אמת של יהודים מול אמת של שמאלנים

Harrington

Well-known member
מנהל
ביבי היה בעד ונגד ההתנתקות מיליון פעמים,

הכל אינטרסים פוליטיים.
וואו, באמת? אתה רציני? איזו תגלית! איזו חשיפה!! חשבת לפנות עם זה לתקשורת הלאומית? אני בטוח שכל המדינה תהיה בהלם. מיד, כשהפרסום הבלעדי שלך ייצא לגלי האתר, 90% מתומכי ראש הממשלה הנבחר ישנו הצבעתם לאלתר. יש מצב שבמו ידיך תוכל להביא להפלת ממשלת המחנה הלאומי ואף לדאוג שזו לא תיבחר שוב בבחירות הקרובות.

ברצינות, חשוב מאוד שתוציא את הדברים האלה החוצה (וזה שהם הופיעו כאן בפורום מפי רל"בניקים שונים 84,000 פעמים בשנים האחרונות לא צריך להרפות את ידיך). או שבעצם גם אצלך, "הכל אינטרסים פוליטיים" :)?

evglev1

Well-known member
מנהל
וואו, באמת? אתה רציני? איזו תגלית! איזו חשיפה!! חשבת לפנות עם זה לתקשורת הלאומית? אני בטוח שכל המדינה תהיה בהלם. מיד, כשהפרסום הבלעדי שלך ייצא לגלי האתר, 90% מתומכי ראש הממשלה הנבחר ישנו הצבעתם לאלתר. יש מצב שבמו ידיך תוכל להביא להפלת ממשלת המחנה הלאומי ואף לדאוג שזו לא תיבחר שוב בבחירות הקרובות.

ברצינות, חשוב מאוד שתוציא את הדברים האלה החוצה (וזה שהם הופיעו כאן בפורום מפי רל"בניקים שונים 84,000 פעמים בשנים האחרונות לא צריך להרפות את ידיך). או שבעצם גם אצלך, "הכל אינטרסים פוליטיים" :)?
ועדיין רוב בוחרי הליכוד מדחיקים את העובדה שביבי הצביע בעד ההתנתקות ורוצים להאמין שזה שקר של התשקורת גם כשיש תיעוד מערוץ הכנסת. אפילו כדי להתכחש למציאות שכתבו את ההיסטוריה והמציאו שקדימה הוקמה לפני ההתנתקות ולא אחריה שזה גם כדי כדי להתכחש לעובדה שבערך מחצית מהח"כים של הליכוד הצביעו בעד ההתנתקות.

Harrington

Well-known member
מנהל
ועדיין רוב בוחרי הליכוד מדחיקים את העובדה שביבי הצביע בעד ההתנתקות ורוצים להאמין שזה שקר של התשקורת גם כשיש תיעוד מערוץ הכנסת.
זאת הפרשנות הרל"בית שלך יקירי. באותה קלות תוכל לומר שאיש לא מדחיק מאומה, אלא שחברי הליכוד פשוט חיים בשלום עם המציאות ומקבלים/מכילים אותה. קטע כזה של בני אדם נורמליים, לא להעלים את המציאות אלא לחיות איתה :), ודאי במקום בו הם לא יכולים לשנותה.
אפילו כדי להתכחש למציאות שכתבו את ההיסטוריה והמציאו שקדימה הוקמה לפני ההתנתקות ולא אחריה שזה גם כדי כדי להתכחש לעובדה שבערך מחצית מהח"כים של הליכוד הצביעו בעד ההתנתקות.
שוב, אתה תקרא לזה התכחשות כי זה תואם את הנרטיב שאתה מבקש לקדם. באותה קלות ממש אפשר לנתח את זה לגמרי אחרת :). למעשה אפשר לנתח את זה אפילו ביותר מדרך אחת אם רוצים. אבל בשביל לעשות זאת, צריך לגשת לנושא באובייקטיביות. כלומר לא במסגרת אטרף ה'השמץ את ראש הממשלה הנבחר בכל מחיר ואם אפשר גם את כל חברות וחברי סיעתו', לא במסגרת 'נקה את ראש הממשלה הנבחר מכל טעויות העבר שלו', אלא פשוט, אובייקטיבית, בשיטת ה'הבה נבחן מה פה קורה פה'.
אם וכאשר תהיה מסוגל להניח את הרל"ביות שלך בצד לרבע שעה ותרצה לצאת איתי למסע בחינת הנושא באובייקטיביות, תרגיש חופשי לעדכן. זה יכול להיות מרתק :). בכל אופן, אם נכונים ללמוד דבר או שניים על אף הדעה הקדומה הגם שהונחה בצד לכמה דקות לצורך הדיון :).

