אנגלית כשפת אם

Motikeren

New member
אנגלית כשפת אם

שלום לכולם
אשמח לקבל תגובות מקצועיות ואובייקטיביות עדיף מבעלי נסיון.
התחלתי לימודי תואר ואני מעוניין בע״ה בתום הלימודים לעשות תואר שני בחו״ל.
מעוניין לדעת איך לשפר את האנגלית (שהיא ברמה גבוהה - מבחן אמיר״ם 116) ולהגיע לרמה של שפת אם או הכי קרוב לכך ( לצורך לימודי התואר בחו״ל ובכלל)
האם קורס באחד מבתי הספר לשפות בארץ, ייתן לי מענה לצורך זה?
מעבר לכך, מה אני יכול לעשות באופן עצמאי ע״מ לשפר את הרמה?

תודה מראש לעונים

מצטרף לדעת קודמי,

"שפת-אם" כשמה כן היא - השפה שעימה נולדים ושומעים בבית מגיל אפס. אבל האמת היא שזה מונח כמעט חסר משמעות; אני מכיר דוברי אנגלית מלידה שלא יכולים להוציא משפט נורמלי מהפה (שלא לדבר על כתיבה) ומכיר אנשים שרכשו את האנגלית שלהם בגיל מבוגר ויכולים להתנסח ברהיטות עילאית. בקיצור - אל דאגה.
&nbsp
כדי לשפר אנגלית מהר וטוב ככל האפשר, השיטה הטובה ביותר היא לחיות בארץ דוברת אנגלית ולשהות בחברת אנשים דוברי אנגלית. אם אין לך אפשרות לעשות כן במהלך הזמן הקרוב, נסה את "שיטת השבלול" (http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=740&MessageId=87763829)
או אולי באמת תיקח שיעורים (ממש לא משנה איפה). בכל מקרה, מה שבאמת משנה איננו רמת ההוראה או הטכניקה, אלא כמות הזמן שתשקיע. בלימוד שפה לעומק אין קיצורי-דרך ואין שיטות קסם.
&nbsp
דיסקליימר: הכותב, נולד בישראל להורים דוברי עברית, מיצה את לימודי האנגלית הרשמיים שלו בכיתה ג', חי מזה למעלה מעשור בארץ דוברת אנגלית, ועוסק לפרנסתו בכתיבה ועריכה באנגלית לקהל דוברי אנגלית, ובתיקון שגיאות באנגלית לאנשים ששפת אימם אנגלית, למרות שעד היום אין לו מושג מה זה adverb או present continuous.

למעלה