אמת

אורח2116

New member
אמת

היי רותי, חג שמח, שאלת שלי היא למה את מטעה את כל הגולשים פה שאפשר לחיות ככה בשלווה בלי לקיים תורה ומצוות שקיבלנו מהר סיני ע"י האלוקים עצמו ? ההכנות לעולם הבא היא רק בקיום תורה ומצוות , בנות אומנם פטורות ממצוות מסוימת אבל יש להן תפקידין אחרים (צניעות, שבת , נידה וכדומה) את צריכה לעורר את כולם לתורה ומצוות והקב"ה יקים את בית המקדש במהרה וישלח את משיח בן דוד אם את אכן מקבלת מסרים לא יכול להיות שאת זה הוא מסתיר ממך. מחכה לתשובה , גיל

הי גיל, ../images/Emo140.gif

אני מקווה שזה בסדר שגם אני עונה לך: היה כאן שרשור שבו התפתח דיון על זכות הבחירה שלנו כבני אדם. ובאמת לא דיברנו על זכות הבחירה בעולם הדתי - זה נושא מאוד מאוד מעניין, גם מבחינה דתית וגם מבחינה חברתית. אשמח אם תוכל לחלוק איתנו את הנושא הזה כפי שאתה חווה אותו בעולמך. רותי מספקת לגולשים כאן בפורום מידע - לכל אחד ואחת מאיתנו הזכות לבחור האם אנחנו מקבלים את ההסברים שרותי מספקת ואם לאו... בדיוק כפי שהתורה שלנו קיימת אלפי שנים, והבחירה שלנו היא האם לקיים תורה ואת כל מצוותיה, או חלק מהן או אף אחת מהן. המצווה החשובה ביותר שחובה לקיים אותה, מבחינתי היא כבוד הדדי: "ואהבת לרעך כמוך" - זה יביא לחיים בשלווה. אם תאהב אותי כפי שאתה אוהב את עצמך ולהיפך: תוכל לאפשר לי ללמוד את שיעורי בדרכי שלי ואני אאפשר לך.

אורח2116

New member
היי דגנית

זכות בחירה היא טכנית בלבד לעולם הזה אבל תוצאות נקבל בעולם הבא וכל אחד יקבל את מה שמגיע לו מדין כי בשמיים זה רק דין. אני בא מעולם חילוני וחזרתי בתשובה כי חיפשתי אמת אבסולטית, ומצאתי ברוך השם ואני עדיין מסתובב בחברה חילונית, אבל אני יודע את האמת ומשתדל לקיים מצוות, רותי לא מספרת לכם שיש דין ויש דיין בשמיים וכל יהודי/יהודיה שלא תקיים את מצוות הברית שכרתנו בהר סיני תענש ואת זה לא מספרת, לעומת זאת הגווים מחוייבים אכן רק ל7 מצוות בני נוח , אבל הם נשמה אחרת לחלוטין אנחנו יש לנו ברית.

גיל,

אני מאמינה מאוד שיש דין ויש דיין - לכל מעשה שאני עושה, גם במהלך החיים. עשיתי טוב? קיבלתי טוב (או כלום). עשיתי רע: קיבלתי רע. (ראה אפילו את עניין זיהום האויר: כדוה"א שלנו מגיב לכל פעולה שאנחנו עושים לא בגלל הרצון בנקמה, חלילה, אלא משום שאנחנו באמת מזיקים לו). אלה גבולות שעל פיהם אני וכולם צריכים לחיות: לא להזיק בכוונה תחילה. אבל - אם החלטתי לנסוע בשבת כי כך אני באמת נותנת מנוחה לנשמה שלי למען אוכל לתפקד בהמשך השבוע: אין שום גוף אוהב ורחמן שיפגע בי בגלל דבר כזה. יש סיכוי שאני מפספסת כאן משהו - אחרת הדברים שאתה כותב לא היו נשמעים לי כל כך מאיימים.
אני אשמח אם תוכל להבהיר לי מדוע הדברים נשמעים כך? מדוע אני צריכה לפחד לחיות, במקום לחיות בחדווה, ללא פחד ובכל יום מחיי לגלות וללמוד בהנאה דברים חדשים? אסביר לך למה הכוונה בפחד: בראש השנה ראיינו את ישראל סגל ז"ל (עיתונאי שנפטר לפני מספר ימים). אדם חכם מאוד שעשה את הדרך ההפוכה ממך. הוא סיפר שהוא שקשק מפחד ב"ימים הנוראים". למרות שעשה כמיטב יכולתו (גם אם היה ילד שובב, ודאי שלא היה אדם רע). וישבתי לי שם, וצפיתי בתכנית ושאלתי את עצמי למה??? . אנחנו לא בבית סוהר! אנחנו לא צריכים כל יום לנחש מה הסוהר חושב לפני כל מעשה שאנחנו עושים! זה משתק! ולכן בחרתי להמשיך לחיות בחופש (אנחנו, החילונים, נקראים חופשיים, לא?). והחופש הזה ילווה אותי גם כשאסיים את תפקידי ואת לימודי בעולם הזה. אני בטוחה שאתקבל בזרועות פתוחות (כמו כולם) ובאהבה רבה. עונשים אינם מנת חלקו של העולם הבא.

