אנא עזרו לי מה עושים..?

nir1111

New member
אנא עזרו לי מה עושים..?

ככה.. ב - 9/9/2001 חתמתי חוזה בחברה מסויימת.. שנותנת הדרכות בחוזה כתוב ואני מצטט.. תשולם לעובד 65 ש"ח עבור מנה פרטנית של הדרכה ו.. 130 ש"ח עבור מנה קבוצתית שאלתי מהי מנה...בזמן הכוונה כמה זמן זה מנה.. אמרו שמנה זה קצת יותר משעת עבודה וזה תלוי בך.... (תמים שכמותי..) התחלתי לעבוד ואני עבדתי כבר 9 חודשים .. וקיבלתי בתלוש המשכורת 65 ש"ח לשעה .. מכאן הבנתי ששעה = מנה פתאום ללא שום הזהרה כרעם בחיי אמרו לי שיש טעות ומנה = שעתיים עבודה ואני צריך להחזיר לחברה סכום של 15000 ש"ח ניגשתי ושאלתי שוב... מהיא מנה... ושוב סרבו לענות לי... ביקשתי לראות שוב את החוזה שלי, ובחוזה כתוב כי גודל המנה ניקבע על פי החוזה שנחתם בין משרד הביטחון לבין חברת רמאים בע"מ ועל פי החוזה שנחתם בין משרד הבטחון לבין חברת רמאים בע"מ כך תשולם המנה.. כפי שרשום בסעיף.. כך וכך בתאריך כך וכך ביקשתי לראות את הסעיף הזה כדי לדעת ריבונו של עולם כמה זמן זה מנה... והם לא נתנו לי והם מפטירים אותי בלך ושוב... מה לעשות..? האם אני רשאי לדעת מהי המנה הזאת? האם אני רשאי לראות את ההסכם שנחתם בין משרד הבטחון לבין חברת רמאים בע"מ כי כך בחוזה הם צריכים לשלם לי...על פי מה שנחתם ביניהם.. אז זה חשוב לי .. לא? מה לעשות? תודה מראש ניר..

יוסי99

New member
עןבדים עליך

תוכל לתבוע אותם בהתבסס על א) מש שמכריע הוא לא מה היה בסופו של דבר כתוב בחוזה, אלא מה הבנת במקרה הזה, ובעיקר מה הבנת מההתנהגות שלהם במשך 9 חודשים. ב) הם התנהגו בחוסר תום לב במו"מ לכריתת החוזה בזה שלא אמרו לך בדיוק, ואף הטעו אותך. ג) הם כעת מתנהגים בחוסר תו"ל בוטה בכך שמבקשים ממך כסף רטרואקטיבית מבלי להראות לך אפילו את אותו נספח\חוזה שדיברת עליו. פנה לעו"ד.

ציפי ג

New member
אם אני מבינה נכון

הכסף אצלך. כך שלמעשה, הם צריכים לתבוע אותך. שב ונסח להם מכתב, הכותב את כל שפירטת. תבקש ראיות והוכחות, ןתדגיש גם אם הם צודקים ומנה אינה שווה שעה, הרי הכלל חל מכאן והלאה ולא רטרואקטיבית. מן הסתם, הם יפטרו אותך. תחשוב אם הסכום שווה לך את הבלאגן, בהתחשב במצב השוק היום.

nir1111

New member
תודה תודה

הם שלחו לנו מכתב וביקשו שנחתום על כך שאנו מוכנים להחזיר 25% מהמשכורת הבאה.. אלה שלא חתמו התחילו להפחיד אותם בכך.. שאנו הם אלה שלא נהגנו בתום ושעורכי הדין שלהם בדקו את המצב.. אבל על אף אחד מהיתנו לא איימו בתביעה.. אלה שהתנגדו נאמר להם שיהיו מוכרחים להגיע להסדר כל שהוא.. ולא אמרו על מה.. ביקשנו שוב לראות מהי "מנה" ושוב נהננו בשלילה.. האם אנחנו רשאים לתבוע מהם לדעת מהי מנה???? בכל מקרה אי ן לי בכלל להחזיר 15000 ש"ח כנראה שאפוטר..

igalgolan

New member
שינוי תנאי העסקה רטרואקטיביים

נראה שבזמן האחרון יותר ויותר מעסיקים מנסים לשנות את תנאי ההעסקה בצורה רטרואקטיבית מנימוקים שונים ומשונים. ככלל העובד הזהיר לא ימהר לחתום על מסמך כלשהו. האיום בפיטורים אולי מפחיד, אך מעסיק שכך מתנהג קרוב לוודאי שמצבו מאוד קשה, ומקום העבודה לא בטוח גם עם הוויתור על חלק מהשכר. יגאל גולן

ציפי ג

New member
בודאי שיש לך זכות

ונדמה לי שחוקק חוק חדש המחייב אותם לעשות כן.

