אנדומטריוזיס

ריסריס

New member
אנדומטריוזיס

שלום, אני מצטרפת חדשה, בת 52.בפעם הראשונה שראיתי את הפורום הזה, הייתי ממש בהלם. כל התופעות של כאבי מחזור, כאבים באגן, וכו' מוכרים לי הייטב. אף פעם לא חשבתי שהם תוצאה של אנדומטיוזיס, ולא עשיתי את הקישור. אי שם ב1978 נמצאה לי ציסטה בשחלה מסוג שוקולד, והיו גם הדבקויות. חודש אחרי שהוצאה בניתוח הציסטה, הגיעה בעקבותיה אחרת. כבר סירבתי לניתוח נוסף שהוצע לי, קיבלתי טיפול הורמונאלי תרופתי, וכשנה אחר כך ניכנסתי להיריון. במשך כל השנים אחר לידתו של בני (היום בן 24) לקחתי גלולות בלי הפסקה עד לפני כשלוש וחצי שנים.יש לי כל הזמן כאבים באגן ואני תוהה האם מדובר בבעיות אורטופדיות שיש לי גם כבונוס (תוצאה של שיתוק ילדים בגב) או שמדובר באנדומטריוזיס? אגב הרופא שטיפל בי אז ידע מעט מאוד על הנושא, רק לאחר שניכנסתי לגמרי באקראי לפורום, נפל לי האסימון. אשמח לדעת באם יש מידע על תופעות האנד' גם בגילי.

נעמי 17

New member
היי ריסריס

אני מניחה כי אנדומטריוזיס הוא אנדומטריוזיס,,, בכל גיל. ההתיחסות לנשים בגיל פריון, או המעוניינות בפריון הוא שונה מאשר לנשים שאינן מעונינות ללדת או בגילך. אנדומטריוזיס היא מחלה שעלולה לגרום פגיעה רב מערכתית, לכן רצוי מאוד להיות במעקב אצל רופא המומחה במחלה. בתל השומר קים מרכז אשר מתרחב בימים אלו ולדעתי כדאי לך לגשת לשם להתיעצות וקבלת מידע. במאמרי הפורום תוכלי למצוא מידע על אנדומטריוזיס. ברוכה הבאה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו. יש המון חומר באנגלית ברשת ומעט מידי בעברית וגם מה שיש חוזר על עצמו
בעבר, היתה נטיה לחשוב שכאשר אישה מפסיקה לקבל וסת ונכנסת לגיל המעבר, נעלמים הסימפטומים של האנדו' כלא היו. היום, ידוע שזה לא נכון וגם התקוה שלנו שאולי בעוד כמה שנים טובות יוקל לנו, נגוזה. כניסתך לפורום שלנו מחזקת את התנפצות התקוה. מחקרים הראו שגם בקרב נשים בנות 80 הרקמה האנדומטריאלית ממשיכה להיות פעילה, לא מעודד הא?
מקווה שבקרוב נתרגם מאמר העוסק בנושא האנדו' ובגילאים שיכולים להיות רלבנטים עבורך. בינתיים הישארי איתנו, כנסי לסרגל הכחול העליון ותנסי להיעזר בחומר שכבר קיים. ושוב, ברוכה הבאה.

נעמי 17

New member
מברור שערכתי היום

מדמים את גיל הבלות לקבלת דקא- האטה של התפתחות המחלה ושיתוק המערכת ההורמונלית, לכן זה אמור לעזור לתסמיני האנדומטריוזיס. כנראה שאת בתקופת ביניים- ז"א המערכת ההורמונאלית עדיין פועלת ויתכן שבאופן לא סדיר. כדאי בכל מקרה לערוך ברור מקיף יתכן שיש אפשרות להקל עלייך שיהיה בהצלחה!

למעלה