אנא עיזרו לי!!

HotGod

New member
אנא עיזרו לי!!

חברה שלי חזרה מטיול במזרח. היא (לא נעים לי להגיד) בלעה שם כמה סמים, לא שיש לי מושג אבל אם זה עשה טוב אז יאללה נסלח. היא גם מנסה איתי משהו כמו טנטרה וזה מביא לי את הסעיף. אין לי ראש לרוחניות כזו ובטח שלא לזיבולי שכל. היא חזרה לפני חודש ומאז היא דלוקה על יוגה טראנס-אטלנטית או משהו כזה והיא כל ערב פורסת שטיח בסלון ומשלבת רגלים (יש לה רגלים יפות) ואחרי כמה דקות של השמעת "הום הום" היא מתחילה לעשות קפיצות מוזרות. ניסיתי להבין מה זה הטראנסאוטופית הזו והיא הסבירה שאם מתמחים ממש טוב בזה אשר לרחף ואפילו לעוף. אז לפני שאני מעיף אותה מהעיניים שלי רציתי לברר אם יש כזה דבר?! היא עובדת עלי? אולי היא רומזת שהיא רוצה שנפרד?

אין קשר ליוגה

במחצית השניה של המאה העשרים נפוצה מאין אופנה פסאודו רוחנית במערב המתיימרת לייצג תרגולים כגון יוגה וטנטרה. מכיוון שאלו שהביאו את האופנה הזאת מטרתם למכור אותה לכמה שיותר אנשים ולא להפיץ ידע רוחני אוטנטי, הם לעיתים קרובות אומרים להם מה שהם רוצים לשמוע ומציגים בפניהם סוגים שונים של עינוגים עצמיים כגון סמים, אורגיות וכו' ומציגים זאת כ"יוגה" ו"טנטרה" כשבמקור אין כל קשר ולהפך. עוד דבר פופולארי באופנה זו היא שילוב מושגים יוגים בפילוסופיות מערביות מובהקות כגון אקזיסטנציאליזם וניהליזם. כלומר, אלו מציגים את ההגות המערבית המודרנית אליה אנו רגילים הדוגלת בחומרנות ואנוכיות ומשלבים בתוך ההסבר מילים כמו "קרמה", "בודהה", "סמסארה" וכו' על מנת לגרום לזה להישמע רוחני. כאמור, אין בין כל אלו כל קשר לדבר האמיתי.

b a d u l i n a

New member
תגיד,

בחורצ'יק, אתה בטוח שהיא לא הביאה חלק מהסמים ביחד אתה ארצה?...:) לא, אתה לא מתחיל לרחף באויר אחרי כמה חודשים של יוגה אולי כמה עשרות שנים במנזר טיבטי או משהו בסטייל, אבל בטח שלא שילובי רגלים על השטיח בסלון והשמעת הוםםם נ.ב. כל עוד חושבים כמה כיף יהיה לרחף אחרי היוגה לא עושים את היוגה נכון ובכלל לא מרחפים. לסיכום- מכרו לה בולשיט. חבל, עצוב, כואב- תשלימו עם זה. תעיףלה כמה כאפות (במובן המטאפורי, כמובן!) ותחזרו לשגרה הנחמדה:):) רק אהבה... אני

HotGod

New member
אז כן אפשר לרחף? לכמה זמן?

ואפשר לנצל את זה למרחקים גדולים? וכמה אנרגיה זה דורש?

b a d u l i n a

New member
למיטב ידיעתי

זה אפשרי, אבל במקרים מאוד נדירים, אצל אנשים שהקדישו את כל חייהם לרוחניות, כגון נזירים. הריחוף למיטב ידיעתי התבצע עד כה בכל ההיסטוריה לגובה מירבי של כחצי מטר מעל לפני האדמה, ועדיין לא ניסו לטוס בצורה הזו למרחקים
זה ביטוי גופני להתרוממות רוחנית...

