אנא עזרו לי....

אלונהב

New member
אנא עזרו לי....

יש לנו בת בת חודש וחצי. אני מניקה אותה כל היום למעט ארחת חצות לערך שהיא תמ"ל. אתמול התעוררתי באמצע הלילה עם כאבי תופת בציץ שמאל (הקטנה עדיין ישנה)- הציץ היה גדוש וקשה בצורה מטורפת (אני ישנה עם חזיה על מנת שלא להרטיב את כל המיטה), דבר שלא קרה עד עכשיו בכלל. כשהיא התעוררה כשעתיים אחרי, האכלתי אותה מהציץ הבעייתיוגם במהלך היום הרביתי להאכיל ממנו- הכאבים נרגעו וגם הגודש המטורף, אך עדיין קצת כואב ואף קצת אדום הצד השמאלי של הציץ. במקלחת עיסיתי עם מים חמים בתקווה שזה ייעלם לגמרי והלילה החלטתי לישון ללא חזיה, אך אני פוחדת ללכת לישון ולקום עם כאבי תופת שוב. יש לכן מושג מדוע דבר כזה קרה? מה אני יכולה לעשות כדי להעלים את הכאב והאודם? המון תודה, אלונה

קרישראל

New member
נא לא להילחץ אבל

לנסות להימנע מכך בפעם הבאה... הפתרון הוא פשוט לשאוב חלב החוצה כשאת מרגישה גודש..אני ממש הייתי סוחטת ידנית את השד לתוך בקבוק והרי זה פלא במקום לתת לה תמ"ל כארוחת חצות את יכולה לתת לה ארוחה של חלב אם שאוב (סתם עצה, כמובן תעשי מה שטוב לך). אגב, תסמכי על הקטנה שאחרי ארוחה אחת היא כבר עשתה את העבודה. היא הרי המשאבה הטובה ביותר.. וחוץ מזה, הרבה מזל טוב...

קרישראל

New member
שימי לב גם

לא להגזים עם הנקה מצד אחד שהרי זה עלול לאותו צד לייצר הרבה יותר חלב מהצד השני... רצוי להקפיד על איזשהוא איזון.

אלונהב

New member
תודה על כל תשובותייך... אבל!!!

הציץ עדיין כואב בחלקו ועדיין אדמדם - האםזה ייעלם לאט לאט או שכדאי לי לעשות משהו, כמו לשים קצת כרוב?

אלונהב

New member
חוםאין לי.

אני מרגישה גוש בצד השמאלי של השד (היו יותר אתמול, אבל אחריהשאיבה בלילה ואחרי המקלחת החמה על הציץ זה קצת נרגע אך לא לגמרי). אתמול השד היה חם יותר בצורה משמעותית מהשד הימני, אבל עכשיו כמעט אותו דבר. למה?

1טלטלים

New member
הבנתי

לפי פרטים שנתת נשמע שהיו כמה סטימות בצינוריות החלב (גושים שהרגשת) בגלל שפעלת כפי שפעלת חלקן נפתרו וכנראה נשארה אחת עקשנית (גוש שנותר) ... מה עושים ? ממשיכים להניק ולעסות את הגולה תוך כדי הנקה ,חימום מקום ועיסוי,תנסי לעסות את הגוש כאלו את מנסה לפורר אותו,אני יודעת זה וכאב מאוד מאוד ולא נעים,נסי לעשות במקלחת תוך זרם שלמים חמים או למלא גיגית עם מים חמים ,לשים ציץ בגילי וקדימה ~לעסות,קומפרס חם לח גם עוזר וכמובן,להניק! אין צורך כלל לישון עם חזיה ~ דליפות: לפרוס מגבת עבה וענקית תחתייך וללכת לישון...טוענים ששינה על הבטן יכולה לגרום לסטימות,גם לבישת בגדים לוחצים מאוד... לנוח הרבה ~ תרגישי טוב,

אלונהב

New member
תודה רבהרבה רבה רבה

יטופל ואעדכן ב"ה עם ההעילמות הסופית...

אלונהב

New member
הי טלטלים

רציתי להודות לך על העזרה והתמיכה, כשחשבתי שמה שנותר לי הוא להגיע לאיזה רופא וכבר נהיו לי סרטים בראש שחבל על הזמן... האודם נעלם מהציץ, הגוש כמעט שנעלם בכלל ואני ממשיכה לעסות במקלחת. בלילות האחרונים ישנתי ללא חזיה- הבעיה היחידה היא כאני צריכה להרים את אריאלי לגרפס לאחר האוכל ואני רטובה ואז מתחילים לארגן מגבת על החולצה וכולי, כדי שאריאלי לא תירטב וזה נהיה סיפור... שוב תודה רבה, אלונה

