אנא עזרו לי...

אנא עזרו לי...

בחודשים האחרוני אני משתתף בסדנת משחק. השבוע אנחנו צריכים להביא מונולוג. הוא יכול להיות ממחזה, סרט, ספר או אפילו שיר. מכיוון שאני תופס מאנשי הפורום כאנשים שוחרי תרבות, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על קטעים שווים, באורך של כ10 שורות, שיתאימו לעניין. אתם בסדר אתם...

אליך גדי היקר

החברים הישנים שלי (עברי לידר) החברים הישנים שלי כולם אותו דבר. אחד נהיה גיבור והשני נגמר. עוד כמה אחרים נסעו רחוק בשביל לחזור. העשירי ההוא שפעם השארתי מאחור. החברים הישנים שלי בתוך הספר השחור. ואת כולם אני אוהב עכשיו. את כולם אני אזכור.ואת מי זה מעניין. נעשן ונדבר על ספורט ואומנות עד שהלילה יגמר. עד שהלילה יגמר. שורות שורות של אנשים. בחלומות שלי עוברים. עד שהלילה יסתיים אני אספיק עוד לדבר. על כל נושא שבעולם. אם אלוהים קיים או לא קיים. אם יש סיבה לאכזבות. חיים שלמים בשקיות מפלסטיק. והם מושכים לי בקצה של החולצה. לחברים הישנים שלי יש טעם משונה. זה שהיה הכי רחוק אומר שהוא חושב עלי הרבה. וזה שאהב לשתות נשאר עם ההרגל. לעולם של הגדולים הוא מנסה להתרגל. וזה שאהב לדעת עדיין הוא שואל. וזה שחשב שטוב לו עכשיו הוא מתפלל. וגם אני נשארתי כמעט אותו דבר. מאיים ללכת אבל בסוף אני נשאר. עז שהלילה יגמר. שורות שורות של אנשים בחלומות שלי עוברים. עד שהלילה יסתיים אני אספיק עוד לדבר. על כל נושא שבעולם אם אלוהים קיים או לא קיים. אם יש סיבה לאכזבות. חיים שלמים בשקיות מפלסטיק. והם מושכים לי בקצה של החולצה. החברי הישנים שלי הם לא אותו דבר. אחד נהיה גיבור והשני נגמר. ועוד כמה אחרים נסעו רחוק בשביל לחזור. האהבה הזאת שפעם השארתי מאחור.

זה קשה מאוד לביצוע

המונולג הזה אינו מונולוג טבעי והוא עובד רק בשירה ולא בהקראה, לדעתי.

צודק, אבל בכל זאת

זה שיר יפה יפה... מה שכן, הוא קצת ארוך... אני צריך גג 10 שורות...

Le Fay

New member
אז ככה...

אם מתאים לך מונולוג של יציאה לדרך חדשה - המונולוג המצורף מ"פונדק הרוחות" עשוי להתאים (לא חייבים לקחת הכל, אפשר להתחיל משורה תשע). אם אתה מחפש מונולוג דרמטי ידוע, יש את "ברוטוס איש כבוד הוא" מיוליוס קיסר, מבחר מאלה של השוטה, או של ליר, מהמלך ליר ואת המונולוג המרגש של הקברן בהמלט. מונולוג קומי שקול וחרוז יש לפוק בסוף חלום ליל קיץ ויותר מאחד בהקמצן של מולייר.

Le Fay

New member
../images/Emo6.gif בניסיון המשלוח השלישי הוא כבר

לא היה מצורף...

Le Fay

New member
כן, רבים מהם בהחלט קצרים יותר.

רק חשבתי שיהיה קשה קצת לנשוף בעורפם של לורנס אוליבייה והקולגות שלו. נראה אם מספיקה להעתיק לך משו

Le Fay

New member
משהו שדי מתאים לניצול ציני...

אחד הקטעים החביבים עלי במיוחד מפי השוטה של של המלך ליר
במונולוג מ"פונדק הרוחות" מצא חן בעיני שיש גם קונפליקט ברור, גם התפתחות והכרעה, גם את נעמי הישנה, שאסור להעיר אותה וגם סאב-טקסט מעניין, כי הדובר מרמה את עצמו (אבל הייתי מתחילה רק מ"ולפתע - רק ההחלטה נותרה").

Le Fay

New member
ה"אשר פיתך" הוא כמובן המלך ליר עצמו

אבל השוטה רוצה להציל את משרתו...

Le Fay

New member
ואחרון חביב...

המונולוגים אצל מולייר ארוכים מדי, והאפילוג של פוק מחלום ליל קיץ מוכר עד בנאליות. במקומם - עשר השורות האחרונות משיר של ליידי גרגורי (תרגום שלי): אמי אמרה לי שלא אדבר עמך היום, או מחר או ביום ראשון היה זה זמן רע לבחור לומר לי כן לסגור את הדלת על בית שנשדד לקחת את המזרח ממני לקחת את המערב ממני לקחת את כל שלפני וכל שבגבי לקחת את הירח לקחת את השמש ממני וגדולה יראתי שלקחת את אלוהים ממני.

אחד המונולוגים של "טוביה החלבן"

מה צריך יותר מזה? קח את הספר הזה בתרגומו של אהרוני ויש לך מונולוג מושלם. בחר לך איזה פרק שאתה רוצה ורוץ עם זה. Le Fay פרובינציאלית. היא חושבת על המלך ליר ועוד כל מיני דברים שלא ידענו... זה מאוד פופלרי באירלנד, כך אומרים.

Le Fay

New member
../images/Emo6.gifדומני ששייקספיר כבר מוכר למדי גם

מחוץ לתחומי אירלנד... והוא לא אירי. לאירים יש את ליידי אוגוסטה גרגורי, ג'יימס ג'וייס, אוסקר ויילד, אוקייסי, תום מרפי, ארתור קלירי, בילי רוש ורבים אחרים.

לא, הוא בהחלט לא אירי

הוא חי בעיירה מקסימה באנגליה בשם סטרטפוד אפון אייבן (סטרטפורד על נהר אייבן...). מקום מדהים ומומלץ... גם המחזות שלו מומלצים... וגם "רוזנרנץ וגילדנשטרן מתים" שזה לא שלו, אבל מבוסס על המלט, ואחד המחזות המבריקים שנכתבו, לדעתי...

כל החבר'ה

מאת להקת מוניקה סקס: כל החברה עברו בתוכך כאילו שאת רכוש ציבורי, אבל הם לא מהסוג שהולך לכלא, הם מהסוג שהולך לקרבי. הם מהסוג שמרים את הדגל בטקסים בבית ספר ובתנועה, הם למדו בצופים איך לקשור את החבל והרבה יותר קל לקשור בחורה. כל החבר'ה חוזרים כל לילה לביקור בתוכך. הרופאים מקשיבים משהו זז בבטן, אבל הם לא מקשיבים ללבך, כי אין תרופה לאבן בנפש, לזה אי אפשר לעשות הפלה, הרופאים מרוצים, הניתוח הצליח, ומעכשיו, את לא חולה. כל חברה הביעו צער שכל העניין הסתבך וחרטה וכל החרא, אז למה הם לא מספיקים לחייך? כי השופט הקל את העונש, כי לא צעקת ולא היית בתולה. החוק היבש לא נרטב אף פעם אפילו לא מדמעה של ילדה. מילים ולחן יהלי סובול. >ספל חמאה מצרפת עוד ציטוט<

למעלה