אנאפאזה

דוזן

New member
אנאפאזה

שבת נהדרת לכולם חברים ! במסגרת קורס, קיבלתי מטלה להעביר שיעור: "קרע בין דת למדינה וכיצד הוא בא לידי ביטוי בפרשת פעמוני היובל", מי שזוכר, כשהמופע אנאפאזה היה צריך לעלות בחגיגיות היובל לישראל ואנשים דתיים התנגדו בגלל האופי החילוני "למהדרין"- התערטלות תו"כ שירה של "אחד אלוהינו" מההגדה של פסח... בקיצור, אני מכירה את המופע אבל רוצה להמחיש את מה שכלכך הרגיז את החבר'ה הדתיים אז. יש לכם מושג איפה אני יכולה למצוא ברשת קטע וידאו של "אחד אלוהינו" מתוך אנאפאזה? תודה מראש לכולם

אז ככה

נסה לחפש במקומות שונים דברים מאז,עיתונות וכיוצ"ב. בנוסף לכך,אני רוצה לומר לך,שאמנם באותה עת כבר בהחלט הייתי בשלב של חזרה בשאלה.אמנם לא פומבי,אבל בהחלט שכן בצורה פנימית. (הפעם הראשונה שעברתי על מצווה דתית מאוד חשובה היתה בקיץ 97' כשנה לפני,אך כבר לא ידעתי אם אגדיר עצמי דתית בתחילת שנת 96') בכל אופן,אותי זה בכלל לא הרגיז! זכותם. גם כשהייתי דתית,ואף פעם גם מאוד דתית,הייתי נגד כל נושא הכפייה הדתית. לא נוח להם שלא יצפו. בכל אופן,מקרה אישי שקרה לי. יש לי חברה מורה למחול,ובאחד מהמקומות שהיא לימדה,היא יצרה ריקוד עם בגדי ים. וזה היה בתקופה שהייתי עוד מאוד דתית. לאחר המופע לא היתה לי כל בעיה לגשת אליה ולומר לה שזה היה יפה. אמנם זה היה איזשהו סטודיו קטן,אבל בכל זאת. אצלי כל הנושא של לכבד כל אדם וכל דעה,גם אם היא מנוגדת לשלי,מאוד חשוב.

דוזן

New member
תגובה

הבעיה של המגזר הדתי עם המופע המסוים הזה לא היתה רק בגלל הלבוש החושפני, אלא בעיקר בגלל השילוב בין זה לבין השיר הלקוח מן המסורת והדת בכל מקרה אני מחפשת סרטון, כך שבעיתון אני בטח לא אמצא
תודה בכל מקרה ושבת שלום

בלרינה24

New member
את בטח מתכוונת ל"אחד מי יודע"

את יכולה למצוא בyoutube אני זוכרת שפעם מישי שמה משם את הקטע פה בפורום

אז זהו

אם הלהקות בארץ היו עושות גם דברים אקטואליים הקשורים להוייה הישראלית,בהחלט שזה היה נותן להן קפיצה מאוד משמעותית . גם ולא רק.שימשיכו לעשות מה שעושות כיום,אך מופע שניים גם לדברים האקטואליים. זה היה עושה להן חשיפה גדולה ומטפח את המחול בארץ,ביחד עם זה שגם היה מטפח גם דברים נוספים בארץ. כגון סובלנות ,העלאת דברים חשובים לסדר היום הציבורי ועוד. וחבל שאת זה הן לא עושות! המחול בארץ היה מאוד מתפתח בצורה זאת. ראו מה קרה לבת שבע בעקבות פעמי היובל.פתאום כל מיני אנשים שלא נחשפו כלל למחול התחילו להתעניין בנושא. טוב,אני שמחה לתרום את חלקי לטיפוחו של המחול בארץ

יש לציין

שהדתיים והחרדים במקרה של פעמוני היובל בעצם עזרו רבות ללהקת בת שבע להתפרסם. וכך בעצם עזרו לקידומו של המחול בארץ.
בכל אופן,לדעתי כאמור כן היה צריך לאפשר לבת שבע להופיע שם. מי שלא רוצה שלא יסתכל. זאת דרכם של ערכי דמוקרטיה-חירות הפרט וזכותו לחיות את חייו כפי שבחר וכו' וזה מה שיש עתה לחזק במדינה. אני אם בהיותי דתית הייתי מכירה משם אנשים הייתי כן עולה לברך לאחר המופע ולא יוצאת מהאולם.

../images/Emo9.gif

אני אפילו הייתי לוקחת זאת כמנוף לצמיחה. ובעקבות זה אם הייתי בהנהלת בת שבע וכיוצ"ב הייתי מארגנת מסע התרמות ללהקה זו. לכל מי שעקרונות חופש הביטויי והסובלנות יקרים לו שיתרום. בת שבע הייתה יכולה להיות מאוד עשירה מזה!

../images/Emo9.gifגם לתרום לטיפוחו של המחול בארץ

זה נקרא לשרת את המדינה לאחר עשיית צבא/שרות לאומי. כזכור הרבה אנשים מהפלמ"ח ויתר המחתרות לאחר שחרורם מהצבא תרמו בדרכיהם למדינה. באמת שמחה לתרום ולו מעט לרעיונות לטיפוח המחול. בהצלחה לכולם!

למעלה