רותי 11

New member
גיל יקירי - האמונה שלך

היא שונה כנראה מהאמונה שלי אני רואה את עניין המצוות כעניין של מעשים טובים ממקום של ואהבת לרעך כמוך ולא ממקום של ציווי הדרך שלי שונה מדרכך, וכל אחד והאמת שלו אמנם כולנו בניו, אבל את כולנו הוא מקבל ללא שפיטה וכעס. ואני לא צריכה לעשות יותר מהמ שאני עושה, מי שרוצה להתחבר לקיום תורה עושה את זה הוא לא צריך אותי בשביל זה. אני לא מטעה אנשים זאת דרכי וזאת ידיעתי, ואני עושה כמיטב יכולתי לעזור לאנשים בדרכי שלי

אורח2116

New member
הכל נכון אבל..

יש שמה עוד מצוות חוץ "ואהבת את רעך כמוך" שזה מצווה מאוד חשובה כמו שרבי עקיבא אמר, אבל לא יתכן שאפשר להיות רוחני בכיוון של אלוקים רוצה ש: מחללים שבת, מתלבשים ממש לא צנוע, שמקיימים יחסי אישות בלי חופה וקידושין, כשרות וכדומה, הוא כתב הכל בספר התורה לא רק ואהבת לרעך כמוך , ואין דבר כזה כל אחד והאמת שלו , יש הר סיני אחד יש ספר מצוות אחד, וזה לא תוכנית כבקשתך, כל אחד והאמת שלו זה שאין אמת אבסולטית אבל התורה היא אמת אבסולטית, ולכן מי שלא מקיים את כל מה שכתוב בה יצטרך להסביר את זה בשמיים.

רותי 11

New member
אורח2116

או קי - אין לי בעיה להתמודד עם זה כאשר אני אגיע לשמים כי כמו שציינתי ואני עונה לך כאן לגבי משהו שאמרת לדגנית אף אחד לא דן אותנו לכף חובה ואת זה אני יודעת ולא רק מאמינה אתה מאמין אחרת זה בסדר אבל זאת האמונה שלך ואין לי כוונה להתווכח איתך על האמונה שלך, כמו שאין לי כוונה להתווכח על האמונה שלי.

רותי יקרה אני מרשה לעצמי להכנס לדיון המעניין

הזה ולשאול אותך לדוגמא: על עשרת הדיברות שבטח יש להם משמעות אלוקית או למשל על הפרדה בין בשר וחלב שהיהודים מקושרים לציווי הזה. אשמח להסבר איך זה מתחבר לך מבחינת תיקשור ועולמות עליוניים, ומדוע דוקא בחר ביהודים?

רותי 11

New member
לינק הזהב יקרה

ההסבר הוא מאוד עמוק והבאתי כל פעם קטעים אחרים מכל מה שדיברת עליו כאן בכל מיני צורות. להתחיל למה הוא בחר בנו - זה לא מדוייק - אנחנו בחרנו, ואם זכור לך המשפט "מי לאדוני אלי" זה היה במעמד הר סיני ואז מכל הערב רב שהיו שם מספר נשמות שהלכו עם משה. ובעצם מאז אם תשימי לב התחילה היהדות. ושוב להיכנס לזה עמוק יותר יש הרבה יתר עומק שקשה לי לפרוס אותו חלק ממנו אפשר להבין מהקטע שהבאתי פה לא מזמן על תרבויות העל. עשרת הדבירות אם את זוכרת ירדו פעמיים והסיבה לכך היא בעצם שכאשר הראשון ירד - הוא ירד עם תובנות מטאפיזיות רוחניות אבל בגלל שבני האדם ירדו במודעות שלהם והתרחקו מאלוהים אז כל ההבנות ירדו ברמה הפיזית. הסבר של עשרת הדברות הוא שונה לחלוטין ממה שאנחנו מבינים אותו כאן הוא ממש עמוק יותר - ואם תחפשי באינטרנט - את תמצאי את זה - אני בזמנו הבאתי את זה בפורום של גילי "עולם המיסטיקה". הפרדה של חלב ובשר - הרי מאיפה לקחו את זה - זה נלקח מהמשפט אל תבשל גדי בחלב אימו. את זה אפשר לפרש בהרבה דרכים - אבל בגדול הפרוש המטאפיזי שלו הוא אל תערבב ימין עם שמאל שהם שני צדדים שונים לגמרי שמאל שהוא דיני קשה נוקשה = בשר, ימין שהוא רך מתפשט - חלב. יש עוד הסברים עמוקים יותר אבל זה על קצה המזלג.

למעלה