אנא, עוצו עיצה

max2001

New member
אנא, עוצו עיצה

קשה לי להסביר לחברים, משפחה ואחרים למה אני לא בארץ. כלומר לא ממש מסובך לי להסביר, אבל קשה להם לקבל. הם ישר מפרשים את ההסבר כביקורת אישית עליהם, או אולי זה גורם להם צורך בבדק בית אישי. לא ברור. בכל אופן, הדיון תכופות נגרר ונהיה מחומם וטעון רגשות. אני תוהה אם למישהו יש נסיון דומה ואם נמצאה נוסחת קסמים לטפל בענין (חוץ מאשר לעקוף אותו).

וייס

New member
הם מסבירים למה הם בארץ?

אני לא חושב שצריך להיות זה הסבר. חוץ מן הענין שהארץ קדושה.

Gefen

New member
היי מקס..מה בדיוק אתה אומר

להם שהם מפרשים כביקורת אישית עליהם??? אם הדיון מתחמם והופך לקשה וטעון אז אולי אתה מציג לא נכון את הדברים...? לשאלתך..כמו בכל דבר בחיים, אין נוסחת קסמים לצערי... אני לא יודעת מהו מצבך המשפחתי, אבל אתה יכול לתאר לך מה זה לעזוב את הארץ כשאתה נשוי עם ילדים קטנים שרק נולדו או כשאשתך בהריון..כמה עוגמת נפש זה גורם להורים שלנו שכל כך ציפו כבר להיות סבא וסבתא... והם מרגישים שהם מפספסים כל כך הרבה כשאנחנו פה (והם צודקים..) אלא שאין מה לעשות...אלה החיים שלנו וכעת זה הזמן שלנו לבנות את אותם,גם במחיר המרחק מהארץ ומן המשפחה. לדעתי, העלת פה נקודה כואבת במיוחד - כי הדבר הכי קשה ומורכב בלהיות ישראלי בחו"ל זה עניין המשפחה, עם כל היתר רובנו יכולים לחיות בשלום אבל המשפחה שנשארת שם, מתגעגעת, דואגת ואפילו כועסת..זה בהחלט קשה ולא נעים. שוב..אין נוסחת פלא. אבל אם זה שווה משהו אז אתה לא נמצא לבד בסירה הזאת.. גפן

למעלה