אנדומטריוזיס - חדשה

A y a l a 2 7

New member
אנדומטריוזיס - חדשה

שלום לכולם, אני חדשה בפורום בת 35 אוטוטו רווקה ללא ילדים, אובחנתי לפני כפחות משבוע כחולת אנדומטריוזיס - חמור בהמשך ללפרוסקופיה שעברתי שבוע שעבר. אני קצת בחשכה היות והכל קרה די במהירות, לפני כחודש וחצי גילו לי ציסטה בשחלה בגודל 5 ס"מ, רופא הנשים מסר כי יתכן ואצטרך ניתוח אבל עדיין לא, קיבלתי גלולות רצוף ע"מ לעצור את המחזור והדימומים הפנימים ולאחר חודש וחצי הייתי בבית חולים עקב כאבים קשים (שסבלתי בערך כ 8 חודשים). הניתוח בוצע שבוע שעבר מסתבר כי למזלי, הציסטה הוצאה אבל יש לי מוקדים של אנדו כמעט בכל איזור בחלל הבטן, בקיצור ולצערי אני מלאה בזה. ה CA125 יצא 121, כל שאני יודעת הוא כי אני אמורה עכשיו לקבל זריקות למשך כארבע חודשים או חצי שנה ואח"כ גלולות רצוף עד שאחליט כי ברצוני להכנס להריון. אני מטופלת ע"י הגניקולוג שלי שהוא גם מנהל מחלקת הריון בסיכון כך הבנתי. אין לי הרבה מושג לגבי התהליכים שאמורים להגיע עכשיו. מה עושים? מה נכון לעשות? האם יש ליצור קשר עם בי"ח תל השומר? איך מגיעים להיות מטופלים שם? האם אפשר רק לקבל ייעוץ שם? בקיצור מה... אני קראתי לא מעט שאלות בפורום לפני שהחלטתי לכתוב מצטערת על הסיפור הארוך, אשמח להכוונה וגם מידע בנוגע לזריקות, אילו תרופות וכו'. מודה לכן בקרב לב,

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

צר לי על הכאבים שסבלת
וטוב מאוד שנתנו לך גלולות ברצף. כמו שבטח יצא לך לקרוא כאן, יש כאן הרבה בנות שלקוחות (כבר שנים) גלולות ברצף, כדי שהמחזור לא יגיע ויעשה לנו
. וכל הכבוד שלא שולחים אותך ישירות לניתוח. מבחינת תוצאת הדם, זה באמת גבוה ומראה על אנדו. לגבי תל-השומר, אני לא הגעתי עדיין לשם, אבל הבנתי שכדי לקבוע תור, את תצטרכי לקבל טופס 17 (דבר שקשה להשיג, אבל ניתן!) או לשלם 120 ש"ח. ד"ר סוריאנו מומלץ מאוד. הזריקות שמדובר עליהם זה זריקות דיכוי למיניהן, כמו דקאפפטיל ארוך (3.75) שעושות את אותה פעולה שאת עושה עם הגלולות ברצף. מאחלת לך רק טוב!

A y a l a 2 7

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

קודם כל תודה רבה על התשובה. את הניתוח עברתי בסוף היות וסבלתי מכאבים נוראיים וזה קרה די מהר. אני אנסה לבדוק את נושא טופס ה -17 היות והייתי רוצה להתייעץ עם מישהו נוסף. השאלה היא האם מפנים לתל השומר (לא מתייחסת לטופס ה 17) או שצריך לבקש להגיע לתל השומר? תודה רבה על הכל והרבה בריאות

עוד שאלות ומידע

עשו לך לפרסקופיה ורק הוציאו את הציסטה - לא צרבו מוקדים לא שחררו הדבקויות ? קצת מידע - גלולות - ברצף גורמות לא לקבל מחזור וכך המוקדים שבבטן לא "מתפתחים" זריקת דקא - מדכאת את המערכת ההורמונלית - (גורם לתופעות גיל המעבר) ובכך עוזרת למוקדים גם ל"הצטמק" בדרך כלל את הזריקה נותנים לפני ניתוח כדי שיהיה קל יותר בניתוח. לדעתי גשי לייעוץ (אפשר רק ייעוץ) במרכז לאנדו בתה"ש טלפון לקביעת תורים: 03-5302787 , 03-5302024. אנחנו כאן