evglev1

Well-known member
מנהל
לא פעם בתוכנית הפטריוטים ובעוד מקומות מראים הלפיד והיפוכו ויש המון מקרים בהם שמאלן אומר היום ככה ומחר אחרת ובלי לעפעף.

לא סתם אנחנו מראים פה כמעט כל יום דוגמאות למכביר על הצביעות השמאלנית שמשמעותה להגיד היום ככה ומחר הפוך או להגיד על מקרה אחד ככה ומקרה דומה אחר הפוך.

מאיפה זה בא? מה היסוד הנפשי?

ההסבר הוא כזה: אצלנו היהודים יש אמת נצחית שלא תשתנה אף פעם, עם ישראל, ארץ ישראל, תורת ישראל.
אצל השמאלנים אין מושג כזה אמת נצחית, אצלם כל אמת זה אמת לשעתה. מה שישרת את האג'נדה נכון ליום מסוים ומקרה מסוים זו אמת.

אם מחר או במקרה אחר את האג'נדה ישרת משהו הפוך, אז מבחינתם זו האמת.
לפיכך ביבי שמלאני כי לפני קצת יותר מעשור היה בעד שלטון בג"צ ועכשיו מדבר על הצורך לעשות רפורמה מקיפה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לפיכך ביבי שמלאני כי לפני קצת יותר מעשור היה בעד שלטון בג"צ ועכשיו מדבר על הצורך לעשות רפורמה מקיפה.
אוקיי, אז "ביבי שמאלני". ואז? מה עכשיו? כאילו, מעבר לכך שכל מחנה הרל"ב מנסה לשכנע (מגוחך כמה זה מצחיק) את כל המחנה הלאומי ש"ביבי שמאלני", כל פעם עם איזו 'חשיפה' חדשה כאילו הם מצאו שלל רב שאיש לא הכיר וידע עליו קודם לכן. מה בתכל'ס אתה מצפה מאיש ימין להגיב לך בדיוק על אמירה כזאת? הרי בתכל'ס, דחקות בצד לרגע, אין בה שום דבר חדש, אין בה שום דבר שאותו איש ימין לא הכיר קודם לכן, אינך (לא אישית) לא מחדש מאומה לאיש, ואין אף קורא/ת או שומע מהימין שלא מבין את המגמתיות שמאחורי אמירתך.

אז, סליחה על שאלת הכפירה, אבל פור ווס? בשביל מה זה טוב?

evglev1

Well-known member
מנהל
אוקיי, אז "ביבי שמאלני". ואז? מה עכשיו? כאילו, מעבר לכך שכל מחנה הרל"ב מנסה לשכנע (מגוחך כמה זה מצחיק) את כל המחנה הלאומי ש"ביבי שמאלני", כל פעם עם איזו 'חשיפה' חדשה כאילו הם מצאו שלל רב שאיש לא הכיר וידע עליו קודם לכן. מה בתכל'ס אתה מצפה מאיש ימין להגיב לך בדיוק על אמירה כזאת? הרי בתכל'ס, דחקות בצד לרגע, אין בה שום דבר חדש, אין בה שום דבר שאותו איש ימין לא הכיר קודם לכן, אינך (לא אישית) לא מחדש מאומה לאיש, ואין אף קורא/ת או שומע מהימין שלא מבין את המגמתיות שמאחורי אמירתך.

