אנגלית שפה שניה

אצילה 555

New member
אנגלית שפה שניה

שלום הנני ישראלית ולמדתי לפני כמה שנים הוראת אנגלית לגילאי יסודי וחטיבה (כרגע אינני מלמדת בבית ספר) יש לי תאומים בני שנה וחצי שאיתם דברתי אנגלית מהיום הראשון כולל שירים וסיפורים והם מבינים אנגלית
לאחד מהם יש עיכוב שפתי והיום חזרנו מהרופא להתפתחות הילד ששלל בתוקף שאמשיך לדבר אנגלית..הרי אינני אמריקאית וזה לא שפת אם שלי לטענתו..האם הוא צודק? לוותר על האנגלית ולדבר רק עברית?

סתם מבקרת

Active member
לטובת התפתחותו התקינה של ילדך עדיף שתתייעצי עם אנשי מקצוע

שמבינים בהתפתחות הילד ועיכוב שפתי ולא באנשים אנונימיים, בפורום שעניינו לימודי אנגלית.
אני די משוכנעת שאף איש מקצוע רציני לא ייעץ בהתכתבות אינטרנטית בלי לראות את הילד ולהבין מה הבעיה.

Sharoman

New member
רופאים אמנם אנשי מקצוע אבל

רופא להתפתחות הילד בודק תהליכים פיזיולוגיים, ומאשר שלילד אין בעיה התפתחותית.
מחקרים רבים מראים לנו שילדים שלומדים 2 שפות במקביל זוכרים כמות דומה מאוד של מילים בשתי השפות יחד כמו ילדים באותם גילאיים שלומדים רק שפה אחת.
כלומר, ילד יזכור 30-50 מילים בסה"כ בין אם לומד שפה אחת או שתי שפות יחד.
השאלה היא למה את מתכוונת ב"עיכוב שפתי" ואיך הוא נבדל מהילד השני?
דבר נוס, שחשוב לזכור שילדים רק מתחילים לדבר בגילאים האלו ולרוב, גם אם מדובר באחים תאומים שגדלים באותו בית ובאותם תנאים ההתפתחות שלהם עשויה להיות מעט שוננה (או לפחות לא אותו הדבר) בשלבים ההתחלתיים אבל מהר מאוד הם מדביקים את הקצב (הרי גם ללכת הם לא התחילו יחד, נכון?)

*חשוב לי (מאוד!) לציין שאני אמנם סטונדט לבלשנות ויש לי מעט ידע בנושא, אבל איני מומחה!
אם תרצי תוכלי בכל זאת לענות על השאלות ששאלתי כאן כדי לחדד את הנושא (אוכל גם להתייעץ עם הפרופסורים שלי במקביל ולספק המלצה למטפל בפרטי אם תרצי), או שתוכלי לפנות, אפילו דרך קופת חולים, לאיש מקצוע כמו קלינאי תקשורת או כל דבר בסגנון.

מצטרף לדעת קודמיי,

שמוטב להתייעץ באנשי מקצוע.
החוויה האישית שלי היא שלילדים אין בעיה לקלוט שתי שפות במקביל (אנחנו מגדלים שני ילדים בארץ דוברת-אנגלית, הם שומעים עברית בבית ואנגלית "בחוץ" ואין להם שום בעיה עם זה), אבל ייתכן שעיכוב שפתי מכניס מורכבות לעניין.
במבט שטחי הייתי נוטה להיזהר מלקבל את עצת הרופא שלך, אבל כאמור, אני לא מומחה ולא מכיר את הנושא מספיק טוב. גשי לשמוע דעות נוספות - וכמובן, בהצלחה לך ולילדייך

למעלה