A y a l a 2 7

New member
תשובות

הי, עשו לי לפרוסקופיה, הפרידו הידבקויות וצרבו מה שיכלו, הבעיה היא כי יש לי נגעים רבים של אנדומטריוזיס ל הרחם, שלפוחית, שחלות, חצוצרות, מעיין פריטונאום ועוד. הטענה היתה כי היו הרבה מוקדים שלא ניתן לצרוב אותם היות ומדובר באיזורים רגישים מאוד בנוסף לכלי דם חשובים, אילו היו צורבים הכל כל הבטן היתה כווייה אחת גדולה, על פניו נראה כי המצב שלי הפתיע גם את המנתחים. שאלה נוספת, לי נאמר כי הפסקת המחזור תהיה עד שאחליט להכנס להריון, דבר היכול לקחת זמן רב היות ואני ללא בן זוג. האם זה הגיוני? האם מישהי עברה הפסקה כזו לתקופה מאוד ארוכה? האם זה פוגע בביציות (מה שיש כרגע)? האם כדאי לבקש מהם שיקפיאו? אני ממש לא מבינה בנושאים הללו, כל שאני יודעת כי אני בת 35 ומאוד ארצה ילדים. אשמח לתשובה תודה רבה רבה זה בהחלט עוזר שיש כאן מישהו

סדני

New member
היי

לגבי תל השומר- אני לא יודעת באיזה קופ"ח את ובאיזה איזור את גרה אבל בדר"כ צריך לבקש טופס 17 לאחר שתיאמת תור עם מרפאת האנדומטריוזיס. לגבי גלולות ברצף- זה טיפול שבדר"כ רוב הבנות מקבלות ואני למשל כבר 3 שנים עם גלולות ברצף. לגבי המוקדים שיש לך הייתי שמחה לדעת אם המוקד שיש לך בשלפוחית הוא פנימי או חיצוני והאם הסירו לך את המוקד הזה? כמוכן, מה ההשלכות שהיו לך עם מוקד בשלפוחית? תודה

A y a l a 2 7

New member
היי

הי סנדי, תודה, אני לא יודעת עם המוקד על השלפוחית הוא פנימי או חיצוני, לא מצויין לי, זה מה שכתוב בסיכום הניתוח. ולגבי ההשלכות אני יכולה להגיד כי רק בחודש האחרון אני מרגישה לחץ על השלפוחית אבל לא הרגשתי לפני כן, אין לי מושג אם יש לזה קשר או לא. וכפי שאמרתי, הכל די חדש לי ואני לא בהכרח מבינה מה מהכאבים / אי נוחות וכו' שאני מרגישה הם כתוצאה מהאנדומטריויס.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה איילה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו- יודעת כמה בודד זה מרגיש היות ורוב האוכלוסיה כלל לא שמעה על המחלה
על רוב השאלות ענו לך כך שאנסה לענות על הנותרות- 1. את מטופלת נכון- המטרה בדיכוי הורמונלי הוא לעצור את התפתחות המחלה ולשמור על תוצאות הניתוח. כאשר מדובר בדיכוי של דקאפפטיל ניתן לקבל עד שש זריקות ברצף, אך כאשר הדיכוי הוא מסוג גלולות ניתן להיות ברצף ללא כל חשש מפגיעה, להפך כבר הוכח שמבחינה סטטיסטית הסיכויים של אישה להרות לאחר דיכוי ממושך גבוהים יותר מאשר ללא דיכוי. 2.איכות הביציות עלולה להפגע מהאנדומטריוזיס ולכן טוב שתהיי בדיכוי. כיום אין טכניקה להקפאת ביציות אלא להקפאת ביציות מופרות (עוברים) בלבד. שיהיה בהצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה

למעלה