אנדומטריוזיס

דנה772

New member
אנדומטריוזיס

היי חברים...צהריים טובים , אבקש את עזרתכם בשאלה ...אני די חוששת ולא מבינה כל כך באבחנה הזו , אני בת 33 אחרי 2 לידות ברוך השם..בשנתיים האחרונות סובלת מכאבים חזקים מאד בצד שמאל באזור האגן...כל השנים מאז מעירותי סבלתי ממחזור ארוך וקשה המלווה בכאבים וקרשי דם גדולים...ומתופעות ככמה ימים לפני המחזור עצמו...בעקבות הכאבים בשנתיים האחרונות עשיתי המון בדיקות דם ובדיקות גניקולוגיות...בין לבין גם סבלתי מדלקות בנרתיק ודימום אחרי קיום יחסי מין...יש לציין שאני לא נוטלת גלולות ורק בבדיקה חוזרת אצל רופא הנשים הוא הסב את תשומת ליבי לאנדומטריוזיס וטען שככל הנראה אני סובלת מיזה ואני חייבת להתחיל ולקחת גלולות מה שיגרום להפחת הכאב ושיפור איכות החיים...השאלה שלי היא בנוגע לפריון..האם ניתן להיכנס להריון כשסובלים מדבר כזה??..הוא עשה לי אולטרסאונד ואמר שהרחם והשחלות תקינות שהוא לא רואה משהו חריג...קראתי כאן שיש מצב להדבקויות המונעות כניסה להריון...ניתן למנוע את זה???...אני מצטערת על האורך פשט אני ממש בלחץ ...אני עומדת להתחיל פרק ב' בחיי אחרי גירושין לא נעימים ..וכמובן רוצה מאד עוד ילדים..גם בן זוגי ורק המחשבה על זה..גורמת לי לבכות....תודה ..לכל עצה ועידוד... ,

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בואי נתחיל מלנשום עמוק
ייתכן על סמך התלונות שלך: כאבים + דימום ארוך מלווה קרישים שאת סובלת מאנדו' (אבחנה סופית מתבצעת בניתוח), במקרה כזה אכן ממליצים לקחת גלולות ברצף ולראות אם זה מיטיב עם הכאב. בינתיים ממליצה לך לבקש בדיקת דם CA-125 שאם תשובתה גבוהה בד"כ מעידה על נוכחות אנדו' (ואם תוצאתה נמוכה אינה שוללת אנדו'), להיכנס פה לשאלון שלנו (בשורה הכחולה למעלה) ולראות אם הסימפטומים מתאימים, לקבוע תור למרפאת אנדומטריוזיס בתה"ש לייעוץ (צריך טופס 17). לגבי הדבקויות - לא נראה שיש דרך למנוע הדבקויות (לא זוכרת ששמעתי עליה בכל אופן) אבל זה לא מחייב שלך יש או שיהיה, לא כולנו סובלות מזה
. בנושא פריון: יש פה הרבה סיפורי הריונות גם טבעיים גם בהזרעות וגם ב-IVF. זכרי שאת אחרי שני הריונות ולידות תקינים
ואת סובלת מאז את צעירה רק לא אובחנת אז הפריון שלך נראה לי בסדר גמור
בפרק ב' ובכלל

דנה772

New member
תודה רבה יקירתי :)

אבקש לעשות את הבדיקה ובאמת אפנה לייעוץ במרפאת תה"ש... נכון ..יש לי 2 אוצרות מדהימים אבל הם בני 9 ו 5 ואת הכאבים באגן אני סובלת רק בשנתיים האחרונות...בקיצור..חלה החמרה ..וזה ממש ממש מעציב ומפחיד אותי ...אני גם חוששת לספר לבן זוגי שהינו רווק וכל כך רוצה ילדים כבר....אנחנו ממש לפני חתונה וכבר יומיים אני לא ישנה בגלל זה...:( לגבי השאלון שלכם..לא מצאתי היכן הוא נמצא... תודה רבה לך שוב..על המידע

בשמחה ../images/Emo39.gif

והנה לינק לשאלון http://img2.tapuz.co.il/CommunaFiles/4015104.doc אל תפחדי את עוד לא יודעת מה יהיה ואף אחד לא אמר שיהיו בעיות, באמת שהכי טוב עכשיו זה לפנות לייעוץ בתה"ש ולשמוע מה יש שם לרופאים להגיד (אם את במכבי את יכולה לקבוע לד"ר זולטי דרך הקופה הוא מקבל ברמת גן ואם בכללית ד"ר שיינמן מקבל בכפר סבא דרך הקופה - שיינמן הוא אחד הרופאים שמקבל במרפאה בתה"ש וזולטי היה שם לפני שיינמן)... מכירה את ההחמרה מקרוב
יהיה בסדר, שיהיה בשעה טובה לחתונה
(אני בעד לשתף את הבן זוג מראש, בראש ובראשונה כדי שיוכל לתמוך בך ולהבין מה עובר עלייך כי ההתמודדות עם אבחנה שכזאת ולפעמים עם מה שבעקבותיה לא קלה)

למעלה