אנדו והיעדר כאבים

אישה78

New member
אנדו והיעדר כאבים

האם יש פה בנו שיש להן אנדו' בדרגה 3 או 4 (כמו שלי), אך אינן סובלות מכאבים?. אני לא סובלת מכאבים, המחזור שלי מאוד עדין, קצר וחלש. האם יתכן דבר כזה?. מה גם שכשלקחתי גלולות שאמורות להרגיע את ה"עניינים" היו לי כאבים חזקים (במיוחד ביום הראשון של המחזור). אני פוחדת שמי שהוא הכאבים האלה יגיעו. מה אתן חושבות?

lee E

New member
כן, אני. בעבר לא סבלתי מכאבים

לכן כל העולם ואישתו מאוד הופתעו מדרגת המחלה והנזק שאליה הצלחתי להגיע. אבל הכאב הגיע לצערי, בערך לפני כחצי שנה, הלך והחמיר. מפחיד? קצת אבל מתמודדים (עיין ערך סמים בשרשורים קודמים). לגבי המחזור-אין לי מושג.

ר ו מ י ה

New member
אין קשר בין חומרת האנדו'

לבין הכאבים אותם אישה חווה. ישנם מקרים בהם הכאבים הם איומים, אך בניתוח מתגלה אנדו' בדרגה נמוכה ולעומת זאת ישנם מקרים בהן האנדו' בדרגה הקשה ביותר והאישה לא חווה שום כאב. הרבה תלוי במיקום הנגעים וההדבקויות באגן . אין הכרח שהכאבים יגיעו, אך מכיוון שמדובר במחלה פרוגסיבית חשוב להיות עם יד על הדופק, ואם יש צורך בדיכוי אל תהססי. לגבי המחזור- כמוני כמוך גם אצלי הדימום מועט.

snago10

New member
מחזיקים לך אצבעות

שהכאבים לא יגיעו כלל. צר לי לשמוע על דרגת האנדו'. חיזוק לדבריה של רומיה הנפלאה נאמרו ע"י ד"ר סוריאנו בכנס אנדו' בתל השומר.

ha1231

New member
גם אני כמו בנות נוספות עם אנדו קשה

אך ללא כאבים איומים במיוחד והדימום מועט מאוד מאוד.

אמנם אף פעם לא הגדירו לי את המספר

של דרגת האנדו, אבל נאמר שאנדו אצלי קשה...הכאבים אצלי, לפי תקופות, משתנה ממחזור למחזור. יש לי מחזורים קלים מאוד (מבחינת כאב) ויש פעמים שהכאב חזק הרבה יותר, יש פעמים שכואבת הבטן, יש פעמים שהגב התחתון, יש פעמים שהכאבים הם בזמן מתן שתן (ולפעמים גם...), המחזור הלפני אחרון היה כואב מכל המובנים. המחזור האחרון יותר עדין. למרות שרגל (הירך) ימין כואבת בצורה מחרידה תמיד! ולפעמים הכאבים החזקים הם בשבוע של הביוץ. ואני מ"הסובלות בשקט", לא לוקחת כדור נגד כאבים גם אם הכאב חזק מאוד...(רק אם אני ממש כמעט מתפוצצת). אצלי הדימום בד"כ מסיבי מאוד ביומיים הראשונים (בעיקר אחרי טיפול) רק לעיתים רחוקות מאוד הוא עדין יותר. ומבחינת אורך, אמנם הדימום נגמר לאחר כמה ימים, אבל שבוע אחרי אני ממשיכה בכתמים חומים (מן דימום ישן).

למעלה