אנברל - ההתחלה...

• פותח הנושא KaZaA
  • פורסם בתאריך

KaZaA

New member
אנברל - ההתחלה...

ובכן לאחר תקופה ארוכה - סוף סוף התחלתי את הטיפול באנברל. חשוב לציין את כל המכשולים הבירוקרטיים לקבלת התרופה הזו - גם לאחר שהרופא השתכנע שזה הטיפול המתאים, היה צריך לשכנע את הקופה וגם לבצע בדיקות מנטו לבדיקת נוגדני שחפת. מה שחשוב לציין זה שכבר הגעתי עם המרשם לבית המרקחת של קופת החולים (וכמובן צריך לדאוג להזמין את התרופה שכן הם לא תמיד מחזיקים אותה במלאי) אשתי נדרשה לשלם 1200 ש"ח. רק שציינתי שאני לוקח את התרופה באופן כרוני, היא נגשה למזכירות הקופה ואחרי פקס מהרופא קיבלה אישור והמחיר ירד לסביבות ה-200 ש"ח - לכן חשוב לזכור זאת. לגבי התרופה עצמה - נטילת התרופה היא באמצעות זריקה - הערכה היא די מסובכת לתפעול אבל אני מקווה שאצליח להשתלט עליה. לדוגמא היום השתחרר לי המחבר בין המזרק (לפני שמרכיבים עליו את המחט) ובין הבקבוק - כל העניין הוא עדין וסיבוב לכיוון הלא נכון או באמצעות המזרק ולא המתאם יכול לשחרר את כל העניין. בכל אופן התוצאות לגבי הפסוריאזיס עדיין לא ניכרות דיין, האיזור הנגוע קצת רגוע (יחסית לתקופה לאחר שהפסקתי עם המטרוטקסט) אבל אני מצפה לשיפור ושומר על אופטימיות. אני אדאג לדווח לכם - וזאת כדי להוריד קצת את המיסתוריות מאחורי הטיפול הזה. בינתיים חג פסח שמח לכולם.

B0b Dylan

New member
ההתחלה...

שיהיה במזל טוב, האם קיבלת את התרופה בעקבות פסוריאזיס חמור או בעקבות דלקת מפרקים ? או במילים אחרות איזה רופא רשם לך את המרשם :) אני עצמי לוקח מטאוטרסט בערך שנה רצוף, בעקבות דלקת מפרקים, רציתי לדעת האם לוקחים מהתרופה הזאת הפסקה מידי פעם... כמה שנים אפשר לקחת אותה רצוף ? נאמר לי על ידי הרופאה שלי שמינון גבוה לא עובר את ה 20 מילגרם בשבוע, באיזה מינון אתה קיבלת את המטרוטקסט לפניי שהחליטו להעביר אותך לאנברל ? תודה ושיהיה בכיף

KaZaA

New member
תשובות

1. פרקים - ראומטלוג 2. הפסקתי לקחת מטרוטקסט לאחר שהודעתי לרואמטולוג שבכוונתי להוליד ילדים וקיים סיכון בלקיחת מטרוטקסט 3. הזרקתי אביטרקסט במשך 3 חודשים.

זהב 21

New member
בהצלחה

יש כאן הרבה חברים שלוקחים/לקחו אנברל בעבר, ותוכל להתייעץ איתם לגבי ההזרקה. אני זוכרת שקראתי כאן על מישהי שבבית חולים הזריקו לה האחיות בטעות ומחוסר מידע, רק את 1 החומרים בערכה...והיא לא הבינה למה הזריקה לא משפיעה...ושאתה יכול להזמין את נציגת החברה הביתה שתסביר לך איך להזריק. תעשה חיפוש פה של הודעות בפורום, ותמצא את כל ההודעות. חבל מאוד שחברת אנברל/הומירה לא מייבאות לישראל !!! את הערכה להזרקה עצמית שיש בחו"ל - זו ערכה של מזרק ללא מחט גלויה (כמו מזרק של סכרת), שהחומר כבר מוכן בתוכו ולא צריך לערבב כל מיני חומרים/בקבוקים. (באתרי אינטרנט של 2 החברות בחו"ל יש אפילו סרטון שמסביר איך להזריק). צריך לפנות ולבדוק מתי המזרק הזה יגיע לישראל ? בזריקת הומירה זה יותר פשוט - זריקה 1 כל שבועיים, והמזרק כבר מוכן ולא צריך לערבב כלום - אבל החומר שורף רצח !!! עצות ממדריכת החברה להזרקה פחות כואבת : להשאיר את הזריקה מחוץ למקרר למשך 30 דקות להזריק לאט מאוד !!! להקפיא את המקום לפני ההזרקה עם קוביית קרח לכמה דקות בהצלחה

