אנגלית... WTF???

SHARON 103

New member
אנגלית... WTF???

אני חייב לציין שאני לא תותח באנגלית בלשון המעטה... בעיקר בגלל שיש לי אוצר מילים לא רב. אז אני לומד מילים , קורא ספר אבל עדיין זה לא זה. מה אתם אומרים? שיפור משמעותי באנגלית זה דבר אפשרי בחודשיים? (ניגש לאפריל) ועוד משהו, איך ניגשים ל restatements בצורה נכונה? מה השיטה? (שמעתי שהמכונים מלמדים דרכים שונות... ואני לומד לבד אז אני אשמח לקבל עצות מכם). תודה לכולם!

a1b2c3333

New member
אהלן!

אפשר להשתפר באנגלית בחודשיים. ברור.אני לא יודעת עד כמה משמעותי, אבל בהחלט אפשר להשתפר. אם אתה קורא ספר,זה כבר טוב-זה אמור לשפר את מהירות הקריאה שלך.אוצ"מ אפשר בהחלט להגדיל בחודשיים. שמעתי שהמילון של גבע באנגלית הוא תותחי ועוזר.תלמד קבוצת מילים בכל יום,ותעשה חזרה על מה שכבר למדת יום קודם בכדי שלא תשכח. בקשר לניסוח מחדש- גם אם אין לך אוצ"מ בשמים אפשר להצליח בשאלות האלה, כי בסה"כ מדובר במשפטים ששינו את הסדר שלהם,ככה שהמשמעות שלהם נשארת אותה משמעות.לפעמים אתה יכול לראות מה הנושא,נשוא,לוואי וכו' במשפט, ותראה שלפעמים שינו אותו בצורה לא נכונה, שמו את המושא בתור נושא,וההיפך..וכו'..אם מוסיפים לך מידע חדש באפשרויות במשפט, שלא נתנו לך את המידע הזה במשפט המקורי-אתה יכול לפסול ישר.לפעמים אפשר להבין מהטון של המשפט המקורי, באיזה נימה הוא נאמר, וככה לפסול תשובות, שלא תואמות את הנימה של המשפט המקורי.

nills1

New member
שיפור אנגלית

אהלן. כן, אפשר לשפר אנגלית בחודשיים. הדבר דורש מאמץ רב והתמדה, אבל בהחלט אפשרי. יש כמובן לקחת בחשבון שההתקדמות היא לא בהכרח עד למקסימום. מי שמתחיל מאנגלית מאד מאד נמוכה יתקשה בד"כ להגיע עד לפטור, אבל הוא יכול בכ"ז לעלות רמה או שתיים. בגדול אתה עושה את הדברים הנכונים, אתה צריך רק לוודא שאתה עושה אותם נכון. בבלוג שלי יש רשימה לגבי שיפור אנגלית, אני ממליץ לך לקרוא אותה בעיון. כתובת הרשימה: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=875211 בהצלחה! אופיר

HawkEmpire

New member
אחד הדברים

שאותנו לימדו שמעוד עוזר לי בריסטייטמנטס, ביחוד הראשונים, זה האיסור על הוספת מידע. כלומר, אם במשפט המקורי לא נאמרה עובדה, התשובה הנכונה לא יכולה לכלול את העובדה הזו. שים לב, לעומת זאת, שמותר לתשובה הנכונה להיות משפט ש -מחסיר- מידע, כלומר, שלא אומר משהו שנאמר במשפט המקורי. עוד הדגשה היא שהמשפט הנכון כן יכול להשתמש במשהו שהוא "ידע כללי", כלומר "ירושלים" ו "בירת ישראל" זה לא תוספת מידע בגלל שזה אמור להיות ברור. בהצלחה!

