אנדומטריוזיס?

somay

New member
אנדומטריוזיס?

אתמול הייתי אצל הרופאה שלי, אחרי כשנה של כאבים עזים ביותר בזמן מחזור. אני בת 22. בדיקת דם עם בדיקה CA 125 חזרה עם תוצאה 46, כשהנורמה היא עד 35. יש לציין שלדודה שלי יש אנדומטריוזיס, ולכן בכלל בדקנו את העניין מלכתחילה... הרופאה רשמה לי גלולות (בלי קשר באתי כדי להתחיל לקחת), למרות שהיא אמרה משהו גם על הסיכוי שאולי זה לא טוב לי כי יש קשר לסרטן השד - מה שיש לי סוג של הסטוריה - סבתא של אמא, ודודה מצד אבא... היא אמרה שהתרופה הכי טובה זה גלולות/הריון. בגדול, הבנתי ממנה שגם אם זה מה שיש (היא שלחה אותי לעוד בדיקת דם זהה לוודא שזה באמת) אז זה כנראה שלב מוקדם (לפי מה היא יכולה לדעת?) ולא הגיע לשלב החמור יותר בכל מקרה, אני מבולבלת, מבוהלת... קוראת באינטרנט ונלחצת, לא מבינה איפה אני בכל הסיפור... גם בכל עניין הגלולות אני טירונית גמורה - עם הפסקה כל 21 יום, בלי הפסקה בכלל - אני פשוט לא מבינה! אתן נראות לי נחמדות ומבינות בנושא היטב.. היש מישהי שתוכל לעזור לי ולעשות לי טיפה סדר? תודה!!

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הלוואי והייתי מגלה את האנדו כשהייתי בת 22... מצאת אותנו בזמן! ממליצה לך לחרוש את הפורום על כל ההיסטוריה שלו ולקבל המון אינפורמציה. לגבי הגלולות - ההמלצה היא לקחת גלולות ברצף ללא הפסקה. יש כאן בנות שנוטלות גלולות שנים רצוף. אם אין דימומי ביניים ואת מרגישה טוב יותר פיזית עם הגלולות - אז אשרייך. מציעה לך גם לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. לגבי ענייני סרטני שד במשפחה, מצאי כירורג שד של הקופה שלך ותהיי אצלו במעקב של פעם בחצי שנה - שנה. אם יש לך שאלות ספציפיות, אנחנו כאן.

somay

New member
תודה :)

האם זה אומר שיש לי פחות סיכוי לבעיות פוריות, קושי בכניסה להריון וכו'? האם אני צריכה לעבור אבחון יותר מדויק - או שהבדיקת דם CA מהווה סמכות מספקת? גלולות ברצף - ללא שום הפסקה? ז"א, לא לקבל יותר מחזור? אף פעם?? ואז האנדו' כאילו לא ממשיך? ממש תודה! אני עושה כעצתך וחורשת את הפורום :)

זואילי

New member
זה אומר

שככל שתתפסי את האנדו מוקדם ותשמרי עליו "קפוא" עם דיכוי רצוף, ז"א אכן ללא מחזורים, או עם כמה שפחות מחזורים, כך יותר טוב. אני לא יודעת איך עלו על האנדו שלך, מלבד ה ca125. האם נצפו ציסטות עכורות? אבל איבחון ודאי הוא רק בניתוח לפרוסקופיה, וניתוח בא בחשבון כשיש פגיעה קשה באיכות החיים, או כשמנסים להרות זמן ממושך ללא הצלחה, או כשיש ציסטות (אנדומטריומות/ציסטות שוקולד) גדולות ועוד כל מיני סיבות כאלה ואחרות. חרשי חרשי ותגלי שמלבד החרא המשותף, יש פה גם הווי... (והודעות תוקפניות/מפחידות שלי תמיד מגיעות כשאני סובלת, אז לא לקחת את זה אישית
היו לי גם תקופות יפות
)

אכן..לא רק בדיקת

ה-CA-125 היא מדד לקבוע שיש אנדו'.. ממליצה לך בחום, אם כמובן איכות חייך גם ירודה וכאובה..ללכת למרכז לאנדו' בתה"ש ולפחות להתחיל שם את הבירור. לגבי פיריון, ידוע שכאשר יש אנדו' הוא מקשה על כניסה להיריון, אבל עם כל הטיפולים והשיטות שקיימות היום, עוקפים גם את זה ורוב בנות הפורום עדות חיה לכך וזוכות להביא ילדים לעולם.. אין דבר העומד בפני הרצון...גיל 22 זהו גיל מצוין לגילוי כמו שאמרה כאן קודמתי.. שימרי על גופך נקי ככל האפשר..

somay

New member
אם ככה -

האמת שמהכאבים כבר למדתי כיצד להמנע (נורופן בקצב של כל כמה שעות במשך יומיים וחצי עושה פלאים) - לפני כן הייתי מתפתלת מכאבים ללא מוצא וללא הקלה...
אבל כרגע, זה לא משהו שאני מרגישה. אומרים לי שגם עם הגלולות, הכאבים ייעלמו. אם לא יקרה - אז אלך לחקור יותר בתה"ש, או שאתן ממליצות לי ללכת בכל מקרה? תודה גם לך, תודה על העידוד... ישנתי על זה, ואני מבינה שזה לא סוף העולם, והכל יהיה בסדר בע"ה! כשאת אומרת "גוף נקי" למה את מתכוונת? האם אנחנו נתונות יותר לסכנה מצד עישון וכדו'? (אני לא מעשנת, אבל יוצא לי לחטוא מדי פעם בפעם) שוב תודה לכל הפורום המקסים והחיובי הזה

זואילי

New member
אני הייתי הולכת בכל מקרה...

מניחה שמבוהלת התכוונה נקי מבחינת חומרת התפשטות נגעי האנדו, ההידבקויות ושאר מרעין בישין.

למעלה