ריחוף

כוחות מיסטיים, כגון ריחוף באוויר, אינם קשורים להתפתחות רוחנית ואינם צריכים לעניין את מי שמעוניין בהתפתחות רוחנית.

sovlanit

New member
שלום,

אין לי מושג לגבי יוגה/ריחוף/ וכו'. מה שברור לי זה ששיחה בינכם ח י י ב ת להתנהל. בשיחה יועלו הבהרות:"אני לא בקטע הרוחני" וכאלה.בקיצור-תיאום ציפיות. השאלה היא : כמה נכונות יש לך לנסות לשנות את עצמך -במקום את הצד האחר??? ולא נראה לי שיש מצידה רמז לפרידה...ההתלהבות שלה עדיין בעיצומה-והיא פשוט לא מודעת להשפעה של התנהגותה על הסביבה. אגב,אני אישית מעדיפה את המילה :להפרד במקום את הצירוף: להעיף מהעיניים. סה"כ מדובר באדם שיש עימו יחסים[ואולי עוד נותרה אהבה]-ולא מדובר בזבל... חיים טובים,ובהצלחה.

HotGod

New member
בוודאי שלא מדובר בזבל!

אחרת הייתי מעיף אותה מהעיניים עוד לפני הטיול למזרח

יוגי בר

New member
השטיח המעופף

היי לך. אז ככה: 1. ריחוף היא רוצה לרחף- תן לה להתעופף. רצונה כבודה. אלא מה? אין לזה שום קשר ליוגה. 2. המלצה חמה אל תמהר להתחמם להשיב ולהעיף.זה הכי קל. שחק אותה קול. לך לספריה וידאו, קח את הסרט אלדין ותראה לה את השטיח המעופף ותגלו ביחד את עקרונות הריחוף והתעופה. בקיצור: צא מזה עם חיוך. גדול. 3. טנטרה. כולם מדברים מתי מעט יודעים באמת מה איכפת לך? תן לה להראות לך. מי יודע אולי תגלה משהו חדש בסבבה? 3. הסעיף דחילקום, תאריך לו את הפתיל. אם הפתיל קצר זה נגמר עוד לפני שהתחלת לקלוט את הקומבינה. אז מה הקטע? שחרר חבל. בקיצור: תן לה גם חבל. לפעמים מי שטיפס על עץ גבוה ולא יודע איך לרדת, רק מחכה שיזרקו לו חבל כדי לרדת בשקט. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

siv30

New member
ריחוף הוא במובן המטאפורי של המילה

יוגה יכולה להפיק שלוות נפש עילאית ותחושת ריחוף. היא מאזנת את הנפש והגוף ולא פלא שרבים במזרח עוסקים בה. בעולם המערבי, ובמיוחד בארץ הקטנה שלנו, דווקא נדרשת שלוות נפש שהיוגה עשויה להקנות. אל תהיה שלילי, תזרום איתה, אולי תלכו יחד לקורס עם מדריך אז הדברים יהיו יותר אפקטיבים, יתכן שתגלה דברים מפתיעים על עצמך ועל החיים. בהצלחה.

i l a n m

New member
אל תקחי את זה קשה מדי...

תראי, זה בהחלט מצב קשה ואף משעשע למתבונן מהצד ( אנוכי ), הואיל ואני יכול להבין בדיוק על מה החברה מדברת.... הייתי בהודו לפני שנתיים, 5 חודשים. במהלכם התנסיתי בכל מיני חוויות, גם רוחניות. עשיתי קורס רייקיף יוגה ומדיטציות. לשאלתך: אז כן, יש בזה הרבה. ניתן אף להגדיר זאת דרך חיים. אמנם כשחיים את זה אי שם במזרח זה נראה אחרת. השאלה העיקרית היא מה החברה שלך בדיוק מנסה להשיג מפני שבלתי אפשרי ליישם דרך חיים אחת במקום אחר. והכוונה היא כמובן לארץ כי זה לא יכול ללכת. על כל פנים - לאט לאט זה יעבור לה... כשהיא תמצא עיסוק אחר

למעלה