אמ...... חזרתי........שאלונת......

DREKAR

New member
אמ...... חזרתי........שאלונת......

מה העניין והקשר של לויתן והשטן..... כי אני יודע שכשהפנטגרם עומר על קודקוד אחד וכתוב בפנים לויתן זה מסמל משהו שקשור לשטן...... או משהו כזה..... מישהו מכיר משהו בנוגע לזה?...

white crane

New member
תשובה

אני מתאר לעצמי היא אחת מני התשובות הקיימות לשאלתך. הקשר מופיע כבר בסיפורי התנך. הליויתן והתנין היו מקושרים כנראה עם אלים פגניים ונאמר עליהם שהם מקושרים לרוע. אני כבר לא זוכר היכן אבל כן זוכר שיש בתנך מקום של כבוד בו מנסים להפוך את הליויתן לשליח של האלוהים ובכך להקטין את הקשר שלו לקוחות המנוגדים לאל. כמו למשל הסיפור של יונה והליויתן. זה די מעורפל, אני יודע, אבל זו נקודה טובה להתחיל לחפש. מקווה שקצט עזרתי העגור הלבן

morning star

New member
על לויתן

ישנם שני פירושים: האחד טוען כי לויתן הוא בעצם שם הנחש שפיתה את חוה. השטן מקושר לנחש בספר ``אדם וחוה`` בספרים חיצוניים בכך שמוזכר כי מדבר דרך פי הנחש. בספר חנוך, גם הוא מספרים חיצוניים מוזכר לויתן כשד ימי ממין נקבה. הפנטגרם עומד על הקודקוד אשר מייצג את ה-SPIRIT. שאר הקודקודים מייצגים את שאר ארבעת היסודות, כאילו לומר כי החומר הוא מעל הרוח. בתוך הפנטגרם מצוייר ראש תיש, דמות אשר נקשרה בשטן (כנראה גם בעקבות מנהג ``שעיר לעזאזל`` וכן רצונם של הנוצרים להשפיל את דמותו של האל פאן ואת האל המקורנן של הפאגאנים האירופאים ולהוקיעם כעובדי שטן). ד``א, בויקה הפנטגרם ההפוך לא מייצג רשע, אלא שלב שבו אדם מתמודד מול עצמו וחוקר בתוך נפשו, כדי לעלות בסופו של דבר לשלב רוחני יותר. שלך, הנווד

מדיאה

New member
אמת על ליוויתן

טוב חבר שלי שטניסט ותמיד שאל אותי את אותה שאלה.... אז ביררתי מסתבר שאותו שם לויתן הינו יצור פאגני מהמיתולוגיה השומרית, הוא היה היצור הנורא שלנחם במורדוך ועבור ניצחונו מורדוך קיבל כפרס את מלכות האלים אני מנחש שזה מסמל את הצד השני של הטוב, הרע המוחלט. מקווה שעזרתי מדיאה

morning star

New member
תקרא את:בימים הקדומים ההם``

שירה בבלית, שומרית ואכדית עתיקה. לפי ה``אנומה אליש`` - סיפור בריאת העולם, מרדוך נלחם בתיאמת (שהייתה סבתא רבא שלו) ששר צבאה נקרא ``קינגו`` (ולכם אחד מכינויי מרדוך הוא ``אירקינגו``) והביסם ולכן קיבל את מלכות האלים (תנאי שקבע קודם לכן לאלים בכדי שיצא למלחמה). איזה מין שטניסט הוא? לפי לה-ויי או ``כת השטן`` הידועה לשמצה? שלך, הנווד

morning star

New member
לא בדיוק את הרע

אלא כי אם בד``כ את הכאוס. אולי גם את הרע, תלוי איך אתה תופס את הכאוס. ישנן מיתולוגיות שונות בהן נלחם אל כלשהו במפלצת הכאוס... כמו למשל סת` המצרי בפיתון האימתני. שלך, הנווד

