שכיחות
הי פיטי,
אני רוצה להתייחס לנושא השכיחות באופן כללי כי כמו שאמר לך ד"ר אסף, ההתיחסות הנכונה היא לגופו של ענין וכאן רב הנסתר על הגלוי.
אם ניקח את הדף המצורף לכל תרופה נראה שיש בו סעיף תופעות לוואי. כמו כל דבר שמכניסים לגוף יש כאלו שיהיו רגישים יותר ויש כאלו שיהיו רגישים פחות אם בכלל.
אנלפריל, תרופה מאד מאד נפוצה. משתמשים בה כמו שאמר לך ד"ר אסף לטיפול בבעיות לב, הן בחתולים והן בכלבים באופו נרחב. יותר מזה, זאת תרופת השלב הראשון שנהוג להשתמש בה כאשר אנו מאבחנים אי ספיקה לבבית. אסטרטגית השימוש בה היא הורדת העומס על פעילות הלב 'אחרי הלב': היא מורידה את ההתנגדות של העורק הראשי ולכן התכווצות הלב מוציאה בכל פעימה שלו יותר דם וכך אברי הגוף ורקמותיו מקבלים יותר דם=יותר חמצן.
אחת מתופעות הלוואי ההומניות המלוות נטילת אנלפריל היא שיעול, ובכלבים ובחתולים אין כלל את התופעה הזאת.
ישנה מחלת כליות שבה מסתננים דרך הכליה לשתן חלבונים גדולים יחסית, מה שבכיליה נורמאלית לא קורה, והכלב סובל מאובדן חלבו, גם במחלה זאת הטיפול הוא באנלפריל כשכאן הרעיון הוא הורדת לחץ הדם כך שפחות חלבון יברח ויסתנן החוצה דרך הכיליה.
אני חושב שאם תוכלי להביא בפנינו את המקרה שלך ביתר פירוט, למרות שאני מבין שזה קשה ועצוב, נוכל לתת לך התיחסות יותר ספציפית.
שתהיה לך שבת שלום