אלונה יקרה

שינה עם חזייה אינה מומלצת וגם שינה על הבטן לא. שני דברים אלה יכולים לגרום לסתימת צינוריות חלב. אם הבעיה הינה דליפות, ממליצה לך לישון עם מגבת פרושה מתחתייך. מצטטת לך ממאמר של ד"ר נוימן על צינורית חסומה: צינורית חלב חסומה צינורית חלב חסומה כמעט תמיד תחלים באופן טבעי בתוך 24– 48 שעות מרגע התחלתה, גם ללא התערבות וטיפול. בזמן שהחסימה קיימת, התינוק עלול לגלות סימני אי נוחות בעת יניקה מהשד בו ישנה צינורית חסומה, זאת מכיוון שזרימת החלב בצד הזה תהיה איטית יותר, בשל לחץ על צינוריות חלב קרובות. טיפול בצינורית חלב חסומה: המשך ההנקה מהשד בו יש צינורית חסומה. ריקון האיזור החסום בשד בצורה טובה יותר. דרך אחת היא להיניק כך שסנטרו של התינוק "יפנה" לאיזור הנוקשה. כך אם צינורית החלב הסתומה נמצאת בחלק החיצוני/ תחתון של השד (שעה 4 בשעון מחוגים), תתאים תנוחת הפוטבול להנקה. עוד דרך להשיג ריקון טוב של השד הוא עיסוי איזור החסימה בעת ההנקה. הנחת קומפרס חם על האיזור הנוקשה (על ידי כרית חמה או בקבוק מים חמים. יש להזהר מכוויות כתוצאה מהנחת קומפרס חם מדי או לזמן ממושך מדי). מנוחה (לא תמיד קל לנוח, תוכלי לקחת את התינוק איתך למיטה). אם החסימה מלווה בהופעת שלפוחית קטנה בקצה הפטמה, ניתן לחורר את השלפוחית בעזרת מחט סטרילית. חממי באש מחט או סיכת תפירה, צנני את המחט ובקעי בעדינות את השלפוחית. אין צורך לחפור סביבה, רק לבקוע את ראש או צד השלפוחית. לעיתים ניתן יהיה לסחוט חומר דמוי משחת שיניים מן הצינורית, והחסימה תשתחרר מיד. ניתן גם לתת לתינוק לינוק והוא עשוי לשחרר את החסימה בעצמו. בקיעת השלפוחית תפחית את הכאבים בפטמה אפילו אם הצינורית לא נפתחה מיד. גשי לרופא אם אינך מסוגלת לבקוע את השלפוחית בעצמך. את המאמר המלא ניתן למצוא במיניקות, פורטל ההנקה החדש. מאמר על צינורית חלב חסומה

1טלטלים

New member
../images/Emo24.gifיופי~

אין בעד מה ...פורום זה קיים בשביל שתקבלי עזרה.תחזיקי מגבת נוספת בהשיג יד,טיפ קטן שעזר לי הרבה :ארגון "אי הנקה " ברחבי הבית ,מעין פינת הנקה :דאגתי שב"אי" תמיד יהיה שתיה,טלפון,חיתול,מגבת לכל מקרה שלא יבוא...

אלונהב

New member
יש לי רק בעיה אחת בנוגע לרעיון שלך

שהוא מדהים כשלעצמו... כרגע שיש אצלנו מישהו בבית, חוץ מבעלי או אמא שלי (מסימום איזו חברה), אני הולכת להניק בחדר שינה שלנו, אז האי הוא לא כ"כ אפקטיבי... שבוע נעים, אלונה

אמא דוש

New member
הי טלטלים

מכיוון שלי ולאלונה יש כנראה את אותה הבעיה (מקווה שבינתיים הבעיה נשארה רק אצלי), אני מצטרפת לשרשור שלכן... פעלתי כפי שיעצת לאלונה, ואכן הגוש מרגיש קטן יותר וקצת פחות כואב, וגם לא כואב לי יותר להרים את היד
המון תודה על העזרה !!!!!!!!!! יש לי כמה שאלות לגבי ההמשך: בינתיים אני נותנת לקטנטונת את הציץ הבעייתי, מחליפה לה חיתול ואז נותנת לה את השני. אחרי שהיא עוזבת את השד, אני סוחטת ידנית את מה שנשאר (גיליתי שזה יותר יעיל מהמשאבה שיש לי). האם זה עלול להשפיע על כמות החלב שלי? אני חוששת שבגלל הסחיטה יהיה יותר חלב. עוד לפני החסימה, הקטנה היתה מתחילה להשתעל פתאום באמצע ההנקה, וכשהיתי מוציאה את השד, הציצי עוד היה משפריץ בקשת. האם יש לי יותר מדי חלב או זרם חזק מדי של חלב? מה אפשר לעשות? דרך אגב - זה היה קורה בעיקר בציצי שכעת יש בו חסימה.

אמא דוש

New member
מקפיצה../images/Emo208.gif

אני חושבת שבאמת כמות החלב גדלה, כי עכשיו הקטנטונת לא מצליחה לרוקן את הציצי בסוך ההנקה. איך יוצאים מהמעגל הזה - מצד אחד, אם אני סוחטת אחרי ההנקה, אז יש יותר מדי חלב, ומצד שני - אם אני לא סוחטת, אז שוב יש סיכון לחסימה?

למעלה