אנברי המתוסכל

מטרניך

New member
אנברי המתוסכל

הימים עוברים, הינה עברו כבר 40 ימי האבל על מות אדונו, והוא עדיין לא הסתגל למציאות החדשה. עברו הימים שבהם הוא יכול היה לעלות לרגל לראיסו ולצחצח את נעליו כל פעם כשעלה הרצון מלפניו. למנהיגים החדשים אין שום צורך בו ובמשחקי החנופה שלו עם הראיס המת. לאבו מאזן ואבו עלא אין זמן ועניין בזקן הטרחן והנלעג המתרוצץ בין הרגליים עם חולצתו השחורה והסיכות עם הדגלים הנעוצות בדש, ולצידו צמד הליצנים הקבוע בדמותם של לטיף דורי וה'היסטוריון' תדי כץ. חוץ מזה אבו מאזן לא שכח לו את העלבונות שהטיח בו בתור הכלב הנובח של ערפאת, כאשר תאר אותו כמשת"פ של אמריקה וישראל והשווה אותו לחמיד קרזאי האפגני ולתומכי ארה"ב בעיראק. עכשו לא נותר לו אלא להוציא את תסכולו בהגנה על 'כבוד' נבלת אדונו הקבורה במוקטעה, שאותה כ"כ אהב. רק עד חלקת הקבר יותר לו להתקרב - מנגד יראה את המוקטעה ואת המרפסת שעליה אהב להצטלם, ואליה לא יבוא.

surfEU

New member
בדר"כ אני לא מסכים עם מר אבנרי

דעותיו ודרך התנהגותו של אורי אבנרי בדרך כלל, שונות בתכלית השינוי מדעותי. אבל מקריאת מאמרו (בקישור של מטרניך), אני חייב לציין שאני רואה הרבה דברים הגיוניים (בעיקר במוסר השכל) ז"א לא תהיה הפסקת אלימות עד שלא תהיה תקווה לתהליך מדיני, אחד לא יהיה בלי השני מומלץ לקרוא את המאמר נ.ב. אני מקווה שמובן ממה שכבר ציינתי בתחילת תגובתי שבדר"כ אני לא מסכים עם דעותיו ודרך התנהגותו של מר אבנרי (במיוחד כלפי רב-המרצחים ערפאת)

אבל הטירור קפץ מדריגה בכל תקוה

איך בדיוק אתה מסביר את העובדה שהטירור קפץ מדריגה בכל פעם שהציעו לפלשתינים את התקווה שאתה מבקש להציע להם פעם שלישית? הרי באוסלו הציעו בשלבים מה שהשמאל מבקש להציע כיום, ובטאבה הציעו להחזיר זאת בהסדר אחד, ובכל הבלגה ובכל יוזמת חוץ. אז מאיפה האופטימיות הזו,על סמך מה בדיוק?... אני מאוד מקווה שלא על סמך מה שאבו מאזן אומר בתקשורת הזרה או הישראלית כי לעמו הוא אומר בדיוק את ההיפך, שם הוא נצמד לקו של עראפת. התקשורת הזרה והישראלית בפרט משמשת ליחסי הציבור שלו, ממש כפי שהיא שמשה את עראפת, ברגותי, ונוסייבה... אם אתה רוצה לדעת למה מנהיג פלשתיני מתכוון, תעקוב אחר דבריו לעמו, והקו בתקשורת שם כי היא תקשורת מטעם...

Haemek

New member
תהליך מדיני היה, והופסק על ידי טרור

ברק ובן עמי וביילין דיברו ודיברו ודיברו ואנו קיבלנו אלימות וטירור מאין כמוהו. עכשיו, לאחר שהם נקטו במעשים שמעולם לא נראו אכזריים כמוהם ובכל זאת הם מפסידים, פתאום הם רוצים להפסיק את האלימות ודורשים מאיתנו "תקווה לתהליך מדיני". מי יתקע לידינו ששוב לא נזכה למנה גדושה של אלימות אם "התהליך המדיני" שוב לא ימצא חן בעיניהם? ולמה שניתן להם תהליך מדיני אם הם הכריזו מלחמה? אני טוען שצריך להכניע אותם עד עפר ואז נראה.

למעלה