שעון

New member
לנווד-אסוציאציה

אינני מתמצאת כלל במאגיה, עם כי יש לי עניין בנושא. לא מזמן גיליתי את הפורום הזה... הפנטגרם ההפוך שהזכרת מזכיר לי את שבתאי בהקשר האסטרולוגי, במיוחד לגבי תפיסתו במקום אחד כשטני, ובמקום אחר, אותו כינית `ויקה` (אשמח לדעת מה זה) כהתמודדות בדרך להשיג שלב רוחני גבוה יותר. זו בדיוק ההתייחסות שישנה כלפי שבתאי, שכונה ``השטן`` ונתפס כיום כבוחן הגדול של נשמת האדם.אגב, המזל המיוחס לשבתאי הוא גדי...והרי תיש.

morning star

New member
אסוציאציה חביבה

ואיני בקיא באסטרולוגיה. המעניין הוא ששבתאי, הנקרא גם סאטרון כמובן, הוא הפלנטה של יום שבת (וגם באנגלית ניתן לקשור את השמות) - היום המקודש ליהודים. מעבר לזאת, נקשר שם הכוכב לאביו של זאוס, אשר הובס על ידו במאבק על מלכות האלים. ויקה הינה דת, המבוססת על יסודותיהן של דתות אירופאיות טרום נוצריות, שהחלה לתפוס תאוצה בשנות החמישים של המאה העשרים. זוהי דת המאמינה ב``מוחלט`` אשר מתגלם (מאנגלית Manifests) בשתי ישויות (לרוב,אך ישנם זרמים בויקה אשר מאמינים רק באלה) - האל והאלה. ישנם זרמים רבים, אך הזרם ה``מקורי`` אשר הופץ ע``י ג`רלד גרדנר (``מחיה`` הדת) כלל שלוש דרגות. אחרי שלב חניכה שאורך שנה ויום, בו לומד המועמד/ת על הדת, מיתולוגיות שונות, מבצע/ת את הטקסים (בלילות ירח מלא, הירח הוא סמל האלה ובשמונה מועדים בשנה המכונים ``סאבאת``, 2 מהם הם ימי השוויון, אחד זה היום הארוך ביותר, נוסף הוא היום הקצר ביותר ועוד ארבעה מועדים אשר מתרחשים בדיוק במחצית הזמן בין המועדים השמשיים), לומד גם על מיסטיקה (כישוף מותר בדת זו, אך בצורה קפדנית מאוד, ובמיוחד כישוף טבעי, אם כי גם כישוף טקסי מותר) ועוד. לאחר שנה ויום אלה, נערך טקס החניכה בו מקבל המועמד/ת ``דרגה ראשונה`` אשר הופכת אותו לויקני מין המניין, סמל דרגה זו הוא פנטגרם עם קודקוד אחד למעלה, המסמל את הרוחניות מעל החומר וכן הגנה. לאחר תקופה (של לא פחות משנה) ניתן להיחנך לדרגה שניה, אשר סימלה הוא הפנטגרם ה``הפוך``. לפי החלטת הכהן/ת הגבוהה, ולאחר זמן לימודים ארוך, ניתן לעבור טקס חניכה לדרגה השלישית, שהיא דרגת הכהונה הגבוהה וסימלה הוא פנטגרם ``ישר`` עם משולש הפונה כלפי מעלה מעל הקודקוד. ישנן גישות רבות לדת הויקה, אשר גם מכונה ``דת האלה``, ה``דת העתיקה`` ואף Witchcraft. אני ממליץ על ספרה של סטרהוק, The Spiral Dance כהקדמה רצינית (אם כי די פמיניסטית) לויקה, ספריו של ג`רלד גרדנר עצמו (ניתן לחפש תחת Gerald Gardner), והספר The Witch`s way. באנגלית נכתבת המילה WICCA. גם הספר The Wiccan Mysteries של Raven Grimassi הוא חביב למדי... שלך הנווד

