אנא, תגובתכם

chaynobody

New member
אנא, תגובתכם

ראיתי לאחרונה סרטון על בחור חמד שמתחתן עם בחירת לבו ושניהם בעלי מחלת ניוון שרירים (והוא גם הספיק לקבל סמיכה לרבנות), הסרטון ממש מרגש -
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-9450-66164,00.html
רציתי לשמוע דעותיכם המכובדים -
אני מסתכל על זה - לא מהפן האמוני-דתי (כמה שהקב"ה נחמד בלה בלה בלה...) אלא מהפן האנושי - מהיכולת שלנו כבני אדם להתגבר על קשיים ובכל זאת להגיע להישגים - זה אכן מרגש עד דמעות כמה אהבה היא דבר מיוחד!
מה אתם חושבים?

reאלי

New member
זה אכן מרגש...

ולא רק שזה לא מראה שהקב"ה נחמד אלא הפוך...

נכון שצורת ההסתכלות שלי היא לא כל כך בוגרת ברגע זה, אבל
כל מקום שיש בי זועק, לו יש אלוהים, למה לקחת אנשים עם יכולות כאלה ולכלוא אותם בגוף מוגבל...

ברור שהמאמינים יענו לי זה הנסיון שלהם, זו התכלית, הקב"ה לא מעמיד אדם בנסיון שהוא לא יכול לעמוד בו, ושאר פנינים כאלה...

אבל עדיין ברמה האנושית זה פשוט מזעזע. לו בני אנוש היו עושים כך, זו היתה אכזריות ממדרגה ראשונה, נאציזם... מה טוב ומה מיטיב באלוהים הזה...??

ושוב אני יודע שזו גישה פשטנית מדי, אבל בכל זאת היא זועקת....

לעומת זאת אם אין אלוהים וזה גורלם, והם הצליחו להתגבר עליו בכוחותיהם - כל הכבוד להם. ולכן זה כל כך מרגש ומדהים.

כי הם, הם ועוד אלפי כמותם, ההוכחה שאין אלוהים!!!

עזוב דת...

אני מלאת הערכה לאנשים שלא נכנעים לקשיים, שעושים מאמצים להשיג את מה שחשוב להם. אנשים שלמרות הכל לא מתבוססים ברחמים עצמיים אלא מתאמצים ועשים.

reאלי

New member
וזה מה שכתבתי...

לעומת זאת אם אין אלוהים וזה גורלם, והם הצליחו להתגבר עליו בכוחותיהם - כל הכבוד להם. ולכן זה כל כך מרגש ומדהים.

מעורר השראה

נ.ב. מחכה להזדמנות המתאימה בה תשרה עלי הרוח הרלוונטית הנחוצה מבחינתי כדי להציג את עצמי...

שלי8001

New member
אי אפשר להתעלם מהדת

היא משחקת כאן תפקיד חשוב
למה הם התחתנו? כדי לחיות ביחד בהיתר ולא באיסור
אם הם לא היו דתיים הם היו פשוט חיים ביחד בלי להתחתן
אבל אכן זה ממש מרגש וכל הכבוד להם על כוח הרצון

freeonly

New member
חתונה היא לא בהכרח מושג דתי

ובכלל, לא כל "טקס" הוא דתי, או שנכריז גם על הענקת המדליות באולימפיאדה כבעלת הקשר דתי...

חתונה היא סוג של "סמל" שבני זוג רבים תוסים כמעניק מעמד "רשמי" ליחסיהם, ותעיד כמות החתונות האזרחיות המתקיימות כיום :)

שלי8001

New member
נכון אבל זאת לא הייתה חתונה אזרחית

אלא דתית ובלעדיה הם לא היו חיים ביחד
סתם מעניין אותי כמה הנישואין האלו תופסים הוא לא אמר ברור הרי את מקודשת לי ועזרו לו לשים את הטבעת

freeonly

New member
אני מכיר לא-מאמינים רבים שמתחתנים בחתונה דתית

והסיבות העיקריות הן:
(א) זה מה שהמדינה (ישראל) כופה עלינו לעשות כדי שנישואין יוכרו "רשמית", למי שאין לו משאבים נוספים לעשות זאת בחו"ל;
(ב) לחץ של הקרובים והמכרים, שההתחשבות בהם (במיוחד בקרובים מאד) מהווה "ערך" חשוב למתחתנים;
(ג) הרגל של "רוב" שהפך דברים רבים ל"אוטומטיים" אצל רבים שאינם נוטים לשאול את עצמם יותר מדי שאלות.

שלי8001

New member
אבל השירשור לא על אלה שאתה מכיר

ניראה לך שהסיבות שכתבת רלוונטיות במקרה הזה?
במקרה הזה מדובר על אנשים דתיים שחולים בנוון שרירים נראה לך שמישהו לחץ עליהם להתחתן או שהם רגילים?
הם עשו את זה כי הם דתיים

freeonly

New member
אז למה השירשור הזה כאן?

ייתכן. בהודעה המקורית לא כתוב דבר לגבי היותם דתיים (לא הסתכלתי בלינק!!). בהודעה כתוב (ציטוט) "הספיק לקבל סמיכה לרבנות" - אני גם מכיר כמה חילוניים כאלה, ובגלל אופי הפורום הזה ניתן היה להבין שדווקא לא מדובר בדתיים - אחרת למה ההודעה הזאת כאן? זאת אומרת, מרגשת אכן, אבל מה השייכות לנושא הפורום?

למעלה