אנדומטריוזיס ו IVF

מינה29

New member
אנדומטריוזיס ו IVF

היי בנות, אז גם אני הגעתי לשלב הזה. עברתי מחזור אחד שנכשל, כנראה בשל איכות עוברים ירודה (למרות שלבעלי יש זרע תקין). רציתי לשאול מנסיונכן, האם בד"כ איכות העוברים או הביציות נמוכה כשהמלחה פעילה? מה סיכויי הצלחה? כיצד הטיפולים משפיעים על המחלה? אפשר לנסות מספר מחזורים מבלי "לשלם" מחיר כבד של החמרה במחלה? כל אינפורמציה בנושא תבורך. בתודה מראש,

ר ו מ י ה

New member
מצטערת על השלילי ../images/Emo201.gif

עברת מחזור אחד של IVF , מחזור שרוב הרופאים מגדירים כ"ניסויי וטעייה" ולכן עוד מוקדם לדבר על איכות הביציות למרות שאין לשלול קשר למחלה. ישנה סברה כי הרעלנים הפעילים בגוף עלולים להזיק לאיכות הביציות, אך הרבה פעמים שינוי של פרוטוקול טיפולים מביא לשיפור האיכות. לשאלתך הורמונים אינם מיטיבים עם המחלה ולכן מומלץ להיות בדיכוי בין מחזורי הטיפול ולהיות מטופלת אצל רופא הבקיא במחלה. חיבוק גדול ומקווה שב-IVF השני תבשרי לנו על הצלחת הטיפול

היי מינה../images/Emo24.gif

קודם כל מצטערת לשמוע שהטיפול הראשון נכשל...
מחזיקה לך אצבעות שהטיפול הבא יהיה המנצח!
למה את אומרת - "כנראה בשל איכות עוברים ירודה?" האם אמרו לך את זה? אצל מי את מטופלת? האם יש לך מוקפאים? בהצלחה בהמשך

../images/Emo201.gif מינה, עצובה איתך!

גם אצלי תמיד אמרו שהאיכות ביציות ירודה, למרות שבד"כ יצאו לי עוברים מצויינים, לדברי הרופאים.. זה כיוון שמהכמות (המטעה יחסית ששואבים) נשארים עוד פחות ביציות.. כך שאף פעם אין לי מוקפאים, מחזירים לי בין 1 ל- 3 עוברים. לי נראה שהאיכות אכן ירודה, כיוון שתמיד העוברים "מצוינים", אך אף פעם לא נקלט הריון. לא יודעת עדיין יותר מזה. לגבי מחזורים, אני דוגמא ל(כנראה) טעות. עשיתי את כל המחזורי טיפולים שלי ללא דיכויים ארוכים, כל חודש המשכתי לקבל מחזור כרגיל, לדעתי החמרתי עם המחלה (למרות שאף פעם לא בדקתי זאת). כיום זאת פעם ראשונה (לאחר הבנה והפנמה בזכות הפורום הנפלא הזה) שאני עושה טיפול לאחר דיכוי ארוך של 3 חודשים. מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך

yaelma1

New member
מצטערת על השלילי!

מקווה בשבילך שזה השלילי הראשון והאחרון ושהטיפול הבא יהיה המנצח. אצלי בטיפולים אמרו לי שגם כמות הביציות ואיכותן מושפעות מהאנדו` אבל אני לא רופאה וכל מקרה לגופו אז תבררי את זה יותר לעומק עם הרופא המטפל.

מינה29

New member
תודה לכן

תודה על התגובות ותודה על התמיכה. לגבי איכות עוברים ירודה, זה מה שנאמר לי על ידי אחד הרופאים. לגבי מוקפאים, למרות שהיו 8 עוברים נאמר לי כי לא הקפיאו מאחר ולא היתה תרבית, אינני יודעת אם מדובר בפשלה של הבי"ח מאחר ולא הודיעו לי שלא הוקפאו אלא שפשוט זו הפרוצדורה של ההקפאה. המשקל לאיכות העוברים זה אחד הדברים הקשים לי בכל העסק הזה, כשניסינו ספונטני אז לכאורה הסיכויים נראו טובים מצד הרופא המטפל, היות ולי אין בעיות ביוץ ולבעלי אין בעית זרע פרט כמובן לאנדומטריוזיס, אך בטיפולים פתאם התברר שגם עם 27 ביציות שנשאבו וזרע טוב זה לא הספיק. האם לדעתכן יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי להגדיל את הסיכויים להצלחה או שפשוט להמשיך לקוות ולצפות לטוב?

ר ו מ י ה

New member
תמיד לקוות לטוב

27 ביציות שנשאבו הן נתון מעודד, לא תמיד ישנן כ"כ הרבה ביציות לנשים עם אנדו'. יחד עם זאת, הרבה פעמים הכמות באה על חשבון האיכות ולכן יש לשקול הפחתה של ההורמונים במהלך הטיפול. חשוב שתדברי עם הרופא המטפל ותשמעי מה הוא מתכוון לשנות בפרוטוקול הבא. אני מבינה את התסכול והכאב מהתוצאה השלילית, אך גם אצל זוגות שהכל תקין הסיכוי להריון בחודש נתון לא עובר את ה-25% . אני יודעת שהרבה נשים רואות ב-IVF פתרון קסם שיביא את ההריון המיוחל כבר בטיפול הראשון ולכן כאשר מתבשרים על שלילי הייאוש הוא רב. לפעמיים (בד"כ) צריך יותר מטיפול אחד כדי להרות ב-IVF ואני תקווה שתורך יגיע במהרה
אין לי ספק שלאור "ניסוי הכלים" שנעשה בטיפול הנוכחי נלמדו דברים חדשים על התגובה של גופך והפרוטוקול הבא יותאם עבורך. רבות מאיתנו עברו מס' טיפולים עד שהגיע ההריון ולכן באמת מוקדם לומר נואש. מאחלת לך מכל הלב שהטיפול הבא יהיה הטיפול המנצח

טשומפי

New member
מינה יקרה

שולחת לך חיבוקים... השליליים האלו אכן מרסקים והשלילי הראשון הוא הקשה מכולם. רומיה ענתה לך וכתבה את כל מה שהייתי יכולה להעלות בדעתי להגיד (ניסוי וטעיה, הפחתת זקיקים לשם שיפור איכות...) אז כל מה שנשאר לי לאחל לך הוא שהשלילי הזה יהיה השלילי האחרון. קחי את הזמן להתאבל ולאגור כוחות. בהצלחה טשומפי.

מצטערת לשמוע ../images/Emo201.gif

מצטרפת לקודומתיי ורק מוסיפה שעל כל אחת הטיפולים משפיעים אחרת. כל אחת משלמת "מחיר" אחר מבחינת החמרה במצב במסגרת הטיפולים. כל אחת מוכנה לספוג מחיר אחר עד שתקבל החלטה זו או אחרת. אני מאחלת לך הרבה הצלחה

למעלה