אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס../images/Emo24.gif

שלום לכולן אובחנתי לאחרונה כסובלת מאנדומטריוזיס, נשלחתי לתל השומר לניתוח להסרת האנדו' האם כדאי? אני מנסה להרות כשנתיים והמומחה לאנדו טוען שהסיכויים להרות קלושיים בהזרעות אוivf או בצורה טבעית האם זה נכון? זקוקה לעזרתכן בנות!!!

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

איך אובחנת כסובלת מאנדו? האם כבר עברת ניתוח לפרוסקופיה? אנדו' זוהי לצעריף מחלה שלא ניתן להסיר אלא ניתן לצרוב מוקדים ולפתוח הדבקויות, אך המחלה עצמה היא כרונית
. האם את מנסה להרות במסגרת טיפולי פוריות אצל רופא פריון ? אני מניחה שמומחה האנדו' איתו התייעצת אינו רופא פריון אלא אנדוסקופ/ כירורג. חשוב לפני קבלת החלטה על ניתוח להתייעץ עם מומחה לפריון שיתן לך את חוות דעתו. לצערי, בחלק רב של המקרים, הניתוח פוגע יותר מאשר מועיל וחשוב לקחת את זה בחשבון. מסכימה עם המומחה לגבי הסיכוי הנמוך להרות באופן טבעי או בהזרעות אך לא מסכימה איתו לגבי IVF . ישנן מספיק נשים שהצליחו להרות בדרך זאת ללא התערבות כירורגית ומנגד ישנן נשים שדווקא הניתוח הרע את מצבן. ההחלטה לא פשוטה אך חשוב שתקבלי אותה רק לאחר התייעצות עם מומחה לפריון. המון המון הצלחה ואנחנו פה לרשותך בכל שאלה

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

לגבי ניתוח - תבדקי את הנושא לעומק לפני שאת עוברת ניתוח. לגבי דבר המומחה - הוא צודק. הסיכוי להרות טבעי או בהזרעות עם אנדו' הוא קלוש. שיהיה בהצלחה.

ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

ניתוח לא תמיד כדאי. אם תוכלי לתת מידע מפורט יותר- מאמינה שנוכל לעזור לך יותר- איפה ממוקם האנדו? אם יש מימצאים בשחלות מה גודלם? יש התערבות של המעי? (האם יש התערבות של המחיצה הרקטו-ואגינאלית?) את צריכה להבין דבר אחד בסיסי- ניתוח להסרת האנדו' הוא לא סופי. הטיפולים יחזירו את המצב לקדמותו ואף יש בנות שהטיפולים מחמירים את מצבן, כך שלא תמיד כדאי לעבור ניתוח. לא הוצע לך דיכוי של כמה חודשים כאופציה? אני זוכרת מישהי שנכנסה עוד לקומונה- והמלצנו לה לא לעבור ניתוח אלא להתחיל בטיפולים והיא הצליחה להרות ללא ניתוח. ניתוח תמיד תוכלי לעבור. אין לי תשובה חד משמעית - אם תפרטי יותר, אולי תהיה לי. שיהיה בהצלחה רבה, תרגישי טוב.

בואינג 707../images/Emo4.gif

אני די חדשה בנושא , הגעתי לזה רק לפני כחודש שהיו לי כאבים עזים.אין לי הרבה מידע, אני רק יודעת שישנה ציסטה על יד השחלה השמאלית, בערך בגודל 42מ"מ , אין מושג לגבי התערבות המעי ולא הוצע לי שום דבר נוסף מלבד הניתוח.ד"ר סוריאנו אמר שרק לאחר הניתוח יוכלו לומר לי אם זה אכן אנדומטריוזיס , באיזו דרגה, ואם אוכל להרות באופן ספונטני או לא. תודה

על סמך מה אובחנת ונשלחת לתה"ש?

ד"ר סוריאנו מעוניין לנתח כדי לדעת בודאות שזה אנדו'. אם הציסטה נראית כאנדומטריומה בגודל של כ-4 ס"מ- ממליצה לך על 3 חודשי דיכוי-דקאפפטיל ארוך, בינתיים תגישי בקשה ל-IVF ותקבלי אישור. על פניו, נראה לי מיותר לחדור אל הבטן. בהצלחה

../images/Emo140.gifבואינג 707

האם דקאפפטיל אילו גלולות למניעת הריון? אם ישנו חשש (לפי הבנתי עד שלא מנתחים לא יודעים בוודאות שמדובר באנדומטריוזיס) לאנדומטריוזיס, האפשרות היחידה להרות היא ע"י IVF? תודה, תודה

דקאפפטיל ניתן בזריקה לשריר

מונע ביוצים ומקטין משמעותית את מוקדי המחלה.תחפשי בפורום יש הרבה מידע על הדקאפפטיל-הן בשירשורים והן בקישורים. על כמה עומד ה-ca שלך היום? אם הוא גבוה, תנסי דיכוי של דקא. תעשי שוב בדיקת דם- תראי את השינוי... אם יש שינוי-יש לך אנדו'... כעקרון לא שמעתי על מישהי עם אנדו' שהצליחה להרות באופן טבעי או באמצעות הזרעה, אבל זה שלא שמעתי זה לא אומר שזה לא אפשרי.. כל עוד את מבייצת ויש חצוצרות פתוחות ורחם - מבחינה טכנית יכול להיוצר הריון (אם הזרע תקין..) נהוג להפנות את בנות האנדו' ישירות ל- IVF בגלל שהמחלה נוטה להחמיר עם השנים ועם הטיפולים- ובקיצור אין זמן. ושוב, על סמך מה שאת מתארת, לא ממליצה על ניתוח.

הCA הוא 11.5

האם זה גבוה? הומלץ לי על פרופסור שולמן, במקרה יש לך הטלפון שלו?

למעלה