זה במיוחד בשביל מארבו שמה שהוא מייחס לשמלאנים נכון לכל פוליטיקאי אולי חוץ מסמטוריץ' ובן גביר והח"כים שהיו בעבר במר"צ, כל ראשי מפלגות שאינן בקצוות הקשת הפוליטית אמרו לא פעם דבר והיפוכו ובעיקר מי שהיו ראשי ממשלה או התמודדו על ראשות הממשלה. מה שמיוחס ללפיד נכון גם לגבי ביבי, בנט, ליברמן, גנץ.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה במיוחד בשביל מארבו שמה שהוא מייחס לשמלאנים נכון לכל פוליטיקאי אולי חוץ מסמטוריץ' ובן גביר והח"כים שהיו בעבר במר"צ, כל ראשי מפלגות שאינן בקצוות הקשת הפוליטית אמרו לא פעם דבר והיפוכו ובעיקר מי שהיו ראשי ממשלה או התמודדו על ראשות הממשלה. מה שמיוחס ללפיד נכון גם לגבי ביבי, בנט, ליברמן, גנץ.
לא יודע מה מארבו מייחס. אבל מצחיק אותי כל פעם מחדש שרלב"ניק יוצא בהנפצה 'ביבי שמאלני'. האמת שזה גם מצחיק אותי קצת כשזה מגיע מאנשי ימין. בכל אופן, כשהם מתיימרים להציג את זה כתגלית. אם זה מגיע במסגרת דיון ענייני זה כמובן שונה, אך נדיר לצערי :).

בכל מקרה אני כאמור מעלה לא חושב שאפשר לחדש משהו ביחס לנתניהו בקטע הזה שלא ידוע לכל (ונכתב ונאמר רבות). אפשר לנתח את זה ואפשר לקיים דיון ענייני על זה כאמור. אבל לגבי המשך המשפט שלך, זה בדיוק ההבדל בין מי שעמדותיו מגיעות ממקום תורני למי שזה פחות המצב לגביו. זה נכון, בדיוק כפי שדנו למעלה כבר (נדמה לי שזה היה השרשור הזה בכל אופן), גם ביחס לשינוי עמדות מקצה לקצה.

כרמיזן

Well-known member

evglev1

הוא מהסוג המסוכן שהיהדות מזהירה מפניו,​

הסוג שעבורו "ייקוב הדין את ההר".
ילך עם דבריו עד הסוף, ישתולל, עד שיחריב את המדינה.

גם עבורי הליכוד הוא שמאל ואפילו שמאל קיצוני,
אבל עדיין, אני מגבה היכן שצריך, ומבקר עניינית היכן שצריך.
כפי שאמור לנהוג כל אזרח אחראי הדואג למדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל

evglev1

הוא מהסוג המסוכן שהיהדות מזהירה מפניו,​

הסוג שעבורו "ייקוב הדין את ההר".
ילך עם דבריו עד הסוף, ישתולל, עד שיחריב את המדינה.

גם עבורי הליכוד הוא שמאל ואפילו שמאל קיצוני,
אבל עדיין, אני מגבה היכן שצריך, ומבקר עניינית היכן שצריך.
כפי שאמור לנהוג כל אזרח אחראי הדואג למדינה.
עם כל הכבוד לידידי יבגני, אני חושב שאתה מגזים קצת בכוחותיו :). ס"ה רל"בניק קיצוני שברוב הפוסטים שלו ייתן לרל"ביות שבו לגבור על השכל הישר (כמו למשל, להיות קוהרנטי במסר שהוא מבקש להעביר באותו פוסט).
כמו אצל רל"בניקים רבים אחרים, אני מתקשה לעתים לאבחן אם הם מביעים את דעתם האמיתית או שמא מציגים את התמונה שלדעתם יקדם את הנרטיב שהם מבקשים לקדם בשם ועבור המחנה כולו. אבל אין ספק, בעיני לפחות, שדחיפת השמצה רל"בית לכל פוסט, בין אם זה רלוונטי ובין אם לא קשור לשום דבר, רק מגחיך את הכותב ואת דבריו במקרים כאלה. בהרבה מקרים אני אני מצטער על כך, למשל אם מדובר בפוסט שכשלעצמו היה יכול להיות בסיס נהדר לדיון ענייני. אבל זה הדור שאנו חיים בו, זאת רוח התקופה, זה מה יש וכרגיל, עם זה ננצח :cool:.

למעלה