אנדומט' והריון

חדשה 12

New member
אנדומט' והריון

איבחנו אצלי אנדומטריוזיס לפני חצי שנה. מאז מנסה להיקלט להריון ללא הצלחה. האם יש מישהי שהייתה במצב דומה ויכולה לעודד אותי בסיפורה. תודה, חדשה 12.

חדשה 12

New member
לנון3

היי, אני חדשה בפורום. לפני חצי שנה עברתי לפר' וגילו לי אנד'. מאז מנסה להיכנס להריון אך ללא הצלחה. נטלתי איקק' כמה מחזורים והחודש אתחיל להזריק זריקות (עדיין לא IVF). אשמח לשמוע ממך כיצד נקלטת כעבור חודשיים. האם ניסית טיפולי פוריות אחרים חוץ מהזרעות? תודה חדשה12

y a e l i 7 6 1

New member
שמעתי שאיקקלומין לא טוב

לאנדו', תבדקי עם הרופא שלך ותוודאי איתו שלא יגרור אותך למקומות שאת לא רוצה להגיע, כי אותנו משכו באוזן ונתנו לנו את הטיפול שאת קיבלת ורק אחרי שנתיים כשהוא שמע שאנחנו כבר בני שלושים אז הוא אמר "טוב, הגיע הזמן", ממש עשה לנו טובה (מניאק), בסופו של דבר הגענו לIVF לאחר שנתיים שחיכינו וחיכינו. אז תבדקי למענכם. יעל ומשה

ר ו מ י ה

New member
עצוב לשמוע

אבל לצערי הסיפור שלך מאוד שכיח. חולות אנדו' אינן מטופלות פריון רגילות וחבל שרופאים רבים, רבים מידי, טומנים את ראשם בחול - מבזבזים זמן יקר ונותנים, לעיתים, טיפול שגוי.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה חדשה ../images/Emo140.gif

את מוזמנת להפוך לחלק מהקהילה החמה שיצרנו פה. כדי לענות לשאלותיך חסרים מספר פרטים- איך אובחנת כסובלת מאנדומטריוזיס? האם ידועה הדרגה ממנה את סובלת? איך את מנסה להכנס להריון? טבעי/הזרעות/ IVF ? ישנן הרבה נשים עם אנדו' (חלקן שותפות פעילות בפורום הזה) אשר נכנסו להריון באחת משלושת הדרכים שציינתי, לכל אחת הדרך שלה והמסלול שלה אשר נקבע בד"כ בעקבות הדרגה בה אובחנה.

חדשה 12

New member
כניסה להריון

היי רומיה, אני אובחנתי בעקבות ניתוח לפרסקופיה. בדרגה בינונית. רק החודש אעבור הזרעה. מקווה שיצליח. רציתי לדעת אם להזרעה יש % הצלחה רבים/מועטים לבנות שסובלות מאנד'. חוץ מזה,שאלה אישית: את,בתור מנהלת הפורום,סובלת גם מאנד'? יום טוב, חדשה 12

ר ו מ י ה

New member
קודם כל בהצלחה ../images/Emo45.gif

תיאורטית, ישנה אפשרות להכנס להריון עם אנדו' גם באופן טבעי וגם ע"י הזרעה במיוחד בדרגות הקלות ו/או הבינוניות של המחלה. כל זה כמובן במידה והחצוצרות שלך נמצאו פתוחות. במידה והן נמצאו חסומות הזרעות לא תסייענה לך ועלייך לעבור ל-IVF . חשוב להיות עם יד על הדופק בכל הקשור לטיפולים, לצערי הרבה מן הרופאים אינם בקיאים ו/או מתייחסים למחלה מה שעלול לגרום לטיפול לא נכון שבמקרים מסויימים יכול להחריף את המחלה (איקוקלמין לדוגמה). לשאלתך- כן, אני חולה באנדו' דרגה 4. מצרפת לך קישור להריונות הפורום ע"מ שתדעי כי זה אפשרי
.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בדרגות הגבוהות בפרט לא מומלץ על הזרעות שכן כל מחזור טיפול מלבה את המוקדים ומחמיר את המחלה. ממליצה לך לפנות לאחד הרופאים שמבינים באנדו'. בהצלחה רבה בהמשך

למעלה