אמ, כמה שאלות

OrFeiner

New member
אמ, כמה שאלות

אין לי מושג אם זה הפורום המתאים או לא, אבל בכל מקרה, אני אשמח לתשובה... אני רוצה לעשות בדיקות דם ושתן, ורציתי לדעת אם בתוצאות ניתן לראות אחד מהדברים הבאים; עישון/שימוש קבוע בכדורי לקסעדין/תזונה לא נכונה.. שמעתי שאם שבועיים לא נעשה שימוש כזה [כלומר, אם אני לא אגע בכדורים שבועיים...] אז לא רואים את זה בבדיקות. ועוד שאלה, אם אני נגשת להתייעץ עם רופא [בנוגע למחזור שהפסיק לפני כשנתיים], יש להם אפשרות לחייב אותי לקבל טיפול תרופתי/לאוכל לפי תפריט/אחר? הם מחויבים בדיווי להורה? ובכלל אפשר ללכת לרופא/לעשות בדיקות שתן או דם ללא מעורבות של הורה? [אני מתחת לגיל 18]. תודה רבה רבה מראש!

אמ, כמה שאלות

תלוי איזה בדיקות את עושה. בבדיקות ככליות אפשר לראות מצב של תת תזונה כי אז יש חסר בחלבוני הדם ובשומני הדם והרבה פעמים גם אנמיה, אבל זה רק במצב של תת תזונה ממש. עישון אפשר לראות בבדיקות דם רק בעקיפים ואם מחפשים את זה ( זה לא ישיר, רק ההשפעה של העישון על הדם). שימוש בלקסדין לא נראה בבדיקות הדם אלא אם השימוש מוגזם וכתוצאה משלשול נגרמת תת ספיגה ותת תזונה. אין לאף אחד אפשרות לחייב אותך לקבל טפול. אפשר לנסות לשכנע אותך אבל הרי אי אפשר לחייב אותך לבלוע כדורים או משהו אחר. אם את לא רוצה, את לא עושה. אם את קטינה את יכולה לפנות לרופא ללא נוכחות ההורה . את צריכה לבקש לא להודיע להורייך ואין מחוייבות של הרופא לדווח אלא במצבים מסויימים. זכותך גם לשאול האם יש כאן צורך לדווח או לא.

למעלה