אנדומיטריוזיס ו- IVF

annipk

New member
אנדומיטריוזיס ו- IVF

שלום, לפני כ-6 שנים אובחנתי עם אנדומיטריוזיס דרגה 4 עם נגעים במעי. עברתי ניתוח לפרוסקופיה (ללא הוצאת הנגעים במעי) בהצלחה וניכנסתי להריון באופן טבעי. לאחר ההריון התחלתי ליטול גלולות ובשנה האחרונה הפסקתי (טעות גדולה). לאחרונה החלטתי שברצוני להיכנס שוב להריון ובבדיקת אולטראסאונד התגלתה אנדומיטריומה בגודל של 28 מ"מ. הרופא אמר שהאנדומיטריוזיס חזר והמליץ להתחיל מיד ב-IVF (הטיפול ב-IVF נובע גם מבעיות אצל המין השני...) שאלותיי הן: 1. האם העובדה שיש אנדומיטריומה אכן מעידה שהאנדומיטריוזיס חזר? האם קיומה מעיד שזה חמור? 2. האם טיפול IVF יכול להזיק לי ולהחמיר את ה- אנדומיטריוזיס? 3. האם טיפול IVF יהיה יעיל במקרה של אנדומיטריומה? 4. אפשר להמליץ על רופא מתאים המתמחה באנדומיטריוזיס? האבחון והניתוח התרחשו בארה"ב. 5. האם אתן ממליצות על המרכז בתל-השומר. כמובן שבריאותי חשובה לי יותר מכל הריון נוסף. תודה מראש, אני

../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif

1. את מספרת שלא הוסרו כל הנגעים מהמעי, אז כך שהאנדו' לא חזר הוא כל הזמן היה שם רק היה על "אש קטנה" בגלל הדיכוי של הגלולות. האנדומטריומה היא רק עוד מוקד של האנדו' במקרה זה ציסטה בשחלה. 2. טיפול IVF אכן יכול להחמיר את האנדו' בגלל ההורמונים שמלבים את המחלה ובגלל הווסתות. 3. טיפול IVF יעיל יותר במקרה של אנדומטריוזיס בכלל וזה מהסיבה שבIVF הסיכויים להרות יותר גבוהים מה שלמעשה אמור להקטין את מספר הווסתות. 4. האם את מתכוונת לרופא פריון שמתמחה באנדו' או לגינוקולוג למעקבי אנדו'? ולגבי 5 הדעות חלוקות וקיצוניות מצד לצד... לא הוסיף על כך ומכאן את בוודאי מבינה באיזה צד אני... הבעיה שאין באזור המרכז אף אחד אחר...

annipk

New member
Welcome

תודה מייקילולי. אני חושבת שהדחקתי הרבה שנים את היותי חולה ועכשיו אין ברירה אלא להתמודד עם זה. קצת קשה... אם IVF מחמיר את האנדו, אז כדאי לעבור את הטיפול? ומה אם המעיים ייפגעו עוד יותר? איך מחליטים? אשמח לקבל המלצה גם על רופא פריון שמתמחה באנדו' וגם על גינוקולוג למעקבי אנדו'. האם הוצאת הרחם היא אפשרות רצויה? כל כך הרבה שאלות... אני

מה מצב

החצוצרות אצלך? האם הן תקינות? אם כן אז את יכולה לנסות טבעי או הזרעות אבל שוב הדרך הזו יכולה להיות ארוכה וכל מחזור מחמיר את המחלה. אם את רוצה להרות לדעתי האופציה הכי טובה היא IVF כי אז הסיכויים להרות גבוהים יותר. רופאי הפריון המומלצים בפורום הם: פרופ' שולמן, פרופ' משיח, ד"ר אליצור, ד"ר זיידמן ופרופ' שיף. לגבי גניקולוג למעקבים, הלוואי ויכולתי להמליץ לך
לצערי לא מצאתי לי אחד כזה... הבנות כאן ברובן ימליצו לך על תה"ש...

זואילי

New member
כמו שכבר נאמר

יש מחיר לIVF. גם לי יש פגיעה במעיים ועדיין, טוחנת טיפולים כאילו אין מחר. ההחלטה - היא רק שלך. כמובן בתמיכת הרופאים שמלווים אותך... אין ספק שהפגיעה במעיים ממשיכה. לכן יש להיות במעקב במרפאת האנדו, צריך להיות קשובה לגוף ולשינויים, וצריך מעקב בגסטרו, אצל המומלץ שלנו - ד"ר בארגבל. כתבת שיש לכם גם בעיית זרע, אז אם השאלה היא לנסות להרות נאטורלית/הזרעות אל מול IVF - כמובן שה IVF לוקח, כי אחרת באמת זה יהיה בזבוז זמן. רופאי הפריון שאני ממליצה עליהם מנסיוני הם ד"ר אליצור ופרופ' שיף. לגבי מעקבי אנדו - ד"ר סוריאנו. הוצאת רחם לבד לא תתן הרבה כשמשאירים את השחלות. צריך להוציא גם אותן. במיוחד אותן. אבל אני בספק אם אישה בגיל הפריון תבוא לרופא ותגיד לו - תוציא לי הכל, והוא יוציא.

annipk

New member
מעקבים

תודה זואילי. איך בדיוק מתבצעים המעקבים? תודה, אני

זואילי

New member
מעקבים בעניין האנדו?

בתחילת דרכי הייתי מגיעה איזה פעם בחודש למרפאת האנדו... לאט לאט הבנתי שגם פעם ב 3 חודשים זה מספיק. מגיעה, מדברת (עידכונים), "מתחקרים" אותי (כדי להבין אם משהו החמיר וכו'), בודקים ויאללה ביי. אם יש לי מיני סימפטומים או דברים שמצריכים עוד בדיקה/ות, אז ישלחו אותי לפה ולשם. הכל תלוי באיך אני מרגישה. אם עולה הצורך אז אני גם קובעת לבארגבל גם לעדכונים, בדיקה בלי מכשירים, סיפורים על תרופות חדשות והמלצות שלו על מיני טיפולים וזהו.

זואילי

New member
ברוכה הבאה

מייקי ענתה על 1-4 ואני איתה, ולגבי 5 - אני ממליצה על המרפאה בתה"ש. מטופלת שם כבר שנתיים וקצת ומרוצה ביותר.

הי ../images/Emo140.gif

האנדו' מעולם לא נעלם,פשוט נהנית מתקופת שקט כתוצאה מההריון והדיכוי שאחריו. IVF בהחלט מחמיר את המחלה וכל אחת כאן קיבלה את ההחלטות שלה לגבי המשך הטיפולים או מעבר לטיפולים אחרים/אימוץ. אני תמיד ממליצה על משיח. תה"ש בהחלט מרפאה מומלצת לגבי הטיפול במחלה ודרכים להקלה. לגבי הסרת רחם- יש כאן כמה נשים שעברו ניתוח להסרת רחם והן יענו לך בהמשך אני מאמינה לגבי התועלת שהן השיגו מהניתוח. שיהיה בהצלחה

למעלה