אנברל בהזרקה ללא מחט

ככל הנראה יש ליבואן מלאי שהוא מחכה לגמור ואז יתחילו לשווק את הערכה החדשה

זהב 21

New member
יש לאנברל 3 סוגים בחו"ל

1. זו שקיימת בישראל - שצריך לערבב 2 חומרים. 2. זריקה מוכנה (כמו זו של הומירה) - עדיין לא משווקת בישראל 3. זריקה בעט ללא מחט - לא מיובאת לישראל באנברל - אמרו שהם "חושבים" לייבא את הזריקה המוכנה (כמו של הומירה) לישראל. בהומירה - עומדים לייבא את הזריקה בעט ללא מחט. התחרות בין החברות רק תעזור להזרקה בעט ללא מחט - להגיע מהר יותר לישראל נחייה ונראה. חג שמח ובריאות

danistar

New member
בהצלחה קאזה (-:

אני מקווה שזה יעזור למצבך להשתפר . ויש לך על מה להתעודד , אחרי שראיתי גלעד ישינו המשותף לפני ואחרי האנברל , יש מקום לאופטימיות ( וכמו כל אחד שזהיר נאמר : אופטימיות זהירה) .

איילה42

New member
אנברל

קודם כל שיהיה לך בהצלחה בטפולים. אני רוצה לשתף מעט במה שעבר עלי עם האנברל. גם אני קבלתי את האישור בעקבות פסוריאזיס קשה ודלקת פרקים פעילה מאד ואחרי אשפוז בבילינסון. כשהגעתי לבית המרקחת בסניף שלי בקופת חולים כללית נאמר לי ע"י הרוקחת שההשתתפות שלי תהיה 1800 ש"ח הסכמתי בלית ברירה וכשהגעתי לקבל את התרופה נדרשתי לשלם רק 715 ש"ח. לעצם הטפול, הזרקתי (גם אני הסתבכתי, אבל איכשהו יצאתי מזה בכבוד)בס"ה 12 זריקות במשך 3 שבועות וכבר אז חל שיפור ניכר במצבי, אלא מה שהתחלתי לסבול מכל מיני תופעות כגון שלשולים והתקררות בדרכי הנשימה העליונות עד להרגשת חנק ובעקר בזמן שכיבה במיטה. כמובן שדווחתי על כך לרופאת העור והורו לי להפסיק מיד את הטפול. מאז ההתקררות והחנק עברו אבל ענין הקיבה לא הסתדר ממש עדיין. למעשה, לא ניתן להגיד בוודאות שאלה תופעות לואי של האנברל אבל נזהרים ונמנעים כרגע מלחזור לטפול וכמובן שהכל חוזר חלילה, כאבי הפרקים חוזרים וגם הפסוריאזיס מתחיל לחגוג. מקוה ומאחלת לך שאצלך הכל ילך חלק ולא יהיו תקלות בדרך... חג שמח ורפואה שלמה.

פנטה10

New member
אנברל

מה את מקבלת עכשיו? לי האנברל מאוד עזר אבל אני חייבת להגיד שזה לקח קצת זמן וכן היו כל מיני תחושות ומיחושים שחשבתי שקשורים לאנברל אבל המצב שלי היה כל כך רע שהתעקשתי והיום אני בלי הטיפול ונקייה לגמרי כבר 2 חודשים. ברגע שיצוץ משהו אני חוזרת לאנברל

אנברל וים המלח

שלום לכולם אני משתמש כרגע באנברל כבר חודש ויש שיפור ממש טוב במצב אבל עדיין לא מושלם. מישהו יודע אם יורדים לים המלח בנוסף לאנברל מקבלים החזר כרגיל מקופת החולים.

danistar

New member
קופות החולים לא צריכות שיהיה כתוב

הן עושות מה שבא להן .

למעלה