שעון

New member
ועוד דבר

תודה על המידע. שכחתי להוסיף פרט מעניין נוסף: סמלו של שבתאי הוא הצלב, המסמל את החומר, וממוקם מעל הסהר, סמל הנפש. באופן זה צריכה הנפש להזדכך תחת מבחן חיי החומר.

morning star

New member
בקשר לצלב

ובכן, במאגיה ה``קלאסית``, ישנם שני צלבים: הצלב שווה הזרועות, אשר מסמל את האיזון בין היסודות והצלב ה``רגיל`` אשר מסמל את ירידת הרוח לחומר. שלך, הנווד

שעון

New member
רציתי להוסיף

לדעתי יש אל ואלה, לפחות ברמה מסוימת הם שניים. במה אתה מאמין? או מהי דעתך?

morning star

New member
אני מעדיף

שלא לדסקס באמונותיי האישיות מעל דפי הפורום... אי מייל או צ`ט או ICQ הן דרכים טובות יותר. בואי נפגש בצ`ט של הפורום, תזרקי שורה ואני אהיה שם... שלך, כרגע בחדר אחר בצ`ט הנווד

DREKAR

New member
אמ.....

יעני גם המזל שלי מתקשר לשטן בצורה כלשהי???......... מזל גדי.......

morning star

New member
לויתן מתוך אנציקלופדיה מית`יקה

Encyclopedia Mythica: בתנ``ך, במיוחד בברית הישנה, לויתן הוא חיית כאוס בצורת תנין או נחש. בטקסטים תנ``כיים אחרים לויתן (החיה) או דולפין, מאחר ושם החיה מתוארת כחיה במים. מאוחר יותר הפך לסמל של רשע, אנטי אלוהי, מעין שטן, שיושמד ביום הדין. לויתן מופיע ביותר מדת אחת - במיתולוגיה ובספרות הכנענית מופיע כלותן Lotan, ``הנחש הבורח, הנחש המתפתל, העוצמתי בעל שבעת הראשים`` אשר בסופו של דבר מומת ע``י האל בעל. כמו כן האל האוגריתי של רשע. מראי מקום בתנ``ך ללויתן כשד/מפלצת (סילחו לי על הטעות הקודמת שלי בקשר למראי המקום) - איוב מ``א, תהילים ע``ד פס` י``ד, ישעיה כ``ז פס` א`. תוספת משלי - לפי כתבי מסדר ``שחר הזהב``, אשר מבוססים חלקית על קבלה ומיתוסים שונים, לאחר נפילת האדם מגן עדן (והאכילה מעץ הדעת טוב ורע), עלה הדרקון בעל שבעת הראשים מהקליפות (שם נוסף לסיטרא אחרא, הצד המרושע) ועטף את ספירת מלכות. המוטיב של דרקון בעל שבעה ראשים חוזר כאן... שלכם, הנווד

DREKAR

New member
אגב ספרים חיצוניים....

שאלית את אבא שלי שלמד פעם בישיבה והיה תלמיד די טוב..... והוא לא מכיר שום דבר שנקרא ``הספרים החיצוניים`` או איך שקראת להם.......

morning star

New member
ספרים חיצוניים

הסיבה שהם נקראים כך היא משום שלא נכנסו לגרסה הקנונית של התנ``ך וכי אסור היה לקרוא בהם. אחד מרבני העבר אמר כי מי שקורא בספרים חיצוניים אין לא מקום בעולם הבא. לכן סביר להניח כי זרמים שונים ביהדות הצניעו ואף העלימו לחלוטין כל זכר לספרים אלה. ספרים אלה קרוב לודאי נכתבו בתקופת בית שני, מעט לפני ומעט אחרי. ניתן להשיגם כמעט בכל ספריה ואף לקנותם בחנות ``מיתוס``. ובקשר לשטן ולגדי - הגדי הוא עוד קטן... התיש הוא ``סמל השטן``. שלך הנווד

למעלה