אנא עזרה

אנא עזרה../images/Emo7.gif

בנות חביבות - קיבלתי היום תוצאות בדיקת FSH . התוצאה היא 19 ואני בדיכאון נוראי!!! כשהרופא אמר לי לעשות בדיקה הוא אמר שאם התוצאה מתחת ל-15 נתחיל טיפול.....אני מחפשת עידוד !!! רקע כללי - בת 38 ללא ילדים בהפרייה הקודמת (ליפני חודש וחצי) היו 3 ביציות טובות שהופרו נהדר (לצערי לא נקלט...) לפני ההפרייה הקודמת ה-FSH היה 14.4 האם לדעתכן יש סיכוי להיות אי פעם אמא??? אני דואגת ושבורה מ-א-ד תודה

גאולה1

New member
בטוח שתהיה אמא

אני תמיד אומרת אם אני ילדתי כולם יכולות ללדת.

ה- FSH משתנה מחודש לחודש

אני בת 39 ולי היה חודש אחד 15 ואז 8 ואז שוב 17 או משהו כזה. אני עכשיו בהריון (שבוע 7), ואם היו לך ביציות בפעם שעברה, אז סימן שעוד יש לך ביציות ויש כאן סיפורים על FSH הרבה יותר גבוהים משלך שנקלטו. אז אל יאוש!!! הכל יהיה בסדר ואת תהיי על בטוח בהריון.

סביון1

New member
ענת, תגידי מה יותר חשוב בעצם -

נתוני ה-FSH או הביציות שתכלס שואבים לך? ה-FSH הוא רק אינדיקטור שלא בהכרח מעיד על הכל. אצלי למשל המצב הוא הפוך: FSH יצא 6.5 אבל הביציות על הפנים. חוץ מזה שמעתי פעם מהרופא שלי שצריך להסתכל על הערך של ה-FSH ביחס לערכים אחרים באותה בדיקה (E2 אני חושבת). אין לי מושג מה היחס הנכון ביניהם אבל יתכן שזה מסביר את התוצאה הגבוהה שקיבלת. אז לכי לרופא שלך ותגידי לו שכל עוד יש לך ביציות טובות שהופרו נהדר ה-FSH לא מענין, את תהיי אמא ועוד איך!

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif ענתי

בשלב הזה של חייך הFSH יתנדנד לו מחודש לחודש. תצטרכי לחזור על הבדיקה בכל חודש, ובחודש בו הFSH יהיה נמוך- לטפל. ברור שיש סיכוי שתהיי אמא, למה לא? בגלל שכרגע השחלות שלך עייפות? היום הן עייפות ובחודש הבא יתאוששו. ביחד עם זה אני חייבת להגיד לך את מה שהרופא שלי אומר לי כבר הרבה זמן, למרות הסיכוי את חייבת לחשוב במקביל על אפשרות של תרומת ביציות. כרגע רק לחשוב, לברר, להתמודד עם השאלה, להפנים את הרעיון. בקלות אפשר יהיה לגנוז אותו כשתהיי בהריון. בהצלחה
נועם

michali286

New member
המלצה על ספר

דבר ראשון גם עם FSH גבוה אפשר להביא ילדים לעולם, במיוחד שהביציות שלך באיכות טובה. הערך היותר חשוב הוא של ההורמון B - INHIBIN אשר קראתי עליו מאמר באחד הקישורים פה (הוא בקורלציה לאיכות ביציות). דבר שני יש ספר נפלא שנכתב ע"י אשה שנכנסה להריון באופן טבעי בגיל 42 עם FSH גבוה ולאחר שאף רופא פוריות לא הסכים לטפל בה. הספר הוא באנגלית (עד כמה שידוע לי) ומאד מאד מומלץ גם למי שאין לה בעיה של FSH גבוה ונקרא: INCONCEIVABLE נכתב ע"י JULIA INDICHOVA

אמונה ,אמונה ,אמונה

ענתי היקרה שמי גדי אני בעלה של לימור צירפתי את הלינק הבא אנא כנסי כדי להתעודד. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=180&msgid=24361511 בהצלחה.

למעלה