אנא תתיחסו אלי!!!

אנא תתיחסו אלי!!!

ADD - בתי ספר בטורנטו?ו פר המודאגת ו עפ"י מידע שקיבלתי, הבנתי שיש בית/י ספר מיוחדים בטורונטו לילדים עם ADD .הייתי מעוניינת לדעת האם יש ישראלים אשר ילדיהם לומדים בבית ספר כזה, היכולים לתת לי אינפורמציה לגבי בתי הספר. יש לי שני ילדים (10,13) אשר צריכים להתחיל את לימודיהם בשנת הלימודים הבאה. תודה מראש לכל עזרה...

חינוך מיוחד

שלום אני לא יודעת על בתי ספר מיוחדים, אלא על כיתות מיוחדות ומשולבות של ילדים עם בעיות קשב, ריכוז ולמידה שקיימות כמעט בכל בית ספר ממלכתי בקנדה. שאלה לי : האם ילדיך זקוקים למסגרת מיוחדת (בית-ספר מיוחד)? או יכולים להשתלב במסגרת הרגילה? לנו היה נסיון עם בית הספר הרגיל , בו קיבלנו טיפול נפלא. והפניות לפסיכולוגים ומתן תרופות מתאימות.

בתשובה לשאלתך בתגובה

הילדים לומדים במסגרת רגילה בהחלט. כמובן במגבלות שלהם. הם מאובחנים כ - ADD ומטופלים בריטלין. ילדים מאד אנטלגנטים, לא מפרעים לאחרים לא אלימים. הקושי יותר שלהם עם עצמם, במיוחד כשהבעיה משולבת עם דיסלקציה.

תשובה

לפי תשובתך, הילדים שלך יכולים ללמוד במסגרת רגילה. בבתי הספר בקנדה יש פתיחות גדולה והבנה לילדים עם קשיי בריכוז ולמידה. את יכולה לפנות לכל בית ספר באיזור מגורייך ולדבר עם מורה, יועץ או פסיכולוג חינוכי לקבל עלוני הסברה ולשאול שאלות. לגבי קושי בשפה, גם לנושא הזה יש פתיחות מאחר וקנדה היא מדינת הגירה, ויש בה הרבה ילדים מהגרים, לכן יש עזרה לילדים שמגלים קושי.

למעלה