אנדו' אחרי הריון

אליסהב

New member
אנדו' אחרי הריון

שלום לכולן, אז עברו להם 9 חודשים ולפני שלושה שבועות בשעה טובה ילדתי
מהממת (אני מאוד אובייקטיבית
). בעוד כמה שבועות אני אמורה לחזור לפרופ' זיידמן לביקורת ואז אני אתייעץ איתו אבל היות ואתן כאן המנוסות אני אשמח לשמוע מה דעתכן. ידוע לי שרוב הרופאים טוענים שההריון מעלים את האנדו' אבל ברור לי שלא מדובר ב-100% של המקרים ויש מצב שהאנדו' יחזור (שזה אומר אצלי - ציסטות על השחלה השמאלית. להזכירכן, עברתי 2 לפרוסקופיות כשהאחרונה חודש לפני הכניסה להריון בגודל של 7*5 וכמעט הדבקה של השחלה הימנית). כרגע אני מניקה והבנתי שאני לא אמורה לקבל מחזור כל עוד אני מניקה. האם זה נכון? לפני ההריון הייתי שנים על הגלולה דיאנה אך אין לי כל כוונה לחזור אליה. רק כשהפסקתי לקחת אותה קלטתי איזו השפעה (שלילית) היתה לה על החיים שלי (מה גם שנראה לי שהיא אסורה בהנקה) אבל מצד שני הגלולה היא שעזרה לאנדו' לא להתפרץ (וחוץ מזה אני מעדיפה להסתמך על המניעה של הגלולה מאשר על
). אז מה אתן אומרות - מה האופציות שלי? תודה מראש על העזרה

נעמי 17

New member
להניק כל עוד את יכולה

וכל עוד את מניקה את לא אמורה לקבל מחזור. ההריון לא מעלים אנדו הוא מדכא אותו כל עוד קימים ההורמונים של תקופת הריון. הגלולה מדמה מצב של הריון לכן שניהם פועלים באותה דרך של דיכויי. אין לי נסיון מה ואיך לעשות אחרי.. או איזו גלולה מותרת בהנקה את זה יאמרו לך הבנות שילדו . מזל טוב!!

זואילי

New member
לחיזוק הצעת נעמי, הסברון על פרולקטין

הורמון החלב - פרולקטין, הוא הגורם להפרשת החלב וככל שאת מניקה יותר ורמותיו גבוהות - הוא משבש את הביוץ (סוג של דיכוי) ואז אין וסת.

זואילי

New member
מזל טוב להולדת המהממת ../images/Emo65.gif

הרבה אושר ונחת ובריאות בריאות בריאות!!!! תתייעצי עם רופאך לגבי גלולה המותרת בהנקה, תמשיכי להניק כמה שיותר אם שתיכן מרוצות מהסידור המבורך הזה, והלוואי והאנדו יעלב ויחליט "להירדם" לכמה שיותר זמן ויתן לך להנות מהחיים וממשפחתך

יש נשים המניקות מלא ומקבלות וסת כל חודש

לא יודעת איך זה יהיה אצלך, מקוה שההנקה תמנע מהמחזור להגיע. אצלי עם ההנקה כמעט שנה שלא היה מחזור,הרגשתי את ה"סייקל" לפעמים והיו מידי פעם כאבי בטן אבל לא היה דימום. קיבלתי פעם אחת מחזור וחיכיתי למחזור שאחריו (שלפעמים לוקח לו כמה חודשים להגיע בגלל ההנקה..), עם קבלת המחזור השני התחלתי סרזט שזו הגלולה היחידה המותרת בהנקה כאשר מדובר בגורה כמו שלך. אני יודעת שיש רופאים שמאשרים שימוש בגלולות רגילות המכילות אסטרוגן בהנקה אחרי גיל שנה, אני אישית לא אוהבת את הרעיון. מהתייעצות עם הרופא שלי הוא העלה את האופצייה של להניק על דקא. שכן לדעתו הדקא לא מונע הפרשת פרולקטין, לא ניסיתי אז לא יכולה להגיד לך. קחי בחשבון שכל גלולה שתקחי יכולה לפגוע בכמות החלב אבל זה לא מחייב. לגבי משככי כאבים בתקופת ההנקה- הכדורים היחידים המותרים בהנקה הם נורופן ואדויל. את יכולה להתיעץ עם המכון הטרטולוגי בבלינסון בנושא. הם האוטוריטה בענין זה. אז אלו הן האופציות, שמחה שיכולתי לעזור ומקוה שלא נשארו לך שאלות לזיידמן
וכמובן מזל טוב והנאה מהגורה
בואינג

navka

New member
מזל טוב מזל טוב ../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

כל כיף לשמוע. לא יודעת לענות לך על השאלות אבל אני כן יודעת שההנקה זה הדבר הכי טוב לתת לבתך (כל עוד זה אפשרי כמובן) אז תהני לך מהתינוקת ומהאימהות ומקווה (גם אם זה רק חלום) שהדרך החדשה שלך מהווה טריקת דלת לכל הנושא הזה של האנדו...

ר ו מ י ה

New member
מזל טוב להולדת המהממת |בךון|../images/Emo95.gif

הריון אינו מעלים את האנדו', אבל כן עשוי להקל באופן משמעותי. רופאים שטוענים שההריון מעלים את האנדו' הם פשוט בורים- אנדו' זו מחלה כרונית. אבל אני כן יכולה להעיד מנסיוני ששנה אחרי הלידה יש הטבה משמעותית בסימפטומים
לגבי ההנקה- אני, למרות ההנקה, קיבלתי מחזור לאחר שלושה חודשים בהם אפילו לקחתי גלולות מסוג סרזט, אבל אני כן יודעת על נשים אחרות שההנקה מנעה עבורן לחלוטין את המחזור. לגבי האופציות בואינג כתבה ואני אסיים במזל טוב ענק

טשומפי

New member
../images/Emo49.gif

תשובות מצויינות כבר קיבלת, כל מה שנשאר להגיד זה מזל טוב!!! תהני מהקטנה. טשומפי.

אליסהב

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה לכולכן!

גם על הברכות וגם על העצות. נראה לי שלא יהיה מנוס אלא לחזור לגלולה (זאת שמותרת). כמה חבל שאי אפשר להעלים את המחזור (לנצח/לתקופה) וגם את האנדו'. היה כ"כ נחמד לחיות 9 חודשים בלעדיהם... שיהיה לכולן יום טוב (ויבש
)!

ha1231

New member
מזל טוב להולדתך ביתך../images/Emo24.gif שתגדלי אותה עם

הרבה אושר, אהבה, בריאות ונחת.

למעלה