אנדו והריון
שלום בנות אני כתבתי כבר כאן כמה פעמים שיש לי חשד לאנדו. הייתי ביום רביעי בתה"ש אצל זלוטי. הוא אמר לי לפי בדיקה ידנית שיש לי אנדו ברמה קטנה. CA125=51 ובדיקה ידנית נתנו לו מספיק כי הוא אמר שאנדו קיים. בגלל שאני גם ככה רוצה להיכנס להריון הוא אמר שממליץ על זה
יותר בפירוט הוא כתב בהפנייה לרופא נשים ש"יש ממצא ציסטי משמאל + קיצור אוטרו אובריאן ללא מעורבות נוספת" לפי גוגל אוטרו אובריאן זה רחם שחלה. אני חייבת לציין שדר' זולטי היה מאוד אדיב וגם כשהבדיקה כאבה הוא דאג ליידע לפני זה. בדיקה הייתה הרבה יותר כואבת מבדיקה רגילה אצל רופא נשים אבל יצאתי ממנו בהרגשה פי כמה יותר טובה מאשר אני יוצאת. והשאלה שלי אליכן... ובכן אני בהריון
בדיקת בטא הראתה היום הריון מאוד מוקדם. אני רוצה לשאול אתכן כמה שאלות שנראות לי חשובות: 1. אני יודעת שאנדו פוגע בפוריות. האם הוא מפריע גם כשיש כבר הריון? 2. ההריון הושג בצורה טבעית. האם עדיין צריך ללכת לרופא שמבין באנדו? (או כמו שאחת הבנות כתבה כאן "לא רק שמע על אנדו") 3. אם פיספסתי משהו יש עוד משהו שחשוב לי לדעת או לבדוק במהלך ההריון (שאני כ"כ מקווה שיהיה תקין
) תכתבו בבקשה. 4. חשבתי (וגם קראתי) שאנדו מאובחן סופית רק ע"י לפרוסקופיה. שאלתי את זולטי איך הוא כ"כ בטוח שזה אנדו כי צריך ניתוח לאבחון. הוא אמר שאנדו בטוח יש(בדיקת CA125+בדיקה ידנית הוא אמר שמספיקות לו לאבחון) ואם אני אעשה לפרוסקופיה זה כדי לנקות את המקודים. האם עוד מישהי שמעה על זה? 5. הוא אמר שאם אני כן אחליט בעתיד לעשות לפרוסקופיה אז זה יפתור את בעיית האנדו והוא יותר לא יחזור. היתכן??? ניסיתי לוודא איתו איך זה יכול להיות אבל הוא אמר עוד הפעם כי צורבים את כל המוקדים. נשמע לי מאוד תמוה במיוחד לאור מה שאני קוראת כאן. תודה רבה איילת
שלום בנות אני כתבתי כבר כאן כמה פעמים שיש לי חשד לאנדו. הייתי ביום רביעי בתה"ש אצל זלוטי. הוא אמר לי לפי בדיקה ידנית שיש לי אנדו ברמה קטנה. CA125=51 ובדיקה ידנית נתנו לו מספיק כי הוא אמר שאנדו קיים. בגלל שאני גם ככה רוצה להיכנס להריון הוא אמר שממליץ על זה