אנדו") 3. אם פיספסתי משהו יש עוד משהו שחשוב לי לדעת או לבדוק במהלך ההריון (שאני כ"כ מקווה שיהיה תקין
) תכתבו בבקשה. 4. חשבתי (וגם קראתי) שאנדו מאובחן סופית רק ע"י לפרוסקופיה. שאלתי את זולטי איך הוא כ"כ בטוח שזה אנדו כי צריך ניתוח לאבחון. הוא אמר שאנדו בטוח יש(בדיקת CA125+בדיקה ידנית הוא אמר שמספיקות לו לאבחון) ואם אני אעשה לפרוסקופיה זה כדי לנקות את המקודים. האם עוד מישהי שמעה על זה? 5. הוא אמר שאם אני כן אחליט בעתיד לעשות לפרוסקופיה אז זה יפתור את בעיית האנדו והוא יותר לא יחזור. היתכן??? ניסיתי לוודא איתו איך זה יכול להיות אבל הוא אמר עוד הפעם כי צורבים את כל המוקדים. נשמע לי מאוד תמוה במיוחד לאור מה שאני קוראת כאן. תודה רבה איילת

מזל טוב ../images/Emo65.gif

וגם לך מזל טוב והמשך הריון ארוך קל ומשעמם ..... אנסה לעזור 1. הריון זה "הדיכוי" הטבעי לאנדו......כך שהריון לאנדואיות זה טוב אלא אם האנדו יושב על איברים חשובים (מעי...כיליה...) 2. רצוי להיות אצל מישהו שמבין גם באנדו' .... 3. לשים לב לכאבים או כל שינוי שלא נורמלי. 4. נכון אנדו מאובחן ע"י לפרסקופיה... יש רופאים שיודעים להרגיש אנדו (בדיקה ידנית)...בדיקת CA 125 לא מדגימה בהכרח אנדו. 5. אנדו ניתן לנקות ברובו....ע"י רופא שיודע לנתח כדוגמת דר' סוריאנו.....אי אפשר להבטיה שהוא לא יחזור...אפשר לשמור שהאנדו לא "יתלקח"שוב....אכן צורבים מוקדים ..ואז באותו מקום לא "יצמח" מוקד חדש אבל אם יש לך נניח מוקד במקום מוסתר או לא נגיש שם אי אפשר לטפל ואז חייב לשמור. אני כאן ומזל טוב

מזל טוב ../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif

מאחלת לך הריון קל ארוך וכמובן תקין. עוד אנדואית שעשתה זאת טבעי
. אנסה לענות לשאלותיך עפ"י מה שידוע לי: הריון הוא הדיכוי הכי טוב לאנדו ואת זה אומרים כל הרופאים. בהריון האנדו מדוכא כך שלדעתי אין חשיבות ללכת לרופא שמבין באנדו' במהלך ההריון, כמובן שבתום ההריון עלייך לחזור לדיכוי מייד (גלולות ברצף) כדי שהאנדו לא ישגשג. אנדו' אכן מאבחנים סופית רק ע"י לפרוסקופיה, גם לי נאמר לפני הלפרוסקופיה שיש לי אנדו' לפי סוג הציסטה שהייתה לי ובדיקת CA125 , אז כנראה שיש מקרים שבהם כן ניתן לאבחן. אם יצרבו את כל המוקדים האנדו' לא יחזור רק במידה ולעולם לא תקבלי מחזור. אם טעיתי במשהו הותיקות והמנוסות יתקנו אותי. ושוב המון המון מזל טוב

מזל טוב,מזל טוב,מזל טוב ../images/Emo65.gif

ברכות לרגל הספונטאני
הבדיקה שזולטי ביצע היתה כשכבר היה הריון והרחם היה כבר מוגדל אז הייתי לקוחת את דבריו בעירבון מוגבל מאד.. עונה לך מניסיוני- לי ההריון עשה רק טוב.ההתחלה היתה קצת מקרטעת בגלל שהחזירו כמה עוברים ואחד השתרש והשאר לא וגרמו קצת בעיות אבל אחר כך זה היה בהחלט הריון שכולו בריאות. התחושה של לחיות בלי כאב היתה ממכרת ואם היה אפשר הייתי רוצה להיות כל החיים בהריון
מעקב הריון אפשר לעשות אצל רופא רגיל מה גם שאת לא מתארת היסטוריה כירורגית יוצאת דופן או בעיות קרישיות וכד',אפשר לעשות גם אצל מומחה לאנדו'-עפ"י בחירתך ולשיקול דעתך. במהלך ההריון לא בודקים ולא עושים שום דבר בנוגע לאנדו' פשוט נהנים מחיים ללא כאב. מדהים! האנדו לעולם לא יחזור? גם לי אמרו את זה אחרי הפתיחת בטן הראשונה, אחרי הניתוח הרביעי כבר הפסקתי להאמין. נשמע לך תמוה? לי זה נשמע על גדר ההזוי ועוד מרופא שיושב במרפאת אנדומטריוזיס. שיהיה הריון קל וטוב וארוך וענוג.תהני.
תחזרי לעדכן

זואילי

New member
מזל טובבבבבב../images/Emo65.gif

קיבלת תשובות, אז אני מצטרפת לשימחה ומאחלת לך הריון הכי כייפי שיש. יופי יופי יופי על הספונטני
.

איילת80

New member
תודה רבה בנות

תודה בנות אני עדיין קצת בהלם שזה הצליח כ"כ מהר. מחר אלך לרופא הנשים שלי ונראה מה הלאה. בינתיים מתרגשת ומקווה שימשיך להיות תקין. שוב תודה על המידע ועל האיחולים.
איילת

../images/Emo49.gif../images/Emo57.gif../images/Emo65.gif

קיבלת כבר תשובות... אז ממני - מזל טוב להמשך הריון קל, תקין ונעים

ר ו מ י ה

New member
מזל טוב ענק ../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

מכיוון שנענת ע"י טובי המוחות של הפורום, לי רק נותר לאחל מזל טוב ענק

galim29

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif איזה כייף לשמוע

איזה בשורות נפלאות. את מעודדת את רוחן של בנות הפורום. כן ירבו הודעות משמחות כאלו... טוב שאת עם יד על הדופק לגבי החשש מאבחון לא ע"י לפרוסקופיה. יש מקרים שניתן לאבחון ללא הלפרוסקופיה אך אכן את צודקת. זאת הדרך היחידה שבאמת ברורה במאה אחוז שיש לך אנדו. זולטי הוא רופא טוב ונחשב ככזה שמבין באנדו. (לדעתי כמובן) אבל את תמיד יכולה לשאול על חוות דעת נוספת אם את לא בטוחה. מסכימה איתך לגבי התהייה מדוע אמר שהאנדו לא יחזור. כי אכן זאת מחלה כרונית שנמצאת תמיד בגוף. לא הברור למה התכוון המשורר.... בכל מקרה, ההריון הוא סוג של דיכוי לאנדו מאחר ואת לא מקבלת מחזור ויש מקרים שהמצב משתפר אלרי ההריון אבל זה לא גורף ומאוד תלוי מאישה אחת לשנייה...

למעלה