הנה דרכים לפתרון שאלות ../images/Emo26.gif

אני אתן הצצה למה שלמדתי בלחמן בשיעור הראשון לימדו אותנו נחרצות והעקרון היה אם יש נחרצות במשפט המקורי אז חובה שתהיה מילה נחרצת בתשובה ועל כן היינו פוסלים תשובות שאין בהן נחרצות ( חובה לשנן מילות נחרצות וזה לא כלכך קשה) שיעור שני היה על הנחות : אם יש מילת הנחה במשפט המקורי אז גם בתשובה חייבת להופיע מילת הנחה ואין לשכוח מילות קישור שזה לדעתי היה הנושא הקשה ביותר ועדיין לא מסתדרת איתו : מילות קישור מחולקות למשפחות ולכן אם מופיעה מילת קישור ממשפחה מסוימת אז בתשובה צריכה להופיע מילת קישור מאותה משפחה ואם לא אז פוסלים זה לגבי חלק מהדרכים מקווה שעזרתי
זה יראה מוזר שאני כותבת את הדרכים אבל קורסי פסיכומטרי גוזלים כסף ועל כן צריך לשתף את האחרים במה שיש לנו זו היא השקפת עולמי

HawkEmpire

New member
מילים כמו

Definitely, only וכו'. הכוונה היא, אם כתוב Is Definitely the luckiest התשובה הנכונה לא תכלול הסתייגות כמו Most people agree she is the luckiest ולהפך - משפט מקורי מסוייג לא יגרור תשובה נחרצת.

idanhav

New member
מה זה נחרצות שאלת

נחרצות זה דרכם של לחמן לבלבל לתלמיד את השכל ולסבך את השאלה וההתעסקות בה RESTATEMENTS זה נושא מעולה שאפשר לפתור במינימום אנגלית ולא צריך את כל הקשקשת מסביב. בוז לנחרצות (לא סתם אומר) יום טוב

a1b2c3333

New member
מסכימה, אמנם לא למדתי בלחמן

אבל..ממה שהבנתי שזה אומר-זאת באמת התפלספות יתר, ונסיון למצוא טריקים בנושא הריסטייטמנט. אז זהו...שאין טריקים! וריסטייטמנטים זה לא כזה בעיה, גם אם אין אוצ"מ כזה בשמים-אפשר להצליח בשאלות האלה, כשמבינים את הקשר-מי הנושא במשפט? מה מדובר עליו? וכו' וכו'....

QAF Fan Block

New member
זאת שיטה ממש ממש דפוקה שסותרת

את עצמה! אני הייתי בשיעור הראשון וממש התלהבתי מנושא הנחרצות, וחשבתי באמת שזה ממש יחסוך בזמן. כשהגעתי לתרגול שעורי הבית בנושא ראיתי כמה זה בולשיט. דבר ראשון זה ממש לא חוסך (לי לפחות) זמן. דבר שני ויותר חשוב הוא שגם עפ"י התשובות יש שאלות שלא ניתן לפסול עפ"י נחרצות כי גם אם בשאלה יש נחרצות ובתשובה אין אז זה יכול להיות נכון. ובגלל זה ויתרתי על השיטה.

SHARON 103

New member
אם ככה, איך את פותרת את החלק הזה?

כי לפי מה שהבנתי אמורות להיות כמה טכניקות בודדות שמפשטות את התהליך.... מה את עושה כדי להתגבר על חוסר ריכוז , שכחה, בילבול וכו'?? תודה

QAF Fan Block

New member
המממ... אין לי פתרון זהב

אני פשוט קוראת ומוצאת... אבל באמת באמת באמת שאין להסתמך על השיטה של לחמן בנחרצות!!! ניסיתי לעבוד על פי זה וזה לא 100% נכון. כל כך פתטי שהם סותרים את השיטות של עצמם

Telperion

New member
דעתי

יהיה לך קשה לעשות שיפור משמעותי בחודשיים, אבל עדיין אפשר לעשות שיפור. מעבר ללקרוא ספרים ולשפר אוצר מילים, אפשר לעשות כל דבר שמתקשר לאנגלית. זאת שפה וככל שתעשה יותר דברים שקשורים אליה, ככה האנגלית שלך תשתפר. אתה יכול לקרוא מאמרים, עיתונים, אינטרנט, ופשוט להקיף את עצמך באנגלית, כדי "לספוג" את השפה כמה שאפשר. בקשר ל-Restatments, אין טריקים מיוחדים, אם האנגלית שלך טובה תדע, אם לא אף פעם לא תוכל להיות בטוח. לגבי פסילת תשובות ע"פ מילות נחרצות וכו' אני לא חושב שהייתי סומך על זה. פשוט תתמקד בלהבין את הרעיון המרכזי במשפט, ולחפש משפט עם אותו רעיון מרכזי.

למעלה