nir1111

New member
ושוב תודה.. אם תוכלי להפנות אותי

לחוק החדש הזה .. נדמה לי שהוא נקרא משהו כמו גילוי נאות.. איתם זה קצת לא מתאים לשחק בנדמה..ותודה

ציפי ג

New member
הנה לשון החוק

ומה רבה היתה הפתעתי, כאשר גיליתי שתנאי השכר אינם חייבים להיות חלק מהגילוי. "חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב-2002* חובת מעביד 1.מעביד ימסור לעובד, לא יאוחר משלושים ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו, הודעה בכתב שבה יפרט את תנאי העבודה של העובד לפי הוראות חוק זה (בחוק זה - ההודעה). תוכן ההודעה 2.(א) פירוט תנאי העבודה של העובד בהודעה יהיה בענינים אלה: (1) זהות המעביד וזהות העובד; (2) תאריך תחילת העבודה ואם חוזה העבודה הוא לתקופה קצובה - תקופת העבודה; היה חוזה העבודה שלא לתקופה קצובה, יציין זאת המעביד; (3) תיאור עיקרי התפקיד; (4) ציון שמו או תואר תפקידו של ממונה ישיר על העובד;

noam778

New member
לא הבנתי...אז מה אני צריך לעשות..?

המעסיק חייב לגלות לי מהי מנה או לא..? זה מצחיק כמה שזה עצוב.. ואם לדעתך כן איפה כתוב שכן.. האם אני צריך להיות עורך דין כדי לדעת לקרא.. כי על פי מה שקראתי אין חובה על המעביד לגלות לי מהי מנה..? מה לעשות?

nir1111

New member
הבהרה נוספת

שעלתי שוב מהי מנה ואין הם מוכנים לאמר לי.. מבחינתם מנה היא שעתיים למרות שבמשכורות במהלך 12 חודשים שלמו לי שמנה היא שעה.. המשכורת הנוכחית היתה קטנה בחמישים אחוזים.. האם אני רשאי לתבוע הלנת שכר??? ולהסתמך בתביעה על תלושי המשכורת שקיבלתי עד עכשיו.. תוך ציון כי אין המעבידים שלי מוכנים לאמר לי מהי מנה (בזמן) שוב אני חוזר ואומר כי בחוזה האישי לא צויין כמה היא מנה (בזמן) אלה רשום שהם מוכנים לשלם 65 ש"ח למנה..

הבעיה היא שלך לבד?

אם אתם קבוצה, תוכלו לעשות הרבה ביחד. אתה בעקרון יכול להתפטר ולקחת פיצויים בשל הרעה בתנאי עבודה(כמובן, שלאור החוק החדש, ואף לפניו, גם אתה מחויב בהודעה מוקדמת). ונסה לברר מהי ה"מנה" הזאת, כי יכול להיות שעכשיו מנסים לקצץ, אבל עם כל ה"עשן" שמכסה את ה"מנה", עדיין לא ברור שקבלת מה שהגיע לך מלכתחילה. ואז תביעת הלנה יכולה להיות יותר "מעניינת". בסוט.

nir1111

New member
הבעיה היא של 20 מנחים

אני אנסה לברר.. וניסיתי..(מהיא אותה מנה מסתורית) כל המנהלים (כח אדם.. מנהל החשבונות.. רכזת ההנחיה שלי וכו..) אמרו לי בע"פ כי מנה היא שעתיים.. כאשר שאלתי אם הם בעצמם ראו ואם אפשר שגם אני אראה. הם מפנים אותנו בלך ושוב.. ואני מצטט... אני אישית לא ראיתי.. שולה ראתה.. ואני בטוח שאם היא אומרת אז זה בטח נכון.. אנחנו לא רוצים לסדר אתכם וכדומה וכדומה.. אבל לא נותנים לראות מהיא אותה המנה...

תברר גם

1. האם לכולכם יש את אותו סעיף בחוזים האישיים? 2. כתבת שיש סימכוין למקור שממנו קובעים את ה"מנה" בחוזה שלך, תוכל למסור אותו גם פה?

nir1111

New member
לכולם יש את אותו הסעיף

איך אני יכול לראות מכרזים של הממשלה? שיצאו לציבור.. כולם אומרים שיש שקיפות וכאלה.. אבל להראות לי הם לא מראים אני לא אתן את הסימוכין פה ולא את המשרד בממשלה שהוציא את המכרז הזה.. הבעיה היא שהיו (חלק מהמנחים) שבכלל לא שאלו..והיו שחתמו להם על מסמך הסכמה וכאלה.. אני פועל לבד כי היו כאלה שלא הבינו שמסדרים אותם הודעתי להם כרגע על הלנת שכר ובתשובה קבלתי מהם הטבה מסויימת שהבטיחו ולא קיימו (מדהים הה...) ופתאום זה בחשבון